G4Media.ro

VIDEO Cum încearcă o profesoară să vadă dacă studenţii copiază la testele…

VIDEO Cum încearcă o profesoară să vadă dacă studenţii copiază la testele online: “Telefonul să îţi fie agăţat la gât, ca să văd ce faci cu mâinile pe tastatură”

Un clip în care apare discuţia dintre o profesoară şi un student pe o platformă de învăţare online a ajuns pe grupurile de Facebook şi s-a viralizat. Profesoara îi spune studentului că trebuie să îşi pună telefonul în zona coatelor, în spate, pentru ca ea să aibă a doua camera îndreptată spre mâinile studentului. În clipul publicat de Edupedu.ro se aude cum profesoara îi dă studentului tot felul de indicaţii, timp în care studentul îi spune că ar trebui să aibă teste “open book”, nu să supraveghezhe ce fac studenţii în timpul testului.

“Toată chestia asta este pentru că voi nu sunteţi cinstiţi, pentru că voi copiaţi”, spune profesoara.

Doamna trebuie să vă asumaţi şi să daţi subiecte open book”, spune studentul.

“Nu se poate open book pentru că sunteţi foarte mulţi. Trebuie să dau 200 de subiecte (…) Dacă nu respecţi regulile pe care le impun pentru examen, dacă nu îşi convine asta e, vii la toamnă”, încheie profesoara.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Rar mi-a fost dat sa vad un cadru didactic universitar mai inchistat si mai incapabil sa se adapteze la realitatile digitale. Se puteau face o serie de subiecte „open book”, in care fiecare student putea sa consulte orice material doreste. Daca intrebarile sunt atent elaborate nu puteau sa raspunda decat cei care au parcurs materia. Din pacate datorita unor astfel de profesorii, Romania nu are sanse de progres.

    • Mare dreptate ai, române!
      ,,Decît” două amendamente (minore): nu sunt ,,rari” profesorii ăștia întîrziați un secol, ci mulți, și nu datorită lor ci din cauza lor nu progresăm.
      Să nu-ți fie cu supărare…

  2. Studentul are dreptate sa solicite „standarde europene” dar ar trebui sa se si informeze anterior si va afla cu surprindere ca in cazul examinarilor online conform standardelor invocate de el este necesara o camera cu perspectiva de 360°. Altfel, desigur, „impresii” putem sa avem toti.

    • De unde bani pentru o camera 360?

    • De unde bani pentru camera 360?

    • @Un student sarac: Nu se duce o seara-doua in Boa…daca personajul ne preocupa.

  3. Daca relatarea este reala doamna profesoara ar trebui sa se retraga. Si sa dispara. Mediul universitar romanesc este doar o fabrica de hartii lipsite de orice valoare. Un absolvent stie din toate cate nimic si, pe langa timpul pierdut pentru hartia minune, se mai si prosteste pe parcurs. Este uimitor ca dupa 15-18 ani de scoala nu poate face o meserie macar la un nivel decent. Cand informatia este la un pas distanta noi ii dam inainte cu tinutul minte a tot felul de porcarii. Nu tu rationament critic, nu tu capacitate de corelare, sinteza si inductie, nu tu nimic. Doar enciclopedii ambulante cu un grad oarecare de fidelitate.

  4. O relatare: sunt cadru universitar si predau on-line (examenele vor fi în iunie), prin întâlniri (meetings pe platforma MS Teams). Termin, întreb daca cineva are întrebari, cel mai adesea nu primesc raspuns (nici „ceva” nici „nu”) si vad ca multi nu-si dau seama ca am terminat, deci nu ies din întâlnire, nici nu opresc înregistrarea.
    Credeti ca acesti oameni au dreptul moral sa manifeste exigente?
    Inchei cu o gluma (sinistra) {scuzati traducerea imperfecta]: Vi se pare nasol acum? Sa vedeti peste 20 de ani, când țara va fi condusă de oameni școliți on-line…

  5. Student? Domnul „student” are o exprimare de cartier împănată cu „pă bune” și „uoupăn buc” de care ne bucurăm din plin deoarece vorbește mult mai mult decît profesoara. Am fost și eu cîndva și student și profesor. Cred că e ușor să îți dai seama despre ce este vorba aici, și dacă ești student și dacă ești profesor: trolling. Studentul se repetă la infinit spunînd același lucru, vorbește de două ori mai mult ca profesoara (de-a dreptul straniu pentru un student oprimat, oiță, etc.). În acest timp un alt coleg îl filmează. Apoi înregistrarea este decupată, scoasă din context și publicată online, căci online-ul suportă orice. Foarte bine regizat, bravo! Mă întreb care sînt cunoștințele reale acestui student și ce șanse ar avea la un examen real uoupăn buc. Mi-ar plăcea să îl testez 🙂 Mie îmi pare ca și cum face puțin scandal căci știe că e singura lui șansă să treacă examenul.

    Dragi studenți, cu toții avem dificultăți în vremurile COVID 19. Așa cum voi nu ați mai dat examene online, profesorii nu au mai pregătit astfel de examene, chit că domnul student de mai sus susține că acest lucru se întîmplă de cînd lumea. Am predat în afara României, nu e așa. Nu la o facultate importantă. Iar copiatul? Ce vreți să spuneți, că nu există? Ce urmează, o răzmeriță împotriva camerelor de la examenul de bacalaureat? 🙂 De ce l-ar deranja pe studentul de mai sus o filmare a tastaturii și monitorului? Poate pentru că nu va mai putea copia?

    Îi urez domnului student multă baftă la examen, căci pentru a-i ura succes ar fi nevoie de muncă. Mai simplu cu trolling.

    • De ce il deranjeaza ?
      Poate ca nu are bani sa cumpere o alta camera sa isi filmeze tastatura. Si argumentu lui e destul de valid, poate pune o camera pe tastatura care nici nu e conectata la PC, si un altu sa ii dicteze raspunsurile pt a putea copia..stai linistit draga prof, ca metode de copiat tot gasea si daca il interesa copiatu, il durea la basca de toata treaba asta cu filmatul mainilor.
      Poate chiar doreste un examen open book, pana la urma acelea sunt cele mai interesante si gerle.