VIDEO FOTO UPDATE Pasajul Ciurel le pune probleme șoferilor de pe autobuzele STB
Inaugurat sâmbătă, după o investiție de circa un sfert de miliard de lei, pasajul Ciurel pune adevărate probleme autobuzelor Societății de Transport București (STB). Filmările G4Media arată că multe dintre autobuzele STB, care circulă spre Splaiul Independenței, calca linia care separă benzile de circulație ca să urce pe breteaua dinspre Șoseaua Virtuții a pasajului. Partea bună este că nu vin mașini din sens opus deoarece pasajul nu duce nicăieri deocamdată.
Sursa video: G4Media
Scenariul se repetă și în cazul unui alt autobuz. De fapt, din 7 autobuze filmate de G4Media, doar unul a reușit să intre pe bretea fără a calca linia continuă.
Sursa video: G4Media
Posibila problemă de la breteaua dinspre Virtuții a pasajului a fost semnalata și pe rețelele de socializare. Un bucureștean a publicat, pe Facebook o înregistrare în care un autobuz STB s-a urcat cu roțile din dreapta pe trotuar pentru a putea lua virajul. De ieri până azi o parte dintre stâlpișorii care separau sensurile au fost scoși.
Sursa video: Facebook / Dragoș Dibla
G4Media a contactat doi specialiști în drumuri și poduri pentru a întreba dacă este normal modul în care iau acea curbă autobuzele STB. Ambii au spus că este foarte posibil să avem de-a face cu o greșeală de proiectare a respectivei bretele, dacă majoritatea șoferilor de STB iau astfel curba. „Posibil să nu fie calculată cum trebuie curba. Atunci când se calculează curba ea trebuie calculată luând în calcul și vehiculele lungi, precum autobuzele și TIR-urile. Dacă acum este așa, imaginați-vă ce va fi atunci când va fi zăpadă sau polei”, a spus unul dintre specialiștii consultați de G4media.
Iar aceasta nu este singura problemă a pasajului Ciurel. Blocajele care se creează în fiecare după-amiază reprezintă altă bătaie de cap. Blocajele apar la breteaua de coborâre de pe pasaj spre Șoseaua Virtuții, care are o singură bandă, în condițiile în care șoferii vin dinspre Splaiul Independenței pe 3 benzi.
În plus, încadrarea pe Șoseaua Virtuții se face cu cedează trecerea, iar la câțiva zeci de metri mai în față șoferii dau și de un semafor.
Sursa foto: G4Media
În plus, în apropierea Pasajului Ciurel există un indicator care îi poate induce în eroare mai ales pe șoferii care nu sunt din Capitală, deoarece lasă impresia că pasajul se continuă spre Șoseaua Uverturii și Autostrada București-Pitești. Câțiva zeci de metri mai încolo, un alt indicator le spune, însă, șoferilor adevărul.
Sursa foto: G4Media
Sursa foto: G4Media
Istoria pasajului Ciurel, pentru care primăria Capitalei a cheltuit deja 240 de milioane de lei, o puteți citi aici.
Pe pagina sa de Facebook, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a apărat utilitatea pasajului Ciurel-nod Virtuții. „Efectele sunt vizibile privind fluidizarea traficului în zona de vest a Capitalei”, spune edilul.
„Acum proiect a fost gândit acum 14 ani în trei etape. Noi am finalizat prima etapă: nodul Virtuții și continuăm etapa a doua. Avem toate cele necesare, inclusiv contractul semnat. Și urmează și o a treia etapă până la A1 Și nu ne oprim la centură”, adaugă Gabriela Firea.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
10 comentarii