G4Media.ro

VIDEO În discursul de adio, Donald Trump a declarat că se va…

sursa foto: Captură video

VIDEO În discursul de adio, Donald Trump a declarat că se va ruga pentru succesul noii administrații, fără să rostească numele lui Joe Biden

Preşedintele în exerciţiu Donald Trump a declarat marţi că se va ruga pentru succesul noii administraţii în discursul său de adio, cu o zi înainte ca Joe Biden să depună jurământul ca cel de-al 46-lea preşedinte al SUA, transmite dpa, citată de Agerpres.

„Săptămâna aceasta inaugurăm o nouă administraţie şi ne rugăm pentru succesul său în păstrarea unei Americi sigure şi prospere”, a declarat Donald Trump într-o înregistrare video de aproape 20 de minute. „De asemenea, le dorim să aibă noroc”.


Deşi pare un gest rar de bunăvoinţă faţă de succesorul său, Donald Trump nu l-a numit nici măcar o singură dată pe Joe Biden.

Trump nu şi-a recunoscut înfrângerea în alegerile prezidenţiale din noiembrie şi pretenţiile sale nefondate de fraudă electorală i-au determinat pe susţinătorii săi să asalteze Capitoliul pe 6 ianuarie.

„Toţi americanii au fost îngroziţi de asaltul asupra Capitoliului nostru”, mai spune Trump în înregistrarea video în care adaugă că violenţa politică „nu poate fi tolerată”.

Totodată, Donald Trump s-a folosit de această ocazie pentru a aminti realizările administraţiei sale, precum reduceri de impozite, măsuri de securizare a frontierei şi decizii de politică externă.

„Lumea ne respectă din nou, vă rog să nu pierdeţi acest respect”, a îndemnat Trump următoarea administraţie.

„În timp ce mă pregătesc să predau puterea unei noi administraţii miercuri la prânz, vreau să ştiţi că mişcarea pe care am început-o abia începe – nu a existat niciodată aşa ceva”, a mai spus el.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. 400.000 de morți, din care, in jur de 150.000, de la alegeri încoace, in timp ce se lupta cu statul perpendicular care ii furase voturile. Asta ar fi marea lui realizare…. O mizerie de om!!

  2. Hai Pa!

  3. Așa îmi plac ăștia care spun că se roagă pentru tine, adică vor sta cu mâna în kur și nu vor face nimic, nada, să-ți fie bine. E semnul ipocriziei totale: mă rog pentru tine 😛

  4. Pleacă ca un câine. Se vede de la o poștă lipsa totală de cultură și de educație. Un nimeni care o ajuns președinte cu mai puține voturi populare decât adversarul său dar propulsat de sistemul nu tocmai democrat de electori al USA. Este un incompetent și pleacă ca unul. A fost alegerea americanilor.

    • Catre @Ciprian. Vorbesti prostii !. In Constitutia SUA nu exista ,,Voturi Populare”.
      Termenul este doar jurnalistic si indica insumarea voturilor de pe cuprinsul SUA.
      SUA a fost creata tocmai pe baza puterii de decizie a fiecarui Stat in parte si nu pe baza unor asa zise ,,Voturi Populare” interstatale.
      Cum ar fi daca maine Putin invadeaza Romania si organizeaza ,,Alegeri Libere” simultan si in Rusia si in Romania Ocupata ?. Atunci o sa apara si ,,Voturile tale populare” : 20 mil romani +130 mil de rusi = 150 de milioane de cetateni
      romano-rusi. Ia sa vedem !. Despre ce ,,Voturi Populare” mai vorbim ?.
      Deci, tu vorbesti de ,,democratie”. Vezi sa nu ajungi sa primesti si tu exact ,,democratia” pe care o meriti !.

    • Pentru Rahan5
      In restul tarilor considerate democratice , se numara voturile si cel ales de mai multi votanti e declarat castigator. Cred ca de aia a spus Ciprian ca sistemul american este”nu tocmai democrat”.
      Eu înțeleg ideile din spatele sistemului cu electori:
      1.Era o problema de logistica sa iti faci campanie in cele 13 state initiale ale SUA. In acest fel, fiecare stat isi alegea niste reprezentanti, si tu trebuia sa ii cinvingi pe ei ca tu meriti sa fii presedinte.
      2. Parintii Constitutiei americane erau extra-mega-elitisti, si nu considerau ca omul obisnuit are sau va avea vreodata destula informatie si inteligenta ca sa ia decizii atat de importante. Ele trebuiau luate de elita conducatoare. Si vb lui Churchill, dupa 5 minute de vb cu alegatorul obisnuit, incepi sa si crezi asta…
      3. Sistemul colegiului asigura impotriva dictaturii majoritatii. Locuitorii din statele mici, sau din statele din Midwest, sau din Sud, etc, au situatii si opinii diferite fata de cei din NewYork, California, Florida, Illinois, etc. Si daca ar fi un sistem de vot popular, cei din statele mari si populate ar decide si pt cei din starele mici. Asta e foarte „cu dus si intors”, asa ar trebui si in Romania sa dam un numar de electori celor de la sat, si altul celor de la oras, ca sa ponderam demografia…

      Dar nimic din ce a zis Ciprian nu a fost „prostie”. In schimb tonul tau a fost rautacios, agresiv, „lasa ca vezi tu democratie daca vin rusii”.
      Daca stii tot ce am zis eu mai sus (si poate stii mai mult si mai bine) nu era mai sanatos sa explici, decat sa te iei de un om care isi exprima o opinie onesta?

  5. Nu neglijati ca SUA e stat federal, de aici si compunerea senatului. Modul de alegere a presedintelui n-are cum sa nu tina seama de structura federala.

  6. With all due respect, it’s FINALLY time to fuck off Donnie. Shoo.