VIDEO Călin Georgescu: ”Mișcarea Legionară a fost cea mai puternică esență și expresie de sănătate și de voință proprie venită din poporul român. A fost unică” / ”Nu s-a scris încă istoria adevărată, dar se va scrie„ / ”România e un stat slab, sărac și înapoiat”
Imnul României ar trebui schimbat, susținea Călin Georgescu într-un interviu acordat în 2020 Elenei Sechila, soția lui Eugen Sechila, fost militar în Legiunea Străină, organizator de tabere de supraviețuire. În opinia candidatului la președinția României, în acel moment țara noastră era ”un stat slab, sărac și înapoiat”, iar Mișcarea Legionară a fost, spunea el, ”cea mai puternică esență și expresie de sănătate și de voință proprie venită din poporul român”.
În 23 iunie 2020, Elena Sechila, îi lua un interviu lui Georgescu, iar acesta mai este încă activ pe pagina de Facebook ”Asociația „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei”.
În cadrul interviului, Georgescu vorbește despre ”noul naționalism”, un patriotism care va fi ”la nivel mondial”.
”În noul naționalism vorbim de un patriotism la nivel mondial, de care este nevoie în aceste momente. Iar mișcarea legionară atunci când se va scrie istoria adevărată, pentru că nu s-a scris încă istoria adevărată, dar se va scrie, se va arăta că a fost cea mai puternică esență și expresie de sănătate și de voință proprie venită din poporul român. A fost unică. Nu a fost nicio copie făcut de nimeni, indiferent de ce s-a spus și indiferent de ce se va spune împotriva ei. Și chiar dacă nu se știe încă acest lucru, vreau să le atrag atenția acestor pseudo-istorici și pseudo-culți care se grăbesc să împroaște cu noroi că această expresie de sănătate face parte din istoria poporului român. Și manipularea de azi a fost atunci”, spunea Georgescu.
Despre Corneliu Zelea Codreanu, Georgescu spune că ar trebui reabilitat și a criticat aspru intrarea în vigoare a legii care a inclus „mişcarea legionară“ în organizaţiile de tip fascist.
”Și chiar dacă conducătorul mișcării legionare, Corneliu Zelea Codreanu, alături de aproape 17 mii de comandați care au fost atunci înlăturați, pe mine mă doare că această înlăturare nu a mișcat pe nimeni din ceilalți aflați în țară. Pentru că această abnegație a mișcării legionare ne-a demonstrat un lucru pe care-l vedem azi: nu a fost suficientă pentru crearea unui stat puternic și pentru transformarea unei populații într-un popor. Pentru că nimeni nu s-a mișcat atunci când aceștia au fost înlăturați. Cum și azi sunt foarte puțini, ori din neînțelegere, ori din rea credință, pentru care nu se mișcă. Însă unul, dacă e vertical, acela va duce mai departe această lumină sfântă a dragostei de neam, de moșie și de limbă.
Vârfurile mișcării legionare au fost vârfurile intelectualității românești de la acea vreme, începând cu Nae Ionescu, ca să dau un singur nume. Dar au fost mulți alții, că a fost Mircea Vulcănescu, că a fost Gheorghe Manu, Petre Țuțea, mulți alții. Aici s-a adunat toată forța intelectuală a României. Oare de ce s-a adunat? De ce au fost înlăturați?”, se întreba Georgescu.
El a mai spus în acel interviu că imnul „Deșteaptă-te române„ nu este reprezentativ pentru națiune și că ar trebui schimbat cu ”Hora Unirii”.
”Imnul nu se potrivește cu eroismul poporului român, cu jertfa lui, A fost un singur gest politic uriaș, unirea, iar România este azi mai dez-unită ca niciodată. Dacă ar fi Hora Unirii, ”hai să dăm mână cu mână, cei cu inima română”… inima română, inima acestor sfinți care au stat peste 20 de în munți. Ogoranu… (…) Moța, Marin și câți alții. Au avut un singur ideal să murim pentru Cristos, pentru patrie. Cu credință nelimitată în Cristos și țară. Închizi ochii și spui asta… e ceva… cuvintele sunt de prisos, nu ai ce să spui la așa ceva. Mă scuzați…”, spunea Georgescu.
El a mai spus în cadrul interviului că România este ”un stat slab, sărac și înapoiat”. ”Foarte mult din această afirmație a mea, care sigur, că e mai mult decât reală se datorează și multora dintre cetățenii care singura lor alegere e să nu aleagă. (…) Sunt alte specii. Așa îi văd azi pe cei care aduc prejudicii imense poporului român. Ei sunt alte entități, ei nu pot fi oameni. Așa cum torționarii la momentul respectiv nu se puteau numi oameni. Rezistența de care au dat dovadă în pușcăriile comuniste ne demonstrează tuturor această încredere uriașă pe care o au în dumnezeu și Cristos”, mai spunea Georgescu.
Legiunea Arhanghelul Mihail, Garda de Fier și apoi Totul pentru Țară, a fost un partid înființat în România interbelică, la 24 iunie 1927, de Corneliu Zelea Codreanu – în urma rupturii dintre acesta și mentorul și principalul său susținător, Alexandru C. Cuza – ca o organizație paramilitară teroristă de orientare naționalist-fascistă, cu un caracter mistic-religios, anticomunist, antisemit, anticapitalist și antimasonic, organizată, finanțată și dirijată cu sprijinul organizației naziste SS.
Mișcarea legionară se caracteriza prin fanatismul și violența membrilor săi, aceștia purtau uniforme, aveau o disciplină strictă și promovau ideea sacrificiului, loialității necondiționate și luptei împotriva dușmanilor interni și externi ai mișcării.
Mișcarea Legionară a fost implicată în numeroase acte de violență și terorism, inclusiv asasinate politice și pogromuri împotriva comunității evreiești din România. De-a lungul timpului, Garda de Fier a fost interzisă de către autoritățile române, iar liderii săi principali au fost arestați și executați.
După al Doilea Război Mondial, Mișcarea Legionară a fost desființată oficial de către autoritățile comuniste.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
15 comentarii