G4Media.ro

VIDEO Imagini rare cu capre negre și iezii lor în Retezat

VIDEO Imagini rare cu capre negre și iezii lor în Retezat

Un cârd de capre negre, cu iezii lor, a fost surprins săptămâna trecută de Lenuța Bogdan, o angajată Romsilva, într-o pădure din Parcul Național Retezat. Caprele negre sunt animale protejate prin lege.

În iernile grele, caprele negre preferă versanții înclinați, de pe care cade zăpada, unde găsesc mai ușor hrana și se adăpostesc de prădători, în special râșii. Caprele negre se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă mușchi sau licheni, potrivit Romsilva.

Având musculatura dezvoltată și copitele despicate, perfect adaptate zonei montane, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde își procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor.

În Parcul Național Retezat National Park trăiesc numeroase specii de mamifere, precum ursul, lupul sau râsul, capra neagră, cerbul, căprioara sau mistrețul, fauna fiind protejată.

Parcul Național Retezat este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva. Este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara, și are o suprafață de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri.

Imagini: Lenuța Bogdan, Parcul Național Retezat

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Caprele negre nu sunt protejate, se impusca in fiecare toamna.
    Imaginile nu sunt nici ele rare, caprele negre sunt o specie comuna.
    Ar fi grozav sa aveti pe cineva priceput in biodiversitate.

    • Andrei, sa stii ca nu este vorba despre caprele negre de la tine din curte! In articol este vorba de Rupicapra rupicapra ( din latina, my friend 😉 )

  2. Foarte fromos ca ati ales acest subiect, dar am o remarca. Cum naiba sa spui: „Parcul Național Retezat National Park”? E acelasi lucru in doua limbi.