G4Media.ro

VIDEO De 7 ani într-o echipă de studenți români, Corina Fugaru (30…

VIDEO De 7 ani într-o echipă de studenți români, Corina Fugaru (30 de ani), despre un nou prototip „open source” cu emisii reduse de dioxid de carbon al unei stații de transport sustenabile

Proiectat și executat de studenți, un nou prototip „open source” de stație de transport sustenabilă se va adăuga la „Orașul viitorului” cu emisii reduse de dioxid de carbon. În cei 10 ani de când a fost creată EFdeN, o organizație realizată în jurul studențiilor de la facultățile de Ingineri a Instalațiilor și Arhitectură „Ion Mincu” din București, orașul supranumit al viitorului, datorită consumului de energie verde și al tehnologiilor noi, are în portofoliu două case „solare” și câteva stații electrice de încărcare trotinete, biciclete electrice și mașini electrice.

Primele proiecte, locuințele „solare”, sunt expuse în campusul universitar, pe spațiul verde din curtea Facultății de Inginerie a Instalațiilor, un showroom în natură, iar stațiile de încărcare sunt răspândite în București. Proiectele studenților din echipa multidisciplinară sunt sub formă de prototip pentru a fi scalate și reproduse de administrații publice sau persoane care vor să investească în proiecte sustenabile.

Viitoarea stație de transport, ce va fi lansată anul acesta, va fi un spațiu care o să montitorizeze numărul de persoane aflate în momente diferite , dar va avea și parametri de calitatea aerului. „Va avea diferiți alți parametri care vor face din oraș un hub în sine , nu va fi doar o stație de transport ci va avea mai multe funcțiuni”, a afirmat Corin Fugaru, 30 de ani, board member, coordonator al direcției de educație a proiectului EFdeN.

De curând, organizația a lansat Ghidul prosumatorului sustenabil 2024, document ce oferă informații despre etapele birocratice necesare, alegerea echipamentelor și interpretarea facturilor, dar și cum se poate realiza colaborarea în comunități energetice sustenabile.

Ghidul cuprinde și date despre modul în care energia fotovoltaică poate sprijini în viitor comunitățile vulnerabile și oferă o perspectivă asupra celor 120.000 de prosumatori existenți din România. Conform Barometrului Prosumatorului 2023, 9 din 10 români își instalează panouri fotovoltaice pentru a economisi bani, 3 din 4 români își doresc obținerea independenței energetice și doar 1 din 2 români optează pentru panourile fotovoltaice pentru a contribui la reducerea emisiilor de carbon.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...