G4Media.ro

VIDEO Cel mai mare blocaj maritim în canalul Suez, după ce o…

Sursa foto: Captură video

VIDEO Cel mai mare blocaj maritim în canalul Suez, după ce o navă a eșuat / 156 de nave de mare tonaj aşteaptă pe unul dintre sensurile de navigaţie, iar operațiunea de deblocare ar putea dura câteva săptămâni

Ranfluarea unei nave portcontainer care a eşuat marţi în canalul Suez şi a blocat complet navigaţia pe această cale maritimă esenţială ar putea dura mai multe săptămâni, a declarat joi compania care se ocupă de această operaţiune, în timp ce 156 de nave sunt blocate în zonă, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Nava ”Ever Given”, cu o lungime de 400 de metri, a eşuat pe diagonala canalului, din cauza vântului puternic însoţit de o furtună de nisip care a redus vizibilitatea, blocând ambele sensuri de navigaţie.


Potrivit Autorităţii Canalului Suez (SCA), o încercare de ranfluare a navei era în desfăşurare joi şi opt remorchere încearcă să mişte nava eşuată. ”Nu putem exclude ca aceasta să dureze săptămâni, depinde de situaţie”, a declarat Peter Berdowski, directorul companiei olandeze Boskalis, care încearcă să ranflueze portcontainerul.

”Este ca o enormă balenă eşuată. O greutate enormă este înfiptă în nisip. S-ar putea să fie nevoie să folosim o combinaţie de metode, reducând greutatea prin transferul containerelor, motorinei şi apei de pe navă, remorchere şi să dragăm nisipul”, explică acesta.

În total 156 de nave de mare tonaj, vrachiere care transportă cereale, portcontainere sau petroliere aşteaptă pe unul dintre sensurile de navigaţie, formând astfel unul dintre cele mai mari blocaje maritime văzute până în prezent, în condiţiile în care fluxurile mondiale de transport erau oricum perturbate de pandemia COVID-19.

Prin canalul Suez tranzitează circa 30% din traficul maritim mondial de transport containere şi circa 12% din comerţul global de bunuri.

Sursa foto: Captură video

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ranfulare e una, dezesuare e alta.
    Autoritatile nu dau informatii complete.
    In mod normal de acolo se iese numai cu cateva remorchere si motorul navei.
    Nava nu cumva este construita in China?
    Conditia motorului navei vrem sa stim, ca nu niste vant asa dintr-o data a produs dezastrul.
    Probabil acolo sant chestii majore pe care unii incearca sa le ascunda.
    Va spune unul care a exploatat o nava construita in China cinci ani in care mi-am blestemat zilele.