VIDEO Căprior surprins „lătrând“ în Parcul Naţional Bucegi / ”Se întâmplă atunci când se sperie sau se alarmează”
Un căprior a fost înregistrat „lătrând“ în Parcul Natural Bucegi. Specialiștii explică semnificația sunetului, care diferă în funcție de anotimp, de sezon, de împrejurare, relatează Brașov.net.
Căpriorul este o specie de ierbivor răspândit în toate pădurile Europei, cu dimensiuni mai mici decât cerbul, a cărui greutate variază între 10 și 25 kg. Coarnele sale nu seamnă deloc cu ale cerbului, fiind mult mai mici (până la 30 cm) și drepte.
Femela căpriorului se numește căprioară, în timp ce femela cerbului se numește ciută, potrivit rangerilor Parcului Natural Bucegi.
„Deși perioada de împerechere a speciei căprior este în perioada iulie – august, ambele sexe fac sunete similare unui lătrat și în afara acesteia. Se întâmplă atunci când se sperie sau se alarmează. Iezii căprioarelor emit un fluierat ascuțit pentru a-și atrage mamele atunci când se pierd. În timpul sezonului de împerechere, vocalizarea este însă mai intensă. Femelele atrag masculii cu un strigăt ascuțit. Masculii răspund cu un sunet răgușit în timpul curtării”, spun rangerii Parcului Natural Bucegi.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank