G4Media.ro

VIDEO Alexandru Rafila: Copiii ar trebui să facă cursuri de sănătate emoțională/…

sursa foto: Captură video

VIDEO Alexandru Rafila: Copiii ar trebui să facă cursuri de sănătate emoțională/ Îl provocăm și pe ministrul Cîmpeanu cu această ocazie. 1 iunie 2022 să fie ziua în care declanșăm o acțiune de sprijin pentru introducerea cursurilor de sănătate în școli

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că ar trebui să existe cursuri de sănătate emoțională în școli și că îl provoacă pe ministrul Cîmpeanu să înceapă o campanie în acest sens. Declarațiile au fost făcute miercuri, în cadrul Forumului Național organizat de Salvați Copiii România, cu ocazia zilei de 1 iunie.

„Ar trebui să facem cursuri, și mulți care sunt în politică sau în funcții de decizie ar trebui să facă cursuri de sănătate emoțională pentru că atunci când iei o decizie trebuie să te gândești la impactul deciziilor tale asupra modului în care funcționează societatea și asupra emoției, afectivității care trebuie să existe în comunități”, a declarat ministrul Sănătății în fața copiilor.

„De foarte multe ori conflictele între copii sau între copii și adulți sunt din cauza imperfecțiunii, dacă vreți, a acestei componente emoționale. De multe ori nu vrem să vorbim despre trăirile noastre și avem foarte multe de făcut în domeniul ăsta. Nu necesită niște resurse extraordinare, ci bună credință și înțelegere. Și o pregătire a cadrelor didactice”, a mai spus Rafila.

„Îl provocăm și pe ministrul Cîmpeanu cu această ocazie. 1 iunie 2022 să fie ziua în care declanșăm o acțiune de sprijin la nivel național de introducere a cursurilor de sănătate în școli. Trebuie să începem să formăm cadre didactice”, a conchis Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. cu ce conducatori are tara, bietii copii chiar au nevoie.

  2. De cand a inaugurat cele trei spitale regionale Alexandru Rafila se preocupa de alte probleme din sanatate.

  3. Eu cred ca mai degrama pluserizdele progresizde ar trebui sa faca cursuri de igiena bucala

  4. Domnule Rafila, daca copiii fac cursuri de sanatate emotionala nu vor vota, cand ajung adulti, un partid ca PSD.
    Oamenii stabili emotional si normal dezvoltati intelectual voteaza pe baza intereselor pe termen lung pe care le au. Partidul cleptocratiei organizate ar intra in istorie.

  5. Dl Rafila lasati gargara si rezolvați problemele stringente din sanatate, In marea majoritate a spitalelor este mai rau ca la bodegele de la tara iar pacientii sunt tratati simplist.

  6. O bună ocazie să meargă și mai departe, să aflăm și noi date statistice despre câți copii din România au fost afectați de regulile obligatorii de izolare la domiciliu? Perioadele în care copiii au fost  obligați să stea acasă, să facă “școală” online, au umplut cabinetele de psihiatrie pediatrică, au supra aglomerat psihologii! Cei care și-au PERMIS să ceară suport psihologic / emoțional sunt cuantificabili, să vină public măcar cu aceste date.  Și de asemenea să scoată de sub preș și numărul de sinucideri din rândul copiilor din perioada pandemiei și din perioada post pandemică comparativ cu anii precedenți, pe categorii de vârstă!

  7. Și încă ceva informații dacă ne poate da domnul ministru: câți adolescenți sunt dependenți de droguri în România? Nici asta nu știm, nici asta nu ne interesează.
    Măcar rata abandonului școlar?

  8. Hai nu va mai kkati pe voi ca pute, zona aia e pierduta . Fara armament greu Ucraina pierde razboiul,Dementia Joe si Ursulina sa mai lase gargara si sa livreze armament greu .

  9. Multi dintre tineri sau tinere fumeaza in recreatii, pe strazile din preajma scolilor, in drum spre scoala sau spre casa. La fel , puteti vedea tineri candidati la medicina, fumand cand asteapta sa se afiseze rezultatele la admitere.

    • Egalitatea de sanse intre indivizi este o iluzie in conditiile politizarii si decalajului tot mai mare intre bogati(de ex familiile cu ambii parteneri politicieni si/sau administratori ) si saraci(familiile cu un singur venit, uneori si acela instabil, si fara resurse), la care pesedeii au contribuit( mariri de salarii in procente si raport mare 12:1 intre salarii), iar copiii isi dau seama de diferentele sociale, nu pot fi pacaliti cu lectii despre emotivitate.

  10. tovarasul rafila A AVUT UN parinte CARE S-A OCUPAT CU DISTUGEREA UNOR FIINTE OMENESTI.

    E GROTESC SA VORBEASCA DESPRE SANATATEA EMOTIONALA A COPIILOR.

  11. Unii copii au devenit foarte „sensibiloși” .