VIDEO Ciotul de autostradă urbană s-a stricat la doar două luni de la inaugurare. Circulație îngreunată pe Șoseaua Petricani
Inaugurată pe 14 decembrie anul trecut, autostrada urbană, cum a fost poreclit ciotul de 6,5 kilometri din A3 Bucureşti – Ploieşti, între Centura Capitalei și Șoseaua Petricani, are deja probleme și necesită reparații.
De câteva zile, mai mulți muncitori încearcă să repare problema apărută la breteaua de acces pe Șoseaua Petricani.
„A avut loc tasare pe 2 metri lungime şi pe 15 centimetri adâncime. Constructorul va repara pe banii lui, deoarece șoseaua este în garanție timp de 4 ani, și orice se întâmplă cu ea în acești 4 ani e în responsabilitatea lui”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Administrarea Infrastructurii Rutiere.
Oficialii de la Drumuri au două ipoteze: ori constructorul a lucrat prost în zonă și nu a tasat bine pământul pe care au așternut asfaltul, ori una dintre conductele care trec pe sub șosea a cedat. Potrivit acestuia, reparațiile ar trebui să se încheie săptămâna viitoare. Până atunci, însă, pe Șoseaua Petricani se circulă cu dificultate, deoarece, din cauza lucrărilor, drumul s-a îngustat la o singură bandă.
Și nu este singura problemă care trebuie remediată. Încă de la deschidere, jumătate din autostrada urbană e în beznă, deși becuri cu led ar trebui să le lumineze drumul șoferilor. Reprezentanții Companiei de Administrare a Infrastructurii dau vina pe hoții care ar fi furat cablurile de tensiune. Constructorul, însă, a acceptat să le monteze din nou, iar oficialii de la Drumuri speră că de luna viitoare autostrada să fie în totalitate luminată.
Ultimii 3,3 kilometri din autostrada București-Ploiești au fost construiți de grecii de la Aktor împreună cu românii de la Euro Construct Trading ’98. Au costat 129,18 milioane de lei, fără TVA. Lucrările au început în februarie 2016 și ar fi trebuit să se încheie în noiembrie 2017. Au fost gata pe 14 decembrie 2018. Tot atunci au fost dați în folosință și alți 3,2 kilometri din aceeași autostradă între Strada Popasului din Voluntari și Centura Capitalei, construiți între 2012 și 2015 de italienii de la Pizzaroti și Tirena Scavi.
Inaugurate, dar cu probleme
Autostrada Urbană nu este singurul proiect de infrastructură care a intrat în reparații la scurt timp de la inaugurare. Tot la două luni de la deschiderea traficului s-au făcut și primele reparații pe lotul 3 al șoselei de mare viteză Orăștie-Sibiu, între Cunța și Săliște, ca urmare a crăpăturilor apărute în asfalt. În toamna lui 2015, întregul lot a fost închis circulației pentru repararea capitală a unei bucăți, care a însemnat practic demolarea autostrăzii pe o porțiune de 200 de metri și reconstrucția ei. Întreg lotul a fost redeschis definitiv în octombrie 2016.
La fel s-a întâmplat şi cu cei 32 de kilometri dintre Arad şi Timişoara, inauguraţi de Emil Boc şi Anca Boagiu în decembrie 2011, deşi tronsonul nu era terminat. Șoseaua de mare viteză a fost constant în reparații, începând cu 2012.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii