G4Media.ro

Victoria Stoiciu, consiliera lui Ciolacu și vicepreședinte PSD: „Istoria e plină de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Victoria Stoiciu, consiliera lui Ciolacu și vicepreședinte PSD: „Istoria e plină de oameni cu rezultate școlare mediocre, dar care au fost politicieni brilianți. Unul dintre ei e Winston Churchill”

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Victoria Stoiciu a ținut să explice de ce discuțiile despre diplome sunt deplasate când vine vorba de oameni politici.

 „Discuțiile astea despre note și diplome mi se par teribil de deplasate, în special când vine vorba de oameni politici.

Inteligența și abilitatea unui om politic nu se măsoară prin note și gradații academice. Calitatea unui om politic se măsoară prin cât de bine reușește să gestioneze complexitatea guvernării și să reprezinte interesele cetățenilor. Iar asta presupune cu totul alte abilități decât să excelezi la matematică sau gramatică”, susține consiliera lui Marcel Ciolacu.

Stoiciu îl dă exemplu pe Winston Churchill, care, în opinia sa, ar fi fost un elev mediocru și problematic.

„Istoria e plină de oameni cu rezultate școlare mediocre, dar care au fost politicieni brilianți și au făcut diferența în destinul unor popoare. Unul dintre ei e Winston Churchill, care era un elev mediocru și foarte problematic. De asemenea, istoria abundă de politicieni cu studii universitare și chiar doctorate, care și-au condus popoarele către dezastre. Unul dintre ei e fix Boris Yeltsin, sub care economia Rusiei a fost aruncată în haos, dar a carui conducere a reprezentat epoca de aur pentru oligarhii rusi. Sau dacă vreți un exemplu și mai și, acela e Robert Mugabe, un dictator sângeros sub care economia țării s-a prăbușit și drepturile omului au fost făcute ferfeniță – dar hei, avea o sumedenie de titulaturi academice! Nici istoria noastră românească nu e străină de astfel de fenomene, le știm, doar trebuie să reflectăm un pic la ele”, spune vicepreședintele PSD.

Stoiciu crede că oamenii politici nu ar trebui să exceleze la titulaturi și diplome.

„A nu se înțelege că fac o pledoarie împotriva titulaturilor sau gradațiilor academice. E doar o invitație la bun simț și la rațiune. Chiar nu cred că toată lumea trebuie să aibă un doctorat și super-diplome, cu atât mai mult un om politic. Și o spun în deplină asumare, ca un om care de-a lungul vieții a publicat articole academice, inclusiv în reviste super-cotate din străinătate. Dar asta nu mă face snoabă – de-a lungul vieții, am cunoscut oameni extrem de inteligenți care nu aveau nici măcar o diplomă de bac. Așa cum am cunoscut oameni de o mediocritate absolută cu diplome de doctorat și chiar studii post-doctorale”, mai adaugă consiliera lui Marcel Ciolacu.

Stoiciu își încheie postarea cu o trimitere la copiii din familiile defavorizate, ale căror rezultate slabe la învățătură ar fi rezultatul lipsurilor financiare cu care se confruntă.

„Și în încheiere vreau să mai adaug ceva, așa, pentru reflecție, pentru toți cei care se dau în vânt după note. Din păcate, în România și nu doar, rezultatele școlare ale copiilor sunt puternic corelate cu statusul educațional și financiar al părinților. Copii din familiile care se confruntă cu probleme materiale tind să aibă rezultate școlare slabe. Și perspective pe măsură. De fiecare dată când judecați un copil cu rezultate slabe, gândiți-vă că poate nu a avut aceeași șansă ca alții mai norocoși, nu că e lipsit de inteligență. Abia asta ar trebui să fie cu adevărat preocuparea noastră ca societate. Și cât de preocupați sunt politicienii să rezolve această problemă – nu diplomele și notele lor”, conchide vicepreședintele PSD.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

26 comentarii

  1. Diferența e ca Churchill avea caracter , curaj și determinare, lucruri inexistente la Ciolacu

    • Avea si premiul Nobel pentru literatura (1953, pare-mi-se).
      Comparatia cu Ciolacu jigneste pe cel care o face.

  2. pfff… bine ca am plecat!

  3. Da, bine: pai fara matematica si gramatica nu exista o disciplina a unei minti antrenate in ceva, orice. Doamna nu face altceva decat (inca) o pledoarie pentru minti odihnite si serene 🙂

  4. „în încheiere aș dori să vă pun niște tzancă uraganu’

    • Era o manea cu „Valoarea mea, valoarea mea”

  5. normal ca nu trebuie sa excelezi, trebuie doar sa dovedesti ca la un moment dat ai tratat cu seriozitate anumite lucruri, si ca ai facut fata .. ne-a spus nota, dar nu ne-a spus cand anume a dat bac-ul ca asta ne intereseaza totusi in tot scandalul asta

    ce urmeaza sa ne spuna ca si pentru cei care faca operatii pe creier , nu trebuie sa excelezi, sau nu e asa de complex ca o guvernare ?

    • oricum stati linistiti ca votantii PSDNLUDMR va plac asa cu creierul lins, bun doar de smecherie

  6. Pai de ce nu ne-ati spus ca nu se poate ramane insarcinata daca esti virgina pt ca declaratia avea aceeasi valoare? :-)))

  7. Veniti, doamna, si tineti discursul acesta si la deschiderea scolii de peste cateva zile. Sa le mai dam un motiv elevilor sa mai lase deoparte invatatul. Ca tot vad ei zilnic interlopi si pitipoance cu masini scumpe.

  8. Pledoarie pentru prostie? Așa pare!
    Buzele au rostit…

  9. Or exista și excepții, dar Ciolacu a arătat deja că nu e una dintre ele. Este doar un semianalfabet care și-a cumpărat diplomele după ce-a ajuns mare interlop la Buzău, iar acum se mai vrea și președinte. Dar la câți semianalfabeți ies pe bandă rulantă în fiecare an nu mă mai miră nimic. În principiu, un șef al statului ar trebui să reprezinte în primul rand un exemplu pozitiv și care să facă onoare țării, ceea ce nu e cazul unui covrigar șmecher care și-a luat bac-ul doar de formă, la 39 de ani.

  10. ‘brilianti’ ? facepalm…

  11. ca de obicei din partea psd inexact pentru ca tinarul winston desi a avut initial rezultate scolare slabe pe final a absolvit o scoala respectabila (Harrow School). Ulterior In India, Churchill a inceput un proiect personal de auto-educatie (educatie permanenta etc) studiind Plato, Edward Gibbon, Charles Darwin si Thomas Babington Macaulay (wikipedia). Nu imi este clar ce a citit ciolacu totusi 🙂

  12. Cumplita comparatie…poate doar la betivaneala sa se asemene cei doi, desi Ciolacu cred ca e mai mult pe drojdie ieftina.
    Iar despre duamna consilier, as fi curios ce rezultate a avut ea la scoala, banuiesc ca inevrs proportionale cu cantitatea de acid hialuronic de pe mecla.

  13. Hahahahaha 🤦🤮

  14. Ce realizări are acest domn semi bărbierit? Stimată doamnă care îi luați apărarea, este RUȘINOS să nu cunoști limba maternă, mai ales dacă ai o funcție de asemenea importanță. În cazul de față eu l-aș compara cu fotbaliștii care dau interviuri la TV sau cu pițipoancele care ne povestesc cum și-au făcut boturile de rață.

  15. Ciolanu, ca ciolanu si asemanarea cu Churchillica mai ca mi-a marit gaura de la covrig!!! …. Dar si consigliera aia ma face sa ma gandesc la multe curci!

  16. Asa duamna, egsplicale la fraieri, nu scoala e importanta ci trebuie sa ai scuala vieti

  17. E vorba de capacitate intelectuală, de inteligență. Comparația între Ciolacu și anvergura lui Churchill e absolut ridicolă. Nici într-un mileniu Ciolacu nu l-ar egala pe Churchill, plus că a luat și un premiu Nobel. Consiliera e tot o mediocră, aidoma lui Ciolacu.

  18. Un punct de vedere echilibrat din partea Victoriei Stoiciu. Gestionarea problemelor reale ale țării nu se rezumă la performanțe academice, ci la abilități practice și viziune. Bravo!

  19. Toata lumea face comparatii si caracterizeaza o persoana dupa succesul academic in loc sa valorifice si celelalte calitati. Sunt sigur ca domnul nostru premier o sa ne castige alegerea si o sa ne conduca cinstit.

  20. Uite dom’le cum a ajuns Ciolacu să calce pe urmele lui Churchill, de-aia este și va fi un politician briliant. După cum a început, o să-l întreacă pe Churchill, asta e clar.