G4Media.ro

VIDEO Europarlamentarul Marian Jean Marinescu cere politici de mediu echilibrate: Nu văd…

VIDEO Europarlamentarul Marian Jean Marinescu cere politici de mediu echilibrate: Nu văd nicio diferență între a muri de emisii sau a muri de foame că nu ai un loc de muncă

Companiile de transport vor trebui să suporte practic o taxă suplimentară dacă li se aplică sistemul european al comercializării certificatelor de emisii (ETS), atâta timp cât nu sunt foarte multe alternative de combustibili sau de resurse energetice ne-poluante, a spus a spus europarlamentarul Marian Jean Marinescu (PPE / PNL) la conferința Energie și mediu: schimbări și oportunități europene cu impact în economia României, de joi, 16 decembrie, organizată de G4Media și Edupedu.

„Noi trebuie să aplicăm acest ETS acolo unde alternativa este disponibilă dar și abordabilă. Primul lucru, trebuie să ajungem la un echilibru pentru necesitatea de a reduce emisiile, este evident că este o necesitate, dar și de a păstra competitivitatea economică. Nu văd nicio diferență între a muri de emisii sau a muri de foame că nu ai un loc de muncă. Deci trebuie să avem acest echilibru”, a spus Marinescu.

Intervenția VIDEO integrală, aici:

Marinescu a explicat: „ETS – Schema UE de comercializare a certificatelor de emisii, fără o alternativă, este o taxă; acest sistem se aplică acum în energie, în industriile mari consumatoare de energie, dar acolo existau niște alternative; chiar și așa s-a ajuns la un preț foarte mare la energie. Dar în transport, din punct de vedere tehnologic, nu sunt foarte multe alternative. Pentru transportul aerian – poate, în 2035, un avion pe hidrogen; poate, pe distanțe scurte, avioane electrice, cu număr redus de pasageri, care ar rezolva zborurile regionale. Dar alternativele nu sunt foarte multe, ci doar combustibilul alternativ. În transport, dacă s-ar aplica acest pachet, prima consecință va fi ridicarea costurilor, care se vor duce toate pe consumatorul final, pe cetățean. Aici este marea problemă. ETS va deveni o nouă taxă.”

Acesta a mai subliniat că a adresat Comisiei Europene o întrebare legată de necesarul de energie în 2030 dacă s-ar aplica acest pachet și care ar fi mixul energetic.

„Răspunsul Comisiei, privind mixul energetic în 2030: 65% regenerabil, 16% nuclear, 13% gaz și 4% solid.  Energia nucleară este 16% și acum. 13% gaz – este o cifră foarte importantă, în condițiile în care nu e foarte clar care este poziția actuală. Așteptăm până la finalul anului un act care să „picteze” situația”, a spus eurodeputatul PPE.

Acesta a mai făcut observații legate de studiile de impact care sunt disponibile acum la nivel european, privind ținta UE de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030.  „Puteți constata că întrebările referitoare la impactul social, financiar, investițional, pe locuri de muncă, foarte puțin tratate în aceste studii de impact”.

Acesta a mai vorbit despre situația dificilă a Complexului Energetic Oltenia: pentru acesta, este un program de reconversie depus la Comisia Europeană la DG Competition; situația evidențiată este una gravă, vorbim despre 60.000 șomeri (direct și indirect).

El a mai spus că trebuie exploatate gazele din Marea Neagră, altfel economia va avea mult de suferit.

Marian Jean MARINESCU este europarlamentar, în cadrul grupului PPE, membru, Comisia pentru Transport și Turism, membru supleant, Comisia de Control Bugetar și Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. deci pa minireactoare.
    pa autostrazi.
    pa zboruri cu avion
    traiasca caile ferate.

    • N-ai ce sa faci cu „standardele” comuniste verzi, cică dau fonduri, ăștia omoară oameni. Trebuie sincer anticipate la Parlamentul European.

    • Bun. Bate vântul și – să zicem – aduce noru’ lu’ Xi, deasupra U.E. …

      Mai se merită în acest caz, pledoaria lu’ Nenea?
      Sau – iarăși, în acest caz – vorbește să ne impresioneze că brukselu’ muncește?..

      Unde mai e ‘echitatea’ eforturilor depuse în a conserva atmosfera, câtă vreme marile economii /China & Co, nici la posterior nu le pun?..

      (..Sau U.E. găsește nod în papură „de a se impune” – și dacă nu ‘egzistă’ ??)

  2. E cumplit să nu ai aer. De foame se moare mai lent iar aerul rămâne gratis. Fără aer mor toți. De foame se mai scapă.

  3. Nenea iuroparlamentar zice la un moment dat de producerea a 60 000 de someri cifra care te inspaimanta. Suna ciudat asta intr-o tara care a pierdut forta de munca de ordinul milioanelor .

  4. Are dreptate, schizoizii verzi sunt bolnavi psihic, ăștia o sa omoare mulți oameni daca nu-s înlăturați sau facut ceva cu smintitii.

  5. După criza carcalacului vina aia climatica și atunci sa te tii. Exact cum au făcut comuniștii așa o să facă și ăștia, dar în numele „salvării planetei” O sa te „shameuiasca” pana-ti „donezi” singur toate cele, daca nu ești boschetar climatic, nu ești nimic.

  6. Exact. Singura soluție a globaliștilor pentru reducerea emisiilor de carbon este mai multă impozitare a cetățenilor de rând. Se asigură că majoritatea oamenilor nu-și permit să polueze.

    • Ai această impresie doar până realizezi că în realitate chiar tu ești carbonul pe care globaliștii vor să-l reducă!

  7. Românii se plâng de foamete în țara care aduce zeci de mii de asiatici anual la muncă.
    Penibil

  8. La progresisti nu conteaza impactul social de niciun fel, doar obiectivul contrează l

  9. Domnule Marinescu , poate nu aveți cunoștință că în colonia Romanica , deja mulți cetățeni sunt condamnați la MOARTE prin ÎNFOMETARE , FRIG și lipsa accesului la serviciile de sănătate , de asemenea și imposibilitatea de ași cumpăra medicamente , în rest totul este bine pentru unii .