G4Media.ro

VIDEO De unde se descarcă și cum poate fi folosită aplicația care…

VIDEO De unde se descarcă și cum poate fi folosită aplicația care scanează codul QR de pe certificatul verde

Aplicația Check DCC pentru verificarea și validarea certificatelor verzi digitale folosite pentru călătoriile în UE, dar necesară începând de luni în mai multe instituții publice și private în localitățile cu incidența COVID de peste 3 la mie, poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații Google Play pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android, explică reprezentanții platformei de informare cu privire la vaccinare.

Aplicația poate fi descărcată de aici: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.sts.dcc;

Aplicația permite verificarea și validarea certificatelor digitale UE privind COVID, generate atât în România, cât și în celelalte state interconectate la sistemul informatic european. Pentru suport tehnic în utilizarea aplicației Check DCC, operatorii economici au la dispoziție următoarele date de contact:
  • telefon: 021.414.44.25, tasta 3;
  • e-mail: check-dcc@ms.ro.
Aplicația nu înregistrează și nu stochează informații. Aplicația doar verifică autenticitatea și validitatea certificatelor digitale UE privind COVID. Aceasta a fost dezvoltată de specialiști din STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
În clipul de mai jos este explicat cum poate fi descărcată aplicația și cum se folosește:

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. Nu ca n-ar fi jdemii de aplicatii pentru asta… io mi-am pus una de la guvernul Luxemburgului cand am generat certificatul, de curiozitate.

  2. Hahaha, „nu înregistrează și nu stochează informații”.
    Exact asa o sa fie! Aveti incredere in servicii!

    • Aplicatia de vaccinare e facuta tot de STS. De ce si-ar bate capul sa fure date pe care le au deja? Folosim si noi chestia dintre urechi, sau doar postacim?

    • platesti cu bani gheata, dai nesemnata declaratia de venituri la ANAF, cand treci pe o strada cu camere de supraveghere astepti sa vina noaptea

    • De exemplu: pentru locatie si masurarea obedientei – cine din aia vaccinati foloseste si cine nu. Ca sa stie pe cine se bazeaza la o adica…

  3. Daca aplicatia nu are valoare juridica care e smecheria? Bani aruncati pentru dezvoltarea si publicarea ei?
    O aplicatie pentru RAR sa trimitem poze cu masini care polueaza nu face nimeni?

  4. Utilitatea epidemiologică a „certificatului” este nula. Mai că pleacă de la ipoteza contrazisa de realitate ca cei vaccinați nu mai transmit virusul.
    Dar scopul aplicației nu e „combaterea răspândirii bolilor” ci zadarnicirea rezistenței la noua realitate

  5. PROTEJATUL trebuie protejat de NEPROTEJAT prin forțarea NEPROTEJATULUI să utilizeze aceeași „PROTECȚIE” care nu a PROTEJAT PROTEJATUL. Dar chiar și PROTEJAȚII sunt acum mai puțin PROTEJAȚI deoarece „PROTECȚIA” scade în timp, deci au nevoie de un „spor de PROTECȚIE”, deoarece PROTECȚIA originală nu a reușit să-i PROTEJEZE… conform fabricanților „PROTECȚIEI”, sub lipsa de răspundere care de fapt ii PROTEJEAZĂ în fața despăgubirilor financiare.

  6. Pai aplicația verifica dacă tu ai introdus în certificatul verde cnp-ul unei persoane vaccinate complet, nu dacă tu ești vaccinat

    • Da, aplicatia e pentru proprietarii de restaurante, hoteluri, etc, ca sa verifice certificatele clientilor.

  7. Oprescu, Merisoreanu, Loredana Groza sunt mândri posesori de pașaport verde. Le-au folosit când s-au internat la Balș. Și câți alții ca ei. Aștept sa vad ce fac nuntașii Halep după vestea despre Loredana.

  8. Trebuie sa avem incredere in politicieni, ei ne vor doar binele…….sa ni-l ia 😀

  9. Văd ca au făcut o aplicație care se poate instala doar dacă ai telefon cu android!Eu am cu iOS,ce fac!