G4Media.ro

VIDEO Cum a pornit pe TikTok asaltarea instanțelor cu cereri de suspendare…

sursa foto: Facebook / Lăcrămioara Axinte

VIDEO Cum a pornit pe TikTok asaltarea instanțelor cu cereri de suspendare a deciziei CCR pentru ”turul doi înapoi”, de la o fostă judecătoare fană Georgescu, anti-DNA, anti-vaccinistă / Ce scrie în plângerea prealabilă (document)

Mai multe instanțe de judecată din țară, preponderent curți de apel, au fost asaltate cu peste 100 de plângeri pentru ”turul doi înapoi” după începutul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 4 mai, conform informațiilor analizate de G4Media și Info Sud-Est pe portalul instanțelor.

În unele cazuri, zeci de dosare prin care se cerea suspendarea deciziei Curții Constituționale de anulare a scrutinului prezidențial din 24 noiembrie 2024 au fost înregistrate într-o singură zi (ex: 10 aprilie).

Toate sentințele consultate de G4Media au fost respinse, altele nu au fost date încă, iar o excepție se înregistrează la Curtea de Apel Ploiești, unde judecătorul Vasile Alexandru a aprobat plângerea făcută de o femeie, Gheorghița Popa, într-o decizie fără precedent de anulare a unei sentințe CCR, spune ministrul Justiției. Vezi detalii aici.

Despre acest subiect a scris și publicat pe Facebook fotografii cu exemple și fostul judecător Cristi Danileț, care semnalează că dosarele nu s-au reunit, deși vizează același obiect:

  • ”De ce Ploiești si nu București? De ce nu s-au reunit toate aceste dosare care vizează același obiect? De ce in aceeași zi pe aceeași problemă de drept un complet spune că e albă și altul că e neagră, in timp ce alte complete amână cauza sau nu publică soluția? Ei, sunt multe întrebări la care cineva din interior ar trebui să răspundă dacă Inspecția se va ocupa. Deocamdata, cei care ne pricepem, înțelegem”.

Cum a început

Asaltul instanțelor cu plângeri a pornit pe TikTok de la fosta judecătoare Lăcrămioara Axinte (Botoșani), anti-DNA în urmă cu 10 ani, anti-reformistă, promovată de luju.ro și de Realitatea Plus, portavocea pro-rusului Călin Georgescu în campania electorală și în prezent.

Însăși fosta judecătoare este fană Georgescu și cere ”dreptate pentru BogPr”, acuzat de procurori și arestat preventiv prin decizie judecătorească pentru că ar fi plătit bani mai multor influenceri TikTok pentru coruperea alegătorilor în favoarea lui Călin Georgescu la alegerile din 24 noiembrie.

@consuela.rn sursa:@Lacramioara Axinte Toţi cetățenii româniei care susținem turul doi înapoi, intrați pe avc.Axinte Lăcrămioara şi completați plângerea, data limită 7.04. Doamne Ajută! #RomâniaLiberă #RomâniaDemnă #reluareaturului2 ♬ original sound – consuela rn

Fosta magistrată a publicat pe TikTok, începând cu 7 aprilie, filmulețe despre ”strategia” care trebuia urmată de utilizatorii care vor ”turul doi înapoi”, i-a ghidat pe aceștia pas cu pas, prin video explicative, inclusiv despre cum se poate plăti taxa de timbru pe platforma Ghiseul.ro sau cum să downloadeze modelul de plângere prealabilă pe care l-a pus la dispoziția celor interesați.

O judecătoare ghidează utilizatorii TikTok cum să ceară ”turul doi înapoi”
sursa foto: Captură TikTok
@lacramioara.axint4 #educatie #romania🇷🇴 #democratie #libertate ♬ sunet original – Lacramioara Axinte

Judecătoarea a publicat ”strategia” și pe blogul său, dar și pe site-ul anulareccr.vercel.app.

O judecătoare ghidează utilizatorii TikTok cum să ceară ”turul doi înapoi”
sursa foto: Captură TikTok

Ce scrie în plângerea prealabilă

În plângerea prealabilă scrie, printre altele, că CCR ”a exercitat suveranitatea poporului român în nume propriu, impunându-ne un Președinte care nu a fost ales”:

  • ”CCR a exercitat suveranitatea poporului român în nume propriu, impunându-ne un Președinte care nu a fost ales, care nu mai avea dreptul să rămână în funcție după împlinirea duratei de 5 ani a celui de-al doilea mandat”.

În document mai scrie că ”CCR a împiedicat poporul român să-și aleagă Președintele și “a ales” în locul poporului român, numind un Președinte care a exercitat în mod nelegal și nelegitim această funcție, până la data de 4 februarie 2025, când și-a dat demisia”.

Tot în plângerea promovată de judecătoarea din Botoșani mai scrie cum ”toate așa zise nereguli privind nemarcarea materialelor electorale cu însemnele specifice (campania lui Georgescu pe TikTok, n.red.) și existența unor cheltuieli netransparente nu numai că nu au fost dovedite, dar nu s-a arătat în motivarea Hotărârii nr. 32/06.12.2024 care sunt în concret dispozițiile legale încălcate (…).

Cine este judecătoarea Lăcrămioara Axinte

În ianuarie 2025 judecătoarea declara ”în exclusivitate la Realitatea Plus” că România ”nu mai este un stat de drept încă din 2014” și că România este ”dictatură anarhică” (vezi video la finalul articolului).

În postările de pe Facebook, Axinte distribuie mesaje pro-Georgescu, ori de la Makaveli, influencerul implicat în campania lui Georgescu și luat ”consilier” de șefa partidului extremist SOS, Diana Șoșoacă, anti-Nicușor Dan, Elena Lasconi sau Marcel Ciolacu.

Judecătoarea a publicat mai multe fotografii și video de la ”ziua lui Călin Georgescu”, protestul organizat în 26 martie la care au participat câteva mii de oameni.

Conform unui CV publicat pe profesioniști.juridice.ro, Axinte e născută în 20 septembrie 1965, e din Botoșani, a fost asistentă medicală la Psihiatrie, iar în 1998 a intrat în magistratură ca judecător stagiar la Judecătoria Dorohoi.

Din 29 iunie 2016 a fost preşedinta Secției a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Botoşani, a candidat de două ori pentru un loc în Consiliul Superior al Magistraturii, în 2010 și 2016, dar nu a obținut postul, iar în iulie 2022 s-a pensionat, conform PressHub.

Tot PressHub mai arată că judecătoarea a avut poziții anti-Ucraina, anti-vacciniste în pandemia COVID-19 și mai multe declarații împotriva fostului președinte Klaus Iohannis.

Context

Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti a decis, joi, suspendarea executării şi anularea deciziei Curții Constituționale (CCR) de anulare a alegerilor prezidențiale din decembrie 2024. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Alexandru Vasile, judecătorul care a decis suspendarea deciziei CCR de anulare a alegerilor prezidențiale, a fost detașat la Ministerul Justiției în mandatele a cinci miniștri și voia să revină în minister. Vezi aici detalii și ce declarație de avere are.

Secția pentru judecători din CSM a sesizat Inspecția Judiciară și cere ca judecătorul Alexandru Vasile să fie cercetat disciplinar în urma sentinței de joi.

Ministrul Justiției, Radu Marinescu, a declarat, în emisiunea „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, la B1 TV, că vor fi organizate alegeri în continuare și că nu există căi de atac în legislația din România prin care decizii ale Curții Constituționale, care nu sunt acte administrative conform legislației, să fie atacate în contenciosul administrativ. Vezi detalii aici.

Principalii candidați la alegerile prezidențiale din 4 mai, conform sondajelor de opinie apărute în spațiul public, au avut reacții diferite sau deloc în primele ore după sentința de joi a judecătorului Alexandru Vasile de la Curtea de Apel București, care a anulat decizia Curții Constituționale de anulare a alegerilor din 24 noiembrie. Citește detalii aici. 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Baba trebuia sa fie deja arestata. E un asalt asupra justitiei. Nu e normal

  2. În fond e vorba de dreptul la o opinie juridică, de liberul acces la justiție,n-a obligat nimeni vreuna din persoanele în discuție să se adreseze instanței,au făcut-o din convingere.

  3. Bizonii aia nu știu in ce sau băgat, sa vezi cheltuieli de judecata acum ce vor plăti, si ei si neamurile lor de la daci încoace, doar sa le acopere. Ei nu au avocați, că-s rupți in fundache, dar statul va trimite mai mult ca sigur avocați, si aia ghici cine ii plătește? =))))))))))))))

  4. Bizonii aia nu știu in ce sau băgat, sa vezi cheltuieli de judecata acum ce vor plăti, si ei si neamurile lor de la daci încoace, doar sa le acopere. Ei nu au avocați, că-s rupți in fundache, dar statul va trimite mai mult ca sigur avocați, si aia ghici cine ii plătește? =)))))))))))))))

  5. Propagandistii si suveranistii Pro Rusia sunt siperati ca Lasconi are sanse foarte mari sa castige. Cererea aprobata la Poliesti este dovada unei intelegeri si a coruptiei. Cele mai multe cereri au fost refuzate.

  6. Personal, cred ca si pensionara speciala si „magistratul” CAP sunt doar „la vedere”, in spatele lor sunt gartile tradatoare de gradati (rezervisti si activi) care sustin marioneta de serviciu cg. De peste 6 luni Romania traieste pe marginea prapastiei, si zilele astea sunt hotaratoare, scrutinul din mai chiar trebuie sa aiba loc si sa fie castigat de cel mai pro-occidental candidat, altfel…o sa ne plangem de mila. https://spotmedia.ro/stiri/politica/destabilizarea-romaniei-e-decizia-de-la-ploiesti-parte-a-unei-coordonari-mai-largi-astfel-de-actiuni-tin-romania-paralizata-intern-si-aproape-inoperabila-extern-interviu.

  7. Ne meritam soarta…nu avem fata de tara europeana si moderna oricat am vrea…

  8. Multi duși cu pluta frate!!! Tanti asta sigur are și pensie specială! Eu zic să renunțe la această pensie in semn de răzvrătire împotriva sistemului!

  9. Păi suntem regim hibrid ,nu democrație funcțioală,din moment ce prin lege se pot anula alegeri fără posibilitate de contestare.

  10. Asta ia pensie specială.
    Iată ce se întâmplă când ai atâta timp liber.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.