VIDEO Cum arată dronele românești care vor fi construite lângă Ploiești: ”pot fi folosite și în situații extreme precum recuperarea victimelor unor calamități, precum inundații sau cutremure”
Au fost prezentate marți mai multe drone dezvoltate de inginerii și cercetătorii români la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială (INCAS) din Strejnic, anunță Observatorul Prahovean.
”Dronele pot fi folosite și în situații extreme precum recuperarea victimelor unor calamități, precum inundații sau cutremure. În funcție de greutate și condițiile meteo, dronele au o autonomie de până la 8 ore se zbor”, susține Alexandru Pană, inginer aviație și operator dronă.
Cercetările în acest domeniu au început în 2012, iar în pandemie dronele au fost folosite în scop umanitar. De asemenea, acestea pot fi folosite și în monitorizarea unor activități care privesc mediul înconjurător, cum ar fi depozitarea deșeurilor.
”Una dintre dronele prezentate astăzi este dotată cu un senzor care poate monitoriza și detecta creșterea nivelului de radiații în cazul unui accident la o centrală nucleară sau pe un front” a declarat Cătălin Pascale, inginer-cercetător.
Ministrul Economiei, Radu Oprea, a anunțat că se poate dezvolta o adevărată industrie, care să vină inclusiv în sprijinul agricultorilor. De asemenea, acesta a precizat că în curând vor începe cursuri pentru o nouă profesie pe piața muncii, operator de dronă.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.