G4Media.ro

VIDEO Fosta judecătoare care a pornit asaltul instanțelor cu plângeri pentru ”turul…

sursa foto: Facebook / Lăcrămioara Axinte

VIDEO Fosta judecătoare care a pornit asaltul instanțelor cu plângeri pentru ”turul doi înapoi”: Asta a fost ideea, care mi s-a părut excepțională, să trimitem pe masa cât mai multor judecători / Lăcrămioara Axinte: Șansa noastră este să găsim judecătorul și l-am găsit

Fosta judecătoare care a pornit asaltul instanțelor cu plângeri pentru ”turul doi înapoi” a declarat, vineri, la Realitatea Plus, televiziunea portavoce a pro-rusului Călin Georgescu pe care Axinte îl susține, că ”asta a fost ideea”, ca plângerea ”să ajungă pe masa cât mai multor judecători din România”.

Tot Axinte declara într-o discuție cu mai mulți utilizatori, pe o rețea de socializare, despre decizia de anulare a deciziei CCR, că ”șansa” lor era ”să găsească judecătorul și l-au găsit”.

Axinte a mai spus că ”fiecare român și-a formulat în nume propriu, singur” și că ea doar a pus la dispoziția susținătorilor ”turul doi înapoi” modelul de plângere:

  • ”Mi-a venit ideea să punem pe masa mai multor judecători de curte de apel din România (plângerile privind suspendarea deciziei CCR prin care au fost anulate alegerile, n.red.). Până acum s-au pronunțat mai mulți judecători. Asta a fost ideea, care mi s-a părut excepțională să trimitem pe masa cât mai multor judecători din România (…) Fiecare român și-a formulat în nume propriu, singur, eu le-am pus la dispoziție numai modelul (Campania electorală trebuie întreruptă, n.red.) Da, aceasta este consecința. Suspendarea este executorie (…) Sunt mândră că sunt contemporană cu acest judecător (Vasile Alexandru, de la Curtea de Apel Ploiești, singurul până în prezent care a aprobat o plângere din cele peste 100 depuse și a dispus anularea deciziei CCR, n.red.)”, a declarat fosta judecătoare Lăcrămioara Axinte, vineri, la Realitatea Plus.

Mai multe instanțe de judecată din țară, preponderent curți de apel, au fost asaltate cu peste 100 de plângeri pentru ”turul doi înapoi” după începutul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 4 mai, conform informațiilor analizate de G4Media și Info Sud-Est pe portalul instanțelor.

În unele cazuri, zeci de dosare prin care se cerea suspendarea deciziei Curții Constituționale de anulare a scrutinului prezidențial din 24 noiembrie 2024 au fost înregistrate într-o singură zi (ex: 10 aprilie).

Toate sentințele consultate de G4Media au fost respinse, altele nu au fost date încă, iar o excepție se înregistrează la Curtea de Apel Ploiești, unde judecătorul Vasile Alexandru a aprobat plângerea făcută de o femeie, Gheorghița Popa, într-o decizie fără precedent de anulare a unei sentințe CCR, spune ministrul Justiției. Vezi detalii aici.

Asaltul instanțelor cu plângeri a pornit pe TikTok de la fosta judecătoare Lăcrămioara Axinte (Botoșani), anti-DNA în urmă cu 10 ani, anti-reformistă, promovată de luju.ro și de Realitatea Plus, portavocea pro-rusului Călin Georgescu în campania electorală și în prezent.

Însăși fosta judecătoare este fană Georgescu și cere ”dreptate pentru BogPr”, acuzat de procurori și arestat preventiv prin decizie judecătorească pentru că ar fi plătit bani mai multor influenceri TikTok pentru coruperea alegătorilor în favoarea lui Călin Georgescu la alegerile din 24 noiembrie. Vezi detalii aici. 

În ianuarie 2025 judecătoarea declara ”în exclusivitate la Realitatea Plus” că România ”nu mai este un stat de drept încă din 2014” și că România este ”dictatură anarhică” (vezi video la finalul articolului).

În postările de pe Facebook, Axinte distribuie mesaje pro-Georgescu, ori de la Makaveli, influencerul implicat în campania lui Georgescu și luat ”consilier” de șefa partidului extremist SOS, Diana Șoșoacă, anti-Nicușor Dan, Elena Lasconi sau Marcel Ciolacu.

Judecătoarea a publicat mai multe fotografii și video de la ”ziua lui Călin Georgescu”, protestul organizat în 26 martie la care au participat câteva mii de oameni.

Conform unui CV publicat pe profesioniști.juridice.ro, Axinte e născută în 20 septembrie 1965, e din Botoșani, a fost asistentă medicală la Psihiatrie, iar în 1998 a intrat în magistratură ca judecător stagiar la Judecătoria Dorohoi.

Din 29 iunie 2016 a fost preşedinta Secției a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Botoşani, a candidat de două ori pentru un loc în Consiliul Superior al Magistraturii, în 2010 și 2016, dar nu a obținut postul, iar în iulie 2022 s-a pensionat, conform PressHub.

Tot PressHub mai arată că judecătoarea a avut poziții anti-Ucraina, anti-vacciniste în pandemia COVID-19 și mai multe declarații împotriva fostului președinte Klaus Iohannis.

Context

Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti a decis, joi, suspendarea executării şi anularea deciziei Curții Constituționale (CCR) de anulare a alegerilor prezidențiale din decembrie 2024. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Alexandru Vasile, judecătorul care a decis suspendarea deciziei CCR de anulare a alegerilor prezidențiale, a fost detașat la Ministerul Justiției în mandatele a cinci miniștri și voia să revină în minister. Vezi aici detalii și ce declarație de avere are.

Secția pentru judecători din CSM a sesizat Inspecția Judiciară și cere ca judecătorul Alexandru Vasile să fie cercetat disciplinar în urma sentinței de joi.

Ministrul Justiției, Radu Marinescu, a declarat, în emisiunea „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, la B1 TV, că vor fi organizate alegeri în continuare și că nu există căi de atac în legislația din România prin care decizii ale Curții Constituționale, care nu sunt acte administrative conform legislației, să fie atacate în contenciosul administrativ. Vezi detalii aici.

Principalii candidați la alegerile prezidențiale din 4 mai, conform sondajelor de opinie apărute în spațiul public, au avut reacții diferite sau deloc în primele ore după sentința de joi a judecătorului Alexandru Vasile de la Curtea de Apel București, care a anulat decizia Curții Constituționale de anulare a alegerilor din 24 noiembrie. Citește detalii aici. 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.