G4Media.ro

VIDEO Declarația zilei: Vosganian, la dezbaterea Codului de procedură penală: ”Nu ne…

VIDEO Declarația zilei: Vosganian, la dezbaterea Codului de procedură penală: ”Nu ne putem salva decât toți odată, nu ne putem salva pe rând”

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a spus luni, în timpul dezbaterii Codului de procedură penală, că modificările aduse actului normativ sunt necesare pentru că ”nu ne putem salva decât împreună, nu ne putem salva pe rând”.

Vosganian a mai spus și că trebuie ”să vânăm lupi și mistreți, nu cerbi, pentru că lupii nu poți să-i agăți pe pereți ca pe trofeu, ci numai cerbii”.

Varujan Vosganian a fost acuzat de DIICOT că, în perioada în care era ministru al Economiei în Guvernul Tăriceanu, a subminat economia națională favorizând firma Interagro a omului de afaceri Ioan Niculae. De asemenea, Vosganian a fost acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare, pentru că ar fi vândut gaze la preţuri preferenţiale către omul de afaceri.

DIICOT a solicitat în două rânduri Senatului ridicarea imunității lui Varijan Vosganian pentru ca acesta să poată fi cercetat. Cererea procurorilor a fost însă respinsă de fiecare dată, și în octombrie 2013, și în februarie 2015, de către senatori.

”Acest moment reprezintă o victorie a democraţiei şi o victorie a Parlamentului României”, a exclamat victorios Varujan Vosganian după votul politic din 2015 care l-a scăpat de urmărirea penală.

În același an, cotidianul Evenimentul Zilei a publicat stenograma ședinței de Guvern în care Vosganian pleda pentru subvenționarea prețului la gaze, sub titlul: Discuția completă în care Vosganian SE MILOGEA de Tăriceanu pentru GAZELE lui Niculae. Vosganian: ”De ce-mi smulgi inima din piept?” Tăriceanu: ”Nu mă lua pe mine cu vrăjeala!”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. Hotii se salveaza toti odata si prostii, noi romanii, ii aplauda sau nu le pasa…

  2. Acest moment reprezintă o victorie a hoției și o victorie a Stabilimentului României…

    Semnează,
    Hoțoman Agheazman

  3. Bineinteles ca nu aveti nicio sansa pe rand, trebuie sa va imbarcati toti odata si cu tot calabalacul: cu veste de salvare, cu lanterne, cu de toate ! Asta e idelul- sa nu se iroseasca timp si bani, totul sa decurga natural. Poate ca ar fi utile si cateva fulgere pentru mascarea zgomotelor…

    Deci, atentie la furtuna, nici nu banuiti cat de aproape sunteti de naufragiu…!

    • Dar si daca se face vre-o vanatoare tot odata se fac tragerile? De regula in poligon nu se trage chiar odata la toate tintele. 🙂

    • Va rog sa fiti putin mai clar ! Doriti sa nu naufragieze din cauze naturale…? Inseamna ca eu am fost bland in optiune, lumea e cu adevarat suparata pe astia….

  4. Traiasca marele scriitor,vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor din Romania ,VARUJAN VOSGANIAN !

  5. Americanii i-si ajuta firmele peste tot ,in toata lumea ,fac loby pentru ele :noi romanii mergem pe politica DNA ,distrugem tot ce este romanesc .Mare dreptate a avut Petre Tutea -un popor de natarai .mergem pe principiul ”sa moara si capra vecinului ”
    Este bine ca s-au distrus 10000 de locuri de munca din subordinea lui Ioan Nicolae ? Ioan Nicolae are cu ce trai dar cei 10000 de someri ?

    • Uite o intrebare, pentru tine:
      Oare nu cumva cei 10.000 de angajati au ajuns someri pentru ca fara subventiile de la Stat, acitivitatea firmei lui Nicolae nu era rentabila?!
      Daca raspunsul este da, atunci cei 10.000 de angajati erau platiti nu de Nicolae, ci de noi toti, ceilalti contribuabili. Si atunci raspunsul este ca da, e bine (moralmente corect) ca si-au pierdut locurile de munca, pentru ca erau, de fapt, asistati social mascati. Adica traiau pe carca noastra, ceea ce este moralmente gresit.

      Daca tu esti filantrop si vrei sa sutii, pe banii tai, ceva neprofitabil dar romanesc – foarte bine! Nationalismul aplicat gresit costa!

    • Sofisticus
      Ei da, dar in timpul asta capitalistul daco-geto-ortodox Ioan Niculae era bine ajutat de stat. Nu a ajuns chiar somer ca aia10000. Puscaria lui, la final ar fi fost preferat de aia 10000 daca ar fi ramas cu cat a ramas Ioan Niculae.

  6. Vorbeste de parca ar fi citit doar rezumatul facut de Ciordache, nu si legile propriu-zise

  7. Politica de guvernare este EVIDENT PARALELA CU INTERESELE ROMANIEI …!

  8. Cata dreptate avea Base cand ii discrimina pe armenii din Romania !

    PS. Pambuccian ?

    PPS. Vosganian ?

    PPPS. Mai sunt un cafegiu celebru si un jurnalist ratat (tarat ? Tot aia) !

  9. Vorbeste coruptul de Vosganian.A uitat cand plingea si se ruga de ceilalti parlamentari(hoti) ai Romaniei sa nu voteze ridicarea imunitatii parlamentare.Sa-i fie rusine si lui si celorlalti parla-hoti. O sa va vina la toti randul .

  10. Cazul Vosganin, tipic pentru „nomenclatura capitalista” a Romaniei

    Acesta, alaturi de „baronii rosii pradatori” (culoarea nu reflecta partidul) sau asa zisa „nomenclatura capitalista”, gen nastase, dragnea, fenechiu, hrebenciuc, SOV, (fara majuscule!) etc., reprezinta spiritul politic romanesc post-’89, in mare; iar daca nu, ce fac ceilalti din „minoritate”?

    Asemenea caricaturi politice in momentul in care sunt suspectati (potentiali penali) de subminarea economiei, evaziune fiscala, frauda, organizarea unui grup infractional, trafic de influenta, abuz in serviciu, etc., nu sunt egali, cel putin, celor din regimul ceausist?

    Nu trebuie sa li se ridice imunitatea indiferent ca sunt parlamentari? Ba DA!

    Iata in Germania, cazul Jurgen Molleman este concludent in ceea ce priveste ridicare imunitatii atunci cand respectivul era suspectat de ilegalitati: „ …To enable a full investigation on these charges, the Bundestag lifted his parliamentary immunity on 5 June 2003 …” (https://en.wikipedia.org/wiki/J%C3%BCrgen_M%C3%B6llemann).

    In plus, daca ne amintim de Ponta, Oprea, etc. si doctoratele lor, in aceeasi tara unii politicieni au demisionat in momentul in care au fost confruntati cu plagierea tezelor de doctorat – adica, au mai avut ceva onoare (!), precum Karl-Theodor zu Gutenberg, Annette Schavan, Ursula von der Leyen.

    Nu in ultimul rand, Joachim Gauck, preot dizident din Dresda care a participat la mitingul din toamna lui ’89 ce avea sa fie unul dintre acelea care au rasturnat regimul Honecker, ajunge presedintele Germaniei. Adica, alta mentalitate, alt aluat psiho-mental, comportament, constiinta politica, dinamica societala, etc.

    In Romania post-’89 am avut parte de iliescu (fara majuscule), tatuca moscovita a minerilor care a guvernat tara 10 ani timp in care au aparut numerosi monstri politici, structuri duble, parghii si leviere corupte, etc.

    La noi nu exista onoarea unui zu Gutenbert sau Schavan, nici verticalitatea unui Gauck. Si ne consideram europeni, in special un vosganian, dragnea, nastase, etc. (tot fara majuscule)?

    De ce asemenea „deviatii” politice in Romania secolului XXI? Datorita mentalitatii si ADN-ului bizantin.

    In primul rand, pentru ca fantoma iliesciana, si ca atare comportamentul iliescian, este peren in politica romaneasca, si nu numai, dupa „lovi-lutia” din decembrie 1989. Astfel, regimurile iliesciene, ’90-’92 si ’92-’96 au dat nastere acestor monstri politici, „biznismeni” extrem de corupti, structuri, parghii si leviere care favorizeaza lichelismul cotidian, politic si economic.

    Insasi, „eminenta cenusie” ceausista Silviu Brucan, aka Saul Bruckner, care facea „naveta” intre SUA si URSS inca de la sfarsitul anilor ’50 – cand apare intr-o poza intr-o masina decapotabila in SUA (deci cu mare trecere la ambele guverne) intr-una dintre cartile sale, declara la inceputul anilor ’90 ca in intreaga Europa de est aparitia capitalismului s-a facut prin delapidarea economiilor socialiste. Si tot el a spus ca va trebui Romaniei 20 de ani sa devina democrata – lumea era revoltata pentru asemenea afirmatie. Iata ca trebuie mult mai mult timp.

    Mentalitatea este cel mai greu de schimbat si Romania a dovedit ca, cel putin incepand cu anii 1700, a ramas bizantina (cand tronurile se cumparau), in special cei care „conduc” si care considera ca apartin unor „paturi asa zis superioare”. Evidenta prapastie dintre „ei” si „noi”, adica dintre „alesii” tarii si alegatori, a devenit tot mai mare.

    Si ce daca suntem „europeni”, in NATO sau dorim in Schengen? Acelasi dublu standard se remarca si in perioada post-’89. In plus, depdendenta de un hegemon este ADN-ica pentru tara noastra.

    Astfel, vosganienii, nastasienii, dragnienii, hrebenciucii si fenechienii, etc. Romaniei au luat nastere in „matca iliesciana” a anilor ’90. Colapsul tarii a inceput atunci. Nu trebuie sa ne mire ceea ce se petrece in politica romaneasca actualmente. Pur si simplu este cruda realitate peren bizantina!

    Atitudinea unui brailoiu, nicolae, etc. (din nou fara majuscule) fata de unii membri USR, alaturi de altii cu acelasi comportament si aceeasi mentalitate de interlop politic, spune totul a propos de „politica” romaneasca. Pacat de minoritatea politicienilor care doresc sa faca ceva cu adevarat pentru tara insa sunt marginalizati, haituiti, sfidati, golaniti la lumina zilei.

    Structura parlamentara este cangrenata – dovada si ultimele mutari psd (din nou fara majuscule) din zilele noastre. Adica cel mult 2-300 de parlamentari sunt deasupra legii si-i conduc pe ceilalti, cca 18-19 milioane?

    Astfel, numarul parlamentarilor nostri TREBUIE REDUS la cel mult 250 asa incat sa dispara asemenea specimene; cei peste 500 dintre ei sunt mult prea multi pentru a tara atat de mica (la un moment dat erau 570 cu mult peste congress-men americani sau parlamentarii canadieni). Dar cine renunta de buna voie?…Pai cei care si-au platit locurile. Dupa cum scria mass media un asemenea loc ajunge la cca 100.000 euro. Adevar sau minciuna? Cei care nu isi pot justifica bunurile mobile si imobile…la puscarie!

    In SUA, caci tot s-a intalnit Wess Mitchell cu presedintele Iohannis, si posibil cu dragnea (tot fara majuscule), nu-i poti pacali pe cei de la IRS (Internal Revenue Service) care se ocupa cu impozitul pe venit/profit, ori iti platesti taxele ori la puscarie…Fiecare cent trebuie justificat. O mare diferenta intre ei si noi.

    Unde este Romania dupa aproape 30 de ani? Care este datoria externa a Romaniei? Cine a dat ordin sa se traga asupra a peste 1000 de romani, victimele acelor zile de decembrie ’89? Cand vom sti adevarul?

    Asemenea intrebari conduc la status-quo prezent, inclusiv la existenta acelor„sobolani”, „lupi”, „mistreti”, etc. despre care pomeneau vestitii potentiali penali ai Romaniei din zilele noastre.

    O mare parte dintre „politicieni”, societatea civila, etc. acuza regimul comunist de genocid, subminarea economiei, ingradirea libertatilor omului, etc. Dar ce au facut aceste specimene politice din ’89 si pana astazi in afara de fi deasupra legii si a deveni „baroni”?

    Au trecut mai multi ani si ne zbatem intr-o democratie autentic autohtona, dupa cum si comunismul romanesc a fost original; astfel, astazi legea se aplica selectiv iar „mosierii politici” sunt deasupra ei. Inca mai sfideaza cu un grobianism demn de Stalin, tatuca tatucilor!

    Romania, din pacate, se zbate intr-un marasm politic centrifug si descendent spre colaps tocmai datorita unor personaje tenebroase precum cele de mai sus. Ei raman exemplele clasice ale coruptiei politice romanesti, respectiv Europene de est. Cazul in speta nu este unic doar in Romania, se pot mentiona aici si alte tari est europene si nord-americane, respectiv sud-central americane.

    Astfel, coruptie exista si in Occidentul, cazurile de mai sus din Germania, de pilda, sau Islanda cand fostul prim ministru, Gunnlaugsson si-a dat demisia in urma dezvaluirii documentelor Panama (https://www.theguardian.com/world/2016/apr/05/iceland-prime-minister-resigns-over-panama-papers-revelations) de la care primim atat de multa educatie si ajutor financiar, know-how si expertiza, dupa cum exista si in Orientul apropiat si mai indepartat. Spre exemplu, in Coreea de sud fosta d-na presedinte Geun-hye Park a fost condamnata la 24 ani inchisoare (fara suspendare!) pentru mita, abuz de putere si coercitie (https://edition.cnn.com/2018/04/06/asia/south-korea-park-geun-hye-corruption-intl/index.html).

    La noi?

    In acei ani ’90 de speranta, entuziasm si omenie s-a distrus tot ceea ce acum ne-ar fi putut aduce acele avantaje competitive de care fiecare tara se bucura. Si se distruge in continuare ceea ce este mai bun in tara. „Mea culpa” nu exista pentru un vosganian & Co.

    A cui este vina, a celui care te fura, minte si inseala, sau a ta care te lasi furat, mintit si inselat?