G4Media.ro

VIDEO Candidați vs. angajatori la târgul de joburi în domeniul financiar: ce…

Sursa foto: Dreamstime Casaalmare

VIDEO Candidați vs. angajatori la târgul de joburi în domeniul financiar: ce așteptări de la fiecare? Program flexibil, salariu de 750-1.000 de euro vs. „să-și dorească să se perfecționeze”

Piața muncii din 2023 vine cu schimbări în ceea ce îi privește pe tinerii cu puțină experiență care vor să se angajeze în domeniul financiar. George Marchidan, audit analyst Deloitte, este de părere că noua generație vine cu anul acesta cu forțe proaspete în ceea ce privește creativitatea și inovarea.

„Creează niște soluții la care în mod normal nu te-ai fi așteptat sau la care nu te-a fi gândit neapărat. Vin cu o creativitate și cu o lejeritate, care le pune în valoarea creativitatea și inovează”, spune George Marchidan, audit analyst Deloitte.

Acesta spune că lipsa de experienței nu este cea mai mare problemă, ci faptul că ar putea să nu fie suficient de interesați. „Însă ce căutăm noi sunt candidați și tineri care vor să se dezvolte, să caute întotdeauna, să afle cât mai multe informații și să devină cea mai bună versiune a lor în fiecare zi. Pe noi ne interesează cel mai mult să fie deschiși în a primi informații, a livra informații în același timp, dar să dorească un loc de muncă pe termen lung”, precizează reprezentantul Deloitte.

Tinerii care doresc să se angajeze caută un program de lucru flexibil și chiar și posibilitatea de a lucra de acasă. Arsenia, în vârstă de 23 de ani, studentă la master, spune că își dorește de la un angajator înțelegere pentru a putea munci și finaliza în același timp studiile. „Mi-aș dori ca șeful sau managerul meu să fie o persoană cu principii și moralități, demnă de urmat”.

„Momentan, din câte am observat, tinerii mi se par destul de curioși în primul rând să vadă ce avem de oferit. Fiecare angajat pare destul de deschis și mulți dintre ei vor să meargă foarte mult pe partea de socializare. Mulți dintre ei vor să câștige experiență mai mult pe parte socială și, să spunem, să aibă și un mediu de lucru plăcut, team-building-uri în care să se se simtă bine și să se simtă incluși în mediul din care fac parte”, spune George Marchidan.

Ce așteptări au angajatorii? „Angajatorul caută de la tineri în primul rând dorința de a învăța și a se dezvolta, pentru că majoritatea dintre ei vin de pe băncile facultății, fără pic experiență. Apoi partea aceasta de cunoștință de limbi străine este la foarte mare de căutare și dorința de a rămâne pe termen cât mai lung în companie, de a începe de undeva de jos, la stagiu de practică, spune Alexandra Petre, project manager Finance Recruitment Day, târg de joburi pentru tineri în domeniul financiar.

Ce salarii cer tinerii care vor să se angajeze în domeniul financiar

Alexandra Petre spune că tinerii se așteaptă la salarii între 500-700 de euro pentru un post de internship, în timp ce pentru un job au pretenții salariale între 750-1.000 de euro.

Arsenia a spus că și-ar dori să primească un salariu de peste 4.000 de lei deoarece se gândește de pe acum la faptul că și-ar dori să își întemeieze o familie și să aibă locuința ei.

Întrebat dacă tinerii cer de multe ori un salariu prea mare în comparație cu experiența pe care o au de oferit, reprezentantul Deloitte a răspuns că nu este nimic greșit în a avea pretenții salariale, așa cum a avut și el la un moment dat, însă este important ca tânărul care nu are multă experiență să-și dea seama că la acel moment nu reprezintă foarte multe pentru companie, ca nou venit.

„Pot și spune că și eu am avut pretenții la la un moment dat, dar mi-am dat seama la în momentul în care am intrat în acea companie, că eu nu reprezint foarte mult, ca și ca și nu nou venit. Pentru că la finele zilei, tu în momentul în care intri într-o firmă, nu știi ce trebuie să faci mai exact și trebuie să capeți experiență și tocmai de aceea salariu urmează să crească în timp. Dacă nu ai suficientă experiență, nu e tocmai cel mai indicat să ceri un salariu mare, având în vedere că poate există un alt candidat care are experiență și poate deja știe să facă lucrurile la un nivel. Într-adevăr, nu spun că nu merită să primească un salariu mai mare. Din punctul meu de vedere, în România ar trebui să crească puțin salariile”, spune George Marchidan.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. deci sa lucrezi in domeniul financiar, si sa nu te gandesti la bani ?! pai ce, e filozofie?

  2. tu, începătorule, trebuie să capeți experiență altfel noi, patronii, nu putem coagula capital