G4Media.ro

VIDEO INTERVIU Cum a răspuns Gabriela Firea la întrebările despre cum au…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

VIDEO INTERVIU Cum a răspuns Gabriela Firea la întrebările despre cum au fost angajați în Primărie apropiați ai familiei: ”Nu e interviu, e interogatoriu, nu discut aspecte private” / Nici o sancțiune politică pentru viceprimarul Aurelian Bădulescu / ”Săptămâna viitoare începe construcția Spitalului Metropolitan din Pipera”

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a refuzat să răspundă într-un interviu G4Media.ro la întrebările reporterului despre angajarea în companiile municipale a unor persoane apropiate de familia sa sau venite din Primăria Voluntari. Întrebată în mod repetat, primarul Firea a catalogat interviul drept ”interogatoriu” și a spus că nu vorbește despre ”aspecte private”.

”V-ați demonstrat reaua-credință prin faptul că nu vă interesează proiectele din București, vă interesează știrile pe surse și bârfele. Mă întrebați niște bârfe acum”, a spus Gabriela Firea când reporterul G4Media.ro a dat exemple de apropiați numiți în funcții de conducere la firmele Primăriei București.

VIDEO: Gabriela Firea despre angajările din Companiile Municipale

În interviul pentru G4Media.ro, Gabriela Firea a evitat orice delimitare de viceprimarul Aurelian Bădulescu și a refuzat să spună dacă acesta va fi sancționat politic pentru derapajele repetate.

Firea a anunțat că săptămâna viitoare vor începe lucrările la Spitalul Metropolitan din Pipera, contractori fiind două companii municipale.

VIDEO: Gabriela Firea despre Spitalul Metropolitan

Gabriela Firea a mai spus că ar fi normal ca partidele de stânga să suțină un candidat comun la alegerile pentru Primăria București, așa cum și partidele de dreapta susțin un candidat unic. În privința unei posibile candidaturi a lui Victor Ponta la București, actualul primar general a spus că nu o vede ”posibilă”, pentru că acesta a spus că vrea să candideze la prezidențiale.

(VIDEO și FOTO: Inquam Videos / Ovidiu Micsik & Inquam Photos / Octav Ganea)

VIDEO Interviul integral cu Gabriela Firea:

  • Transcript: Interviul integral

Rep: Astăzi o avem invitată la Interviurile G4Media pe doamna Gabriela Firea, primar general al capitalei și șefa PSD București. Bună ziua.
Gabriela Firea: Bună ziua dumneavoastră și celor care ne urmăresc.

Rep: A trecut ceva vreme de când am fost ultima oară în această clădire și sediul primăriei este o clădire superbă cu un aer deopotrivă european, boieresc, o moștenire frumoasă. Dar o altă moștenire trainică, din păcate, a administrației dumneavoastră este comportamentul grosolan, bădărănesc al viceprimarului Aurelian Bădulescu. S-a bătut cu primarul Mutu în interiorul primăriei. A înjurat-o pe o consilieră de opoziție care era însărcinată, a împiedicat un candidat să țină o conferință de presă. Nu vă jenați, totuși, de acest personaj pe care îl susțineți și îl promovați?
Gabriela Firea: Clădirea este într-adevăr superbă, interbelică. Când am ajuns primar general primăria era mutată într-un sediu de firmă pe malul Dâmboviței. O chirie foarte mare se plătea, enormă, și lucrările încetineau aici la clădirea principală a primăriei. Ne-am mutat în șantier la Crăciun, în 2016, probabil constructorul s-a speriat că primarul general lucrează într-un șantier și a urgentat lucrările. Concluzia, deci, se poate, și iată că putem să funcționăm fără să plătim chirii groaznice.

Rep: Clădirea ați schimbat-o, ați renovat-o. Pe Bădulescu nu l-ați schimbat.
Gabriela Firea: În primul rând, cred că fiecare persoană trebuie să răspundă pentru propriile fapte, decizii, declarații. Eu răspund pentru greșelile mele, pot să spun ce îmbunătățesc sau ce regret sau ce am greșit sau, dacă îmi permiteți, și ce am făcut bun, dar în ceea ce privește ultimul incident, nimeni nu și-a dorit să se întâmple așa ceva. Noi am primit, cu o seara înainte, informația din partea ziariștilor că se va organiza o conferință de presă la Prelungirea Ghencea și colegii noștri au spus că, dacă va fi nevoie – că asta era solicitarea presei – și de opinia noastră, în special a structurii tehnice, să fie la îndemână pentru reprezentanții presei. Ce a urmat nu am eu cum să justific. Pot doar să spun că îmi pare rău.

Rep: Dar cum catalogați acea prestație a lui Bădulescu?
Gabriela Firea: Repet, cred că fiecare trebuie să răspundă pentru faptele noastre…

Rep: Nicio sancțiune politică pentru el?
Gabriela Firea: Și dacă vă aduceți bine aminte, pentru că ați adus în discuție mai multe incidente, în cazul cu domnul primar Mutu, domnul Bădulescu a fost victima, pentru că a primit în frunte o sticlă cu apă plată plină. Dar să nu mai mergem în acea zonă, pentru că între timp lucrurile s-au calmat, s-au liniștit, cei doi și-au spus tot ce aveau să-și spună și, mă rog, există acum o comunicare și o colaborare decente. Ambele. Eu sunt convinsă că domnul Bădulescu va avea aceeași relație decentă și civilizată cu domnul Dan după acest incident, așa cum a fost în scurta perioadă în care a fost consilier general domnul Dan…

Rep: Deci nu vă delimitați de el, va fi pe următoarele liste, la alegeri?
Gabriela Firea: Se înțelegeau foarte bine, comunicau foarte bine, nu erau asperități, nu erau momente, să spunem, stânjenitoare, ba chiar domnul Dan venea la grupul nostru, vorbea cu domnul Bădulescu. Ce s-a întâmplat, într-adevăr, și domnul Bădulescu spune că nu și-a dorit să se ajungă la o astfel de situație și explicația dumnealui este aceea că era supărat pentru minciunile care se spuneau.

Rep: Asta nu înseamnă că trebuie să-l oprești pe un om în timp ce vorbește.
Gabriela Firea: Este adevărat. Cum mă opriți dumneavoastră pe mine acum. Repet. Și domnul Bădulescu a spus că regretă ce s-a întâmplat, că nu asta a fost intenția, că a vrut să facă o glumă cu dulapul pentru că domnul Rareș Bogdan a spus că domnul Dan a stat ascuns în dulap în timpul crizei sanitare și că de la o glumă s-a ajuns la altceva. Practic nimeni nu poate fi de acord cu așa ceva, nici domnul Bădulescu însuși nu a vrut să se ajungă la așa ceva și, pur și simplu, a spus că se considera nedreptățit că se spun foarte multe minciuni despre activitatea noastră. Este regretabil și sunt convinsă că astfel de lucruri nu se vor mai repeta. Despre ce am pățit eu în acești patru ani știu, nu mă va întreba nimeni și umilințele la care am fost supusă și momentele jenante care mi s-au fabricat de către colegii domnului Dan, dar eu știu că mie mi se poate întâmpla orice, nimeni nu mă va apăra, dar atunci când altă persoană este victima unei astfel de situații, acel subiect este mult comentat.

Rep: Aveți, totuși, susținători suficienți și-n politică, și-n mass-media. Ne vom întoarce la subiectul acesta. O ultimă întrebare legată de domnul Bădulescu: veți sancționa politic comportamentul lui? Va fi el sau nu pe următoarele liste de candidați?
Gabriela Firea: Nu s-a stabilit lista de candidați pentru consiliul general, de asemenea nu s-au stabilit listele pentru consiliile locale. În perioada următoare, împreună cu colegii mei, primarii de sectoare, vom face această analiză, o vom supune atenției președintelui partidului și, de asemenea, secretarului general. Întotdeauna, important este să nu se mai repete anumite greșeli. Cred că este cel mai important acest lucru.

Rep: Legat de Bădulescu, ce s-a întâmplat la conferința de presă și celălalt bruiaj, la o altă conferință de presă a lui Nicușor Dan, cu niște mașini de salubritate, dau senzația că vă temeți de Nicușor Dan. Vă temeți de Nicușor Dan în competiția asta?
Gabriela Firea: Dumneavoastră singur ați spus că erau niște probleme cu niște mașini de salubritate. Încă nu am această calitate, să conduc o entitate care să fie responsabilă de ce fac mașinile de salubritate în sectoare, dar dacă și acest incident se pune tot în seama mea, eu nu pot decât să regret că tot ceea ce se întâmplă bun în București este datorită eforturilor echipei – ceva impersonal, iar tot ce se întâmplă rău, deși nu am o implicare, este din cauza mea.

Rep: Sunteți șefa instituției.
Gabriela Firea: Nu sunt șefa Bucureștiului. Eu nu pot să răspund pentru tot ceea ce se întâmplă în Municipiul București.

Rep: Ce sondaje aveți, în momentul ăsta, legate de competiția…
Gabriela Firea: Și apropos de teamă, ca să vă răspund complet, să nu credeți că fug de această întrebare, eu îi respect pe toți candidații. Din păcate ei nu dovedesc același lucru față de mine și zilnic proferează tot felul de neadevăruri în spațiul public, chiar jigniri și nu este normal. Nu cred că m-ați văzut pe mine vreodată să jignesc sau să spun un neadevăr despre un contracandidat. Și nici nu o voi face, în continuare. Din păcate, campania electorală a început devreme, a început din ianuarie…

Rep: Ați avut, totuși, din păcate, și dumneavoastră un derapaj la adresa candidatului Iohannis în 2014 la primele alegeri. Pentru care v-ați și cerut scuze, dacă bine țin minte.
Gabriela Firea: Dacă vreți, putem să discutăm…

Rep: Deci aceste derapaje există.
Gabriela Firea: Tot ceea ce s-a întâmplat în viața mea din ’90, de când am venit în București, dacă încape totul într-o oră, eu vă stau la dispoziție. Sau reprogramăm partea a doua.

Rep: Revenim la competiție. Aveți sondaje în momentul ăsta?
Gabriela Firea: Am spus și la început: este regretabil orice derapaj, eu când le-am avut, acum mulți ani, le-am recunoscut și mi-am cerut scuze. Ulterior mie mi s-au întâmplat foarte multe lucruri negative, nimeni nu și-a cerut scuze de la mine și nici nu le aștept, nu este o problemă aceasta, eu spun că îmi respect toți contracandidații. Deocamdată nu știm exact care sunt ceilalți sau dacă vor mai apărea, știm doar de o candidatură. La un moment dat, și aceasta era incertă, dar se pare că s-a stabilizat. Eu îmi doresc foarte mult să existe persoane implicate și dornice să rezolve problemele din capitală, pentru că ele nu sunt nici puține și nici simple și pentru că sunt blocaje sistemice care datează de 20 de ani. Și oricât de binevoitori am fi noi, cei de-acum, nu putem să reparăm toate neajunsurile care trenează de ani de zile.

Sondaje. Toată lumea face sondaje. Unele poate că sunt mai aproape de realitate, altele poate sunt mai mult de încurajare sau de destabilizare.

Rep: Nu, vorbeam de sondajele proprii ale PSD București.
Gabriela Firea: Până în acest moment se observă o echilibrare a percepției publicului din București față de cele două partide mari, PSD și PNL. Dacă eu am câștigat alegerile acum patru ani cu peste 40 la sută iar Consiliul General, de asemenea, tot peste 40 la sută, de asemenea primarii de sectoare și consiliile locale, ulterior, la Alegerile Parlamentare PSD București a luat tot peste 40 la sută. Dar la alegerile europarlamentare, PSD a scăzut foarte mult în percepția publicului din București, 18 la sută este un procent foarte mic comparativ cu peste 40 la sută, cred că s-au făcut foarte multe greșeli pe care PSD le-a decontat. Acestea, în mod evident, nu au fost puse în seama mea de către bucureșteni, pentru că eu oricum, la acel moment, eram dată afară din toate pozițiile politice ale partidului, mi se tăiase bugetul de către conducerea de atunci, eram izolată, eram jignită, erau campanii de presă împotriva mea, pur și simplu pline de neadevăruri și umilințe pe care le-am suportat. La alegerile prezidențiale, într-adevăr, scorul a mai crescut, am luat aproape 30 la sută, un scor bun pentru municipiul București, chiar dacă candidatul nostru nu a câștigat alegerile, nici în București și nici în marile municipii. Și atunci, la acel moment, PNL-ul avea un scor mai mare.

Rep: Mult mai mare.
Gabriela Firea: În mod evident, mai mare. La această dată, lucrurile s-au mai echilibrat și PSD și PNL sunt în jurul cifrei de 30 la sută în Municipiul București, USR în jur de 17-18, poate unele sondaje mai optimiste spre 20, și celelalte formațiuni politice sub 10 la sută.

Ce arată acest lucru: că cetățenii sunt foarte bine informați, sunt foarte inteligenți, nu poți să-i păcălești, nu poți să-i minți, dacă greșești te taxează, cred că asta este concluzia mea. În ceea ce mă privește, ca și scor, eu nu m-am împăunat niciodată când citeam astfel de cifre din sondaje. Până la urmă, cel mai bun sondaj este votul, este ziua votului. Acela este sondajul real.

Rep: Ați discutat cu Pro-România, cu Victor Ponta, intră în competiție?
Gabriela Firea: Am discutat atât cu domnul Victor Ponta, cât și cu colegii săi din PRO România la nivel național și București, dorința noastră este, în continuare, de a avea o alianță în București și în marile orașe ale țării. Din păcate, trenează, să spun așa, negocierile politice, nu știu exact care este motivația, pot doar să o bănuiesc. Cert este un lucru: că normal ar fi să ne susținem, pentru că și pe flancul drept există o susținere. Deci există o unificare a dreptei, normal ar fi ca și în zona de centru și centru-stânga să existe o echilibrare a forțelor politice.

Rep: V-ar încurca tare o eventuală candidatură a lui Victor Ponta însuși la Primăria București, pe calculele dumneavoastră?
Gabriela Firea: Nu văd această situație a deveni posibilă prin ceea ce a declarat, că domnia sa dorește să candideze la prezidențiale. Și se pregătește, în primul rând, să continue cariera parlamentară și am înțeles că se pregătește pentru alegerile prezidențiale. Prin urmare nu cred că intră în obiectivele sale…

Rep: Dar Primăria București este o bună piramidă pentru prezidențiale, după cum bine știm.
Gabriela Firea: Da sau nu. Nu toți primarii generali au ajuns la Palatul Cotroceni și nu toți președinții României provin din Primăria Generală.

Rep: Ce candidat din partea PSD susțineți la Sectorul 2, pentru că actualul viceprimar de la PNL, Dan Cristian Popescu a recunoscut negocieri cu mai multe partide. Îl susțineți pe el?
Gabriela Firea: Astăzi nu pot să răspund acestei întrebări pentru că, în primul rând, am dat dreptul președintelui PSD Sectorul 2, doamna Rodica Nassar, să poarte aceste discuții cu posibilii candidați la Sectorul 2. Domnul Toader nu mai candidează, cel care este acum primar din partea PSD și au fost mai multe cercetări sociologice realizate, pe mai multe personalități politice, atât din interiorul partidului, cât și din exterior, și, într-adevăr, în urma acestor măsurători, a reieșit faptul că trebuie să ne gândim foarte bine cu cine mergem în Sectorul 2, pentru că timpul este scurt.
Eu personal mi-aș dori să avem un candidat coleg de-al nostru, un candidat propriu. Ce se va decide, repet, pentru astăzi, nu pot să vă spun. Poate săptămâna viitoare discutăm și pot să vă dau elemente de noutate.

Rep: Trecem la activitatea de primar al Bucureștiului. Un bilanț și previziuni pentru campania electorală în care vreți un al doilea mandat, evident. O să vă citesc rapid concluziile a două studii independente, realizate de companii prestigioase din străinătate. N-au legătură cu România, n-au legătură cu opoziția. Despre calitatea vieții în București. Studiul Mercer arată că Bucureștiul este pe locul 109, două locuri în scădere, în clasamentul calității vieții, mai rău decât aproape toate capitalele europene. Studiul TomTom privind congestiile de trafic arată că Bucureștiul e pe locul 13 în lume, adică extrem de sus, în creștere cu patru la sută a timpului petrecut în trafic față de anul precedent. Orașul cel mai sufocat de trafic din toată UE, aproape la egalitate cu Bangkok, Jakarta, New Delhi, Mexico City. Asta o simțim cu toții, o simțiți și dumneavoastră, pe pielea dumneavoastră. În medie, un bucureștean pierde anual în trafic 227 de ore, adică timpul necesar pentru a citi o dată și jumătate “În căutarea timpului pierdut”, de Marcel Proust. Cum explicați acest dezastru legat de calitatea vieții în București, după patru ani de mandat?
Gabriela Firea: Acest studiu nu a fost realizat după patru ani de mandat. Acest studiu, sau cele două cercetări arată felul în care trăiesc bucureștenii în urma activității sau inactivității de peste 30 de ani. Avem și noi astfel de studii, și ale Băncii Mondiale, și ale Uniunii Europene, știm exact care sunt lucrurile grele din Municipiul București, capitala țării și nu cred că scrie undeva sau a spus cineva că s-au blocat toate investițiile în capitală în ultimii patru ani și de aceea sunt aceste rezultate.

Este exact răspunsul pe care vi l-am dat acum câteva minute, și anume: din nefericire, Bucureștiul este dezavantajat din foarte multe puncte de vedere pentru că el s-a dezvoltat, suntem, practic, o comunitate de aproape patru milioane de cetățeni, așa relevă studiile Băncii Mondiale, București și zona limitrofă, metropolitană, Ilfov, dar noi în continuare avem un buget dimensionat pentru două milioane de cetățeni după ultimul recensământ și deși contribuim cu 25 la sută la produsul intern brut al țării, înapoi primim, de la Ministerul de Finanțe, prin Legea Bugetului de Stat, doar 0,6 la sută, împreună cu sectoarele, 1,2 la sută.

Este un procent infim, care arată gradul de dezvoltare al capitalei, pentru că orice investiție costă bani. În momentul în care banii sunt puțini și sunt drămuiți și jumătate din cota lunară pe care o primești din impozitul pe venit de la Ministerul de Finanțe merge către subvențiile serviciilor de utilitate publică, termoficare și transportul în comun și doar cealaltă jumătate este pentru cele 19 spitale și pentru toate șantierele din capitală, cu părere de rău vă spun că și ritmul acestor investiții nu are cum să fie unul supersonic.

Rep: Două lucruri: un miliard de euro pe an buget, deci patru miliarde de euro ați avut la dispoziție în cei patru ani de mandat; doi: mai sunt bugetele primăriilor de sector, care și ele fac investiții; trei: ați avut, timp de trei ani, un guvern PS. O discuție acum despre buget, în condițiile în care dumneavoastră, în campania din 2016, ați promis, cu ghilimele, “revoluție în trafic”, nu cred că ține.
Gabriela Firea: Cu tot respectul pentru dumneavoastră și pentru felul în care știți să vă documentați, dumneavoastră ați citit niște cifre false. Pentru că Primăria Capitalei nu a avut niciodată, pe an, și puteți verifica la Ministerul de Finanțe, un miliard de euro buget. Niciodată. Această cifră apare nedrept și incorect în presă și eu am combătut-o cu argumente, ori de câte ori am avut ocazia. Bugetul anual al Primăriei Capitalei este de 600, da? Deci nu un miliard. 600 de milioane de euro, din care jumătate, adică 300 de milioane merg direct, dar direct către plata subvențiilor, către transportul public în comun și pentru termoficare. Restul de 300 de milioane acoperă toate investițiile din cele 19 spitale, asigurarea tuturor serviciilor de utilitate publică și, de asemenea, achitarea tuturor facturilor pentru obiectivele de investiții în infrastructură din capitală. Vreau, de asemenea, să vă menționez, că Primăria Capitalei este singura, subliniez singura din țară care nu are dreptul, prin efectul Legii Bugetului de Stat să încaseze taxe și impozite locale. Toate acestea sunt încasate de către primăriile de sector.

Rep: Dar știați lucrul acesta când ați candidat.
Gabriela Firea: În plus, dacă mă lăsați să vă răspund.

Rep: Sigur că da. Dar vreau să completez ceea ce spuneți.
Gabriela Firea: Sigur. În plus, nu este vina nici a mea, nici a colegilor mei, că exact în acești ani s-au primit la Primăria Capitalei hotărâri definitive, irevocabile, pentru procese care sunt de 20, de 15, de 20 de ani asupra Primăriei Capitalei, care au combătut decizii luate de foștii primari și acum Primăria Capitalei trebuie să achite, pentru că altfel i se închide contul, este executat contul și am avut inclusiv în starea de urgență contul blocat, executat. Este vorba despre procesul cu domnul Costanda pentru Parcul Bordei, procesul cu domnul Vasile Creștin. Deci sunt sume enorme pe care noi trebuie să le plătim lună de lună, neavând absolut nicio vină. Pentru că nu noi am luat, la acel moment, acele decizii, doar că noi acum trebuie să facem față unei situații foarte grele, în care, pe de o parte, bugetul este insuficient comparativ cu multitudinea de proiecte care trebuie să fie achitate, onorate financiar în fiecare lună. Doi: aceste sume enorme, peste, deci aproape 300 de milioane de euro pe care trebuie să le plătim în urma acestor procese, că altfel se execută contul și am avut de zece ori contul blocat din cauza avocaților persoanelor pe care le-am numit puțin mai devreme, subvențiile foarte mari care se acordă și acestea sunt conform legii. Nu cred că va veni vreun primar general și să vină să spună că renunță la subvențiile pentru transportul public în comun, că tot ne dorim să-i convingem pe cetățeni să renunțe la mașina personală și să folosească transportul în comun.

Rep: Dar poate crește prețul biletului, că e cel mai mic din țară.
Gabriela Firea: Asta nu înseamnă că stimulăm folosirea transportului în comun, dacă scumpim. Și de asemenea, foarte important faptul că noi am rămas în continuare cu un prag foarte mic de îndatorare, peste, deci 8,5%, deși legea ne permite să avem 30% grad de îndatorare, dar niciun guvern nu a dorit să ne aprobe până acum această creștere a gradului de îndatorare pentru a putea contracta împrumuturi de pe piața liberă, piața privată. Și aș mai vrea să vă aduc aminte faptul că noi trebuie să plătim serviciul public al datoriei externe pentru bondurile care au fost lansate acum 15 ani, deci un împrumut care niciodată nu a fost achitat. În plus, vreau să vă spun că eu și echipa mea am făcut eforturi uriașe pentru atragerea fondurilor europene care până acum nu erau o prioritate, nu se depunea niciun efort astfel încât Primăria Capitalei să atragă fonduri europene. Am reușit performanța, și vă pot trimite la redacție documentele care să însoțească ceea ce spun eu acum, un miliard de euro, fonduri europene, în primul rând pentru obiectivul…

Rep: Contractate deja?
Gabriela Firea: Cea mai mare parte contractate, dar sunt în derulare…

Rep: Sau doar proiecte în valoare…
Gabriela Firea: Pentru înnoirea parcului auto al STB. Aș vrea, știți foarte bine, în ceea ce privește rețeaua de termoficare, 330 de milioane de euro am depus deja cererea de finanțare care nu putea fi primită la Bruxelles până nu realizam și întocmeam un document strategic, Strategia Energetică a Municipiului București, studiul de fezabilitate. S-a lucrat intens, s-a lucrat foarte mult cu echipe complexe, tehnice…

Rep: Și de ce a durat aproape trei ani și jumătate acest studiu?
Gabriela Firea: Pentru că nu s-a făcut nimic înainte. Nici în ultimul mandat al domnului Oprescu și nici în mandatul celor doi primari interimari, unul dintre ei din partea PNL. Și pentru că nu s-a făcut nimic, toate aceste documente realizate de specialiști nu se pot face de pe o zi pe alta. Acum am încărcat în aplicația Mysmis, am făcut cererea de finanțare, suntem în linie dreaptă pentru a moderniza rețeaua de termoficare cu 330 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile. Avem și noi, într-adevăr, o cotă de cofinanțare.

Rep: Legat de termoficare, că ați spus acest lucru. RADET, Termoenergetica sunt amândouă în dificultăți majore, Termoenergetica deja a reînceput certurile cu ELCEN legate de o prezumtivă datorie. Refacerea acestei rețele de țevi nefăcute niciodată în ultimii 30 de ani avansează extrem de lent, anii trecuți multe cartiere din București au fost afectate de lipsa apei calde. Cu bugetele pe care le aveți la dispoziție, cât mai sunt bucureștenii condamnați să sufere din cauza lipsei căldurii și apei calde, cum s-a întâmplat anul trecut și acum doi ani?
Gabriela Firea: Și cum s-a întâmplat întotdeauna și noi ne dorim să nu se mai repete aceste incidente. Suntem singura echipă administrativă care am luat în serios această problemă, așa cum am luat-o și pe cea a transportului public în comun, și poate reușim să vorbim, am auzit că un candidat la Primăria Capitalei spune că va reabilita 100 de kilometri de conductă de termoficare. Este o minciună sfruntată și nu am cum să nu reacționez la astfel de gogomănii care se lansează în spațiul public. Nici măcar pe timpul lui Ceaușescu nu se puteau reabilita 100 de kilometri de conductă de termoficare pentru că nu se poate fizic. Din punct de vedere fizic. Mergem împreună, dacă vreți, la Termoenergetica și vorbim cu specialiștii și vă vor spune că nici măcar prin închiderea în totalitate a furnizării agentului termic în capitală, pe o perioadă lungă de timp, nu se poate realiza.

Rep: Deci cât va mai dura acest proces de reabilitare?
Gabriela Firea: Noi în acest moment reabilităm rețeaua de termoficare cu forțe proprii și consum financiar propriu prin cele două companii Termoenergetica și Energetica Servicii. În momentul acesta deja suntem în linie dreaptă cu finanțarea pe fonduri europene, finanțarea nerambursabilă, v-am zis că am încărcat deja în aplicația Mysmis cererea de finanțare și ne va fi mai ușor în sensul că pe lângă fondurile noastre, locale, vom avea și finanțarea europeană. Cele mai importante puncte, acolo unde de obicei, în timpul sezonului rece se produceau cele mai mari avarii le rezolvăm pe perioada sezonului cald. Dar vreau foarte scurt, știu că aveți foarte multe întrebări și timpul e limitat, să vă spun că situația este foarte gravă în acest domeniu. Bucureștiul a avut șase CET-uri. Două au fost vândute de ELCEN, o entitate care ține de Ministerul Energiei. Am rămas cu patru CET-uri, dintre care un CET – CET Sud este închis pentru revizie de către ELCEN, o entitate în subordinea ministerului Energiei și în acest moment, iar două săptămâni de zile CET Grivița, care aparține de Primăria Sectorului 1 a fost, de asemenea, în reparații pentru că s-a defectat o piesă și au așteptat-o din străinătate. Deci, practic, Bucureștiul a trebuit să fie alimentat cu doar două CET-uri, ceea ce este foarte puțin. Noi am ieșit public și am spus cetățenilor și le-am cerut scuze, dar le-am spus care este situația: nu e vina primarului general în funcție, nu e vina echipei mele.

Rep: Dar, doamnă Firea, dumneavoastră sunteți primar, dumneavoastră trebuie să le rezolvați…
Gabriela Firea: Dar spuneți dumneavoastră cum aș putea eu să coordonez ELCEN-ul. Spuneți care este soluția.

Rep: Ați avut guvern PSD. Timp de 7 ani. Sigur, trei ani din mandatul dumneavoastră. Dacă nici cu guvern PSD nu vă înțelegeți, cu cine să vă puteți înțelege?
Gabriela Firea: Dar stați puțin să vă întreb. Ce putea să facă Guvernul cu o rețea care este de 60 de ani?

Rep: Păi ați spus de ELCEN.
Gabriela Firea: Care este soluția guvernului?

Rep: ELCEN care este la Ministerul Economiei.
Gabriela Firea: Da. Noi am făcut solicitare, dacă vă aduceți aminte, pentru a prelua la Primăria Capitalei CET-urile. În întreaga țară CET-urile au fost acordate, cu titlu gratuit, la primării, deci la unitățile administrativ-teritoriale. Numai în București nu s-a putut acest lucru. De ce nu s-au transferat?

Rep: Deci problema va continua. Din ce înțeleg, suntem într-un punct mort.
Gabriela Firea: Nu va continua de maniera în care a fost până acum pentru faptul că noi am investit în toți acești patru ani. Și chiar dacă situația nu este rezolvată în totalitate, ea nu se poate compara cu situația de acum patru ani. Pentru că am reabilitat aproape 300 de kilometri de conductă de termoficare, în special în punctele nevralgice care creau cele mai mari avarii pe timpul sezonului rece. Deci nu poate nimeni de bună credință să spună că situația acum, în domeniul termoficării, este identică cu situația pe care am preluat-o acum patru ani. Și da. Aveți dreptate. Este un mare regret că niciun guvern, nici cel actual, nici cel care a fost când am preluat mandatul, condus de domnul Cioloș și nici guvernele conduse de premieri PSD nu au înțeles importanța rețelei de termoficare din capitală și problema socială pe care o creează. Și nimeni, practic, nu a avut voința politică de a transfera ELCEN-ul la Primăria Capitalei și de a fuziona ELCEN cu RADET astfel încât să creăm SACET-ul, ceea ce așa se întâmplă peste tot. Să avem sub o singură entitate și producția și transportul și distribuția agentului termic.

Rep: Nu se poate, din cauza regulilor europene și o știți foarte bine. Toate companiile integrate care aveau transport, furnizare, distribuție au trebuit sparte.
Gabriela Firea: Dați-mi voie să vă contrazic. Pentru că am fost personal la Bruxelles, cu o echipă tehnică din partea noastră și ne-au spus că ei chiar ne încurajează să facem acest SACET, acest serviciu unificat pentru termie și, de asemenea, ne încurajează să mergem pe această strategie.

Rep: Nu văd cum s-ar putea face acest lucru. Trecem la un alt indicator al calității vieții în București și anume poluarea. Știți foarte bine, pe 30 aprilie Curtea de Justiție a UE a condamnat România pentru poluare, inclusiv din București. Lucrurile sunt tot mai rele an de an. Ați promis în campania electorală din 2016 că unul din lucrurile pe care vă veți concentra va fi tocmai poluarea. Iată că ea crește, nu s-a rezolvat aproape nimic, de ce v-ar crede bucureștenii că în următorul mandat veți face ceva mai mult decât până acum?
Gabriela Firea: Poluarea nu a crescut pe timpul mandatului meu ci a scăzut. Dați-mi voie să susțin această afirmație, și nu e vorba de declarația mea, ci de toate rezultatele care s-au dat în urma măsurătorilor realizate atât independent, cât și de către Agenția de Mediu. În primul rând, dificultatea în ceea ce privește controlul și supravegherea Comisiei Europene se referă la o perioadă în care eu nu eram primar general – 2007-2014. Prin urmare, într-adevăr, eu sunt acum în funcție și trebuie să arăt ce am făcut eu în perioada în care am condus destinele Primăriei Capitalei. În primul rând, am realizat ceea ce nu s-a întâmplat înainte de venirea mea aici. Și este un fapt îngrijorător, că nimeni nu a avut ca prioritate combaterea reală a poluării, și anume, este pentru prima dată, în mandatul meu, când am realizat un plan integrat de calitatea mediului, care cuprinde măsuri care sunt atât în responsabilitatea Primăriei Capitalei, cât și a celor șase primării de sector, cât și a Ministerului Mediului, sub semnătura ministrului Mediului și de asemenea, ministrul Transporturilor. Prin urmare, există un cumul de măsuri care trebuie să fie puse în aplicare de către mai multe entități, atât din administrația publică locală, adică primării, cât și centrale, adică ministere și guvern. Și toate acestea însumate vor da un rezultat bun. Țin să vă aduc aminte faptul că în PICA se prevede ca centura ocolitoare a capitalei să fie finalizată, tocmai pentru a combate poluarea din centru.

Rep: La fel și metroul din Drumul Taberei.
Gabriela Firea: Da. Orice persoană care vrea să tranziteze capitala merge prin mijloc, pentru că nu are o centură ocolitoare.

Rep: Unul dintre lucrurile pe care le-ați făcut – achiziții de autobuze, troleibuze – licitația la tramvaie e deraiată. Cum explicați această coincidență că aproape toate achizițiile sunt făcute cu firme turcești?
Gabriela Firea: Dacă puteți dvs. să-mi explicați pentru că eu nu am cum să am o explicație. Primarul general nu e membru al niciunei comisii de licitație, nu face caiete de sarcini și nu este instituție externă primăriei.

Rep: Dar nu i-ați întrebat pe colegii dvs? Măcar post-factum?
Gabriela Firea: Nu am cum să-i întreb, ar însemna o imixtiune. Dar de ce deranjează doar în București, cele din țară nu, am văzut cum premierul a inaugurat la Neamț cu mare fast?

Rep: Noi la G4Media am scris în egală măsură despre toate aceste licitații. E doar o curiozitate.
Gabriela Firea: Nu am cum să pun această întrebare pentru că nu am ce răspuns să primesc. Comisia de licitație primește ofertele de la companiile care vor să participe la licitație.

Rep: Nu e cumva o problemă cu caietele de sarcini?
Gabriela Firea: Faceți o acuzație.

Rep: Nu e o acuzație, e o întrebare.
Gabriela Firea: E o acuzație. Caietul de sarcini e realizat de specialiști, tehnicieni și e validat de ANAP. Deci dacă ANAP ar fi sesizat că sunt neconcordanțe sau aspecte tehnice introduse intenționat ca să favorizeze un anumit producător, să fiți convins că ANAP ar fi sesizat. Nu uitați că majoritatea mijloacelor de transport în comun sunt cumpărate cu fonduri europene și suntem verificați suplimentar de Comisia Europeană. Deci nici cel mai mic indiciu nu ar fi fost trecut cu vederea.

Când se depun ofertele, comisia trebuie să facă diferența între aspectele tehnice și cele financiare. Pentru autobuzele hibrid licitația a fost câștigată de Mercedes, nimeni nu a avut un cuvânt bun, s-a comentat doar că autobuzele Euro 6 sunt turcești.

Rep: Sunt turcești și se strică. Nu o spunem noi, o spun șoferii STB
Gabriela Firea: Nu se strică. Faptul că au fost câteva mici probleme tehnice la început…

Rep: Multe, dacă țineți minte
Gabriela Firea: Vreți să știți câte mici defecțiuni au avut autobuzele Mercedes cumpărate acum 15 ani? Vă spun eu, 450

Rep: Sigur, am scris atunci despre ele
Gabriela Firea: Deci nu puteți spune acum…

Rep: Păi vă spun șoferii STB.
Gabriela Firea: Deci șoferii STB spun și că autobuzele Mercedes s-au stricat 450 în primul an. Cele Euro 6 cumpărate acum nu s-au stricat 450, au fost foarte puține incidente. Deci Primarul general sau comisia trebuie să analizeze ofertele primite, nu poate inventa alte oferte. Iar primarul nu e membru al comisiei de licitație. Și de aceea, tot ce s-a scris în această perioadă despre implicarea mea nu s-a putut dovedi pentru că eu nu fac decât ceea ce reprezintă litera și spiritul legii. Pe mine niciodată nu mă veți vedea că mă implic într-o licitație.
Legat de licitația pentru cele 100 de tramvaie: ieri, Curtea de Apel a respins plângerea făcută de Astra prin care se solicita anularea acestei licitații.

Rep: Dar trebuie reevaluată oferta.
Gabriela Firea: E altceva. Faptul că s-a mers pe ideea reevaluării e un lucru bun. Săptămâna viitoare vom realiza comisia de evaluare tehnică

Rep: Au apărut informații despre o anumită doamnă, Elena Mihaela Neagu, care ar fi reprezentat o firmă turcească care a câștigat licitația pentru autobuze. O cunoașteți?
Gabriela Firea: Nu știu cine este această persoană, nu știu cum arată, dacă îmi arătați o fotografie… Nu știu cine este, nu ne cunoaștem. Am citit și eu în presă că există o companie condusă de această doamnă

Rep: Un alt indicator al calității traficului: pistele de biciclete. Ați promis, din păcate după patru ani de mandat avem câteva cioturi, din Calea Victoriei până în Splai și pe Nicolae Caranfil. De ce atât de puține, din cei 100 km promiși?
Gabriela Firea: Nu este așa. Pistele de bicicliști nu înseamnă doar vopsea pe asfalt. Pe Fabrica de Glucoză e o pistă potrivit tuturor normativelor europene. Avem patru tronsoane, fiecare de câte 27 de km, și sunt piste care leagă practic zona centrală de zone aglomerate

Rep: Păi sunt încă pe hârtie
Gabriela Firea: Nu, două tronsoane sunt gata, vă invit săptămâna viitoare să le vedeți. Nu sunt de acord cu afirmația că sunt doar două cioturi

Rep: Repet, sunt mult mai puține decât promisiunile dvs. din 2016.
Gabriela Firea: Știți foarte bine că pentru orice investiție trebuie un proiect și pentru orice etapă trebuie o procedură transparentă și o licitație.

Rep: Așa e, dar o pistă de biciclete în patru ani?
Gabriela Firea: Vă invit când doriți să vedeți tot ce am realizat în materie de piste. Încă o dată, nu e vina primarului general că toate aceste proceduri sunt contestate.

Rep: Marele incinerator de deșeuri pe care l-ați propus în planul integrat de mediu, unde va fi amplasat? Primarul din Sectorul 4 nu a fost de acord să fie amplasat în sectorul pe care îl conduce.
Gabriela Firea: Trebuie să ne hotărâm unde vrem să ajungă Bucureștiul, pentru că în acest moment există foarte multă ipocrizie. Așa s-a întâmplat și cu proiectul Oxigen…

Rep: Păi de ce ați renunțat la el?
Gabriela Firea: La noi în primă fază populația a înțeles și nu au fost reacții negative. Din momentul în care contracandidatul meu și alte câteva personalități politice de dreapta au anunțat că vor deființa proiectul dacă ajung la primărie am primit aproape 500 de plângeri prealabile și solicitarea expresă a cetățenilor de a renunța la proiect, ceea ce am și făcut

Rep: Vă întoarce așa de ușor un contracandidat?
Gabriela Firea: Nu e vorba despre asta, ci e foarte multă impostură. În momentul în care știi că e un proiect e bun, dar tu îl combați populist făcând rău orașului..

Rep: Dar l-ați lăsat pe Nicușor Dan să dea înapoi un proiect?
Gabriela Firea: Orice instanță ne-ar fi putut da înapoi din cele aproape 500 de plângeri prealabile

Rep: Da, dacă era un proiect prost
Gabriela Firea: Nu era un proiect prost, era bun pentru sănătatea bucureștenilor.

Rep: Pai și de ce să îl desființeze instanța?
Gabriela Firea: Dar trebuie să ținem cont de opinia cetățenilor.

Rep: Ați făcut un referendum să vedeți opinia cetățenilor? Nu, ați făcut un sondaj pe Facebook
Gabriela Firea: Nu aveți toate datele. Acela a fost post-factum. Inițial am făcut un sondaj de opinie pe datele științifice și cu toate cutumele și cetățenii au spus că vor să nu mai circule prin Capitală mașini intens poluante. Acela a fost sondajul pe baza căruia am făcut acest proiect. Ulterior, în momentul în care ne apropiam de anul electoral, văzând că în spațiul public există persoane care fac declarații împotriva proiectului, am primit acele plângeri prealabile, am făcut o consultare populară pe Facebook.

Rep: V-ați temut deci că veți pierde voturi?
Gabriela Firea: Să nu confundăm datele științifice culese înainte de realizarea proiectului și ce s-a realizat după. Ca și cu incineratorul: toată lumea conștientizează că vom ajunge ca deșeurile să nu mai încapă în cele două gropi autorizate de Ministerul Mediului și trebuie găsite soluții ca peste tot în occident – fără poluare și fără mirosuri. Dar și aici tot din ipocrizie se fac astfel de declarații, ca incineratorul e cancerigen…

Rep: Adică colegul dvs de la Sectorul 4 e ipocrit?
Gabriela Firea: Colegul meu a făcut acele declarații mult după ce USR București a făcut o campanie furibundă în întreaga capitală, spunând că incineratorul – care e fix după modelul celui din Viena – e cancerigen. Tot ei fac acum declarații politice că suntem în situația de a pierde finanțarea europeană de 180 de milioane de euro acordate pentru fix pentru deșeuri

Rep: Da, dar cei care au decizia sunteți dvs. și primarul sectorului 4
Gabriela Firea: În masterplan erau trei soluții de amplasare…

Rep: Deci la care veți apela, unde îl veți amplasa?
Gabriela Firea: Situația e următoarea: nu e nici un pericol să pierdem finanțarea europeană, săptămâna viitoare se vor deschide ofertele pentru achiziționarea terenului pe care se va amplasa incineratorul – e ecologic, nu poluează, nu îmbolnăvește.

Rep: Deci nu va fi construit pe terenul CET din Sectorul 4?
Gabriela Firea: Nu. Este responsabilitatea Municipiului București să achiziționeze acest teren. Deșeurile colectate de sectoare trebuie să meargă la o stație de tratare termică.

Rep: Spitalul Metropolitan – am văzut macheta, are și terenul, l-ați promis în campanie, e tot la stadiul de machetă, cât va costa, când încep lucrările?
Gabriela Firea: Nu veți găsi nicăieri în programul meu electoral promisiunea construirii spitalului metropolitan. E o confuzie, se confundă proiectul spitalului republican – un proiect guvernamental care a fost cuprins în programul de guvernare al PSD și văzând că nu se face acel proiect promis acum patru ani – trecuseră doi ani, am început proiectul spitalului metropolitan, cu resurse proprii. Spitalul nu e de urgență, e cu clinici de specialitate, unele unice în România. E un spital pentru bolnavi cronici. Vrem ca o parte din spațiu să fie ocupat de spitalele municipale care acum sunt înghesuite și lucrează în spații improprii.

S-au lansat minciuni că am doar o machetă și că nu facem decât butaforie. Avem proiectul spitalului metropolitan, studiul de fezabilitate și contractul pentru proiectare și execuție. Nu sunt bibliorafturi cu foi goale. O clădire ca aceasta nu se construiește de azi pe mâine. Avem și PUZ votat în Consiliul General, din păcate au fost consilieri USR care nu au votat.
Noutatea e că săptămâna viitoare punem piatra de temelie a spitalului. Începem deja constuirea.

Rep: Cine e constructorul?
Gabriela Firea: Se ocupă două companii municipale: Trustul de contrucții metropolitane și Compania Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic și vor fi ajutate de toți colegii de la subordonate, pentru că ne dorim să se încheie în maximum trei ani.

Rep: Care e costul?
Gabriela Firea: În jur de 400 de milioane de euro. Deocamdată din surse proprii și, dacă vom obține și finanțare din alte surse, vom anunța la momentul respectiv. 400 de milioane de euro costă tot proiectul. Nu e doar un spital, e un complex cu heliport, maternitate, cazare pentru medici, grădiniță afterschool pentru copiii cadrelor medicale. E un complex de sănătate, nu doar un spital.

Rep: Legat de companiile municipale. Ați spus în această săptămână că ”am smuls PMB din ghearele firmelor căpușă ale PNl și PDL și am redat-o cetățenilor”. Cum se face atunci ca una dintre companiile dvs. Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje, a cumparat anii trecuti borduri fix de la firma domnului Videanu?
Gabriela Firea: Când am venit la primărie, erau 4-5 firme favorizate, nu mai mult, care câștigau toate contractele. Nu pătrundeau zecile de investitori onești. Prețurile erau foarte mari și calitatea lucrărilor slabă. Am spus la începutul campaniei de acum 4 ani, îmi doresc ca Bucureștiul să devină Viena, iar Viena se bazează pe companiile municipale. Nu e vorba că renunțăm la colaborarea cu firmele private – de exemplu Fabrica de Glucoză – dar firmele private sunt obligate să respecte prețuri bune și calitate.

Rep: Revin la bordurile domnului Videanu, aici nu e vorba tot de firme de casă?
Gabriela Firea: Primarul general nu răspunde de contractele companiilor

Rep: Dar, doamnă Firea, niciodată nu răspundeți pentru nimic rău sau controversat, în schimb răspundeți și vă asumați toate proiectele bune
Gabriela Firea: Cu siguranță era prețul cel mai bun

Rep: Dar de unde știți că înainte prețurile nu erau bune?
Gabriela Firea: Păi vă spun eu: vi se pare un preț bun ca piesele pentru un semafor de către Administrația Străzilor cu firma privată și, când am venit noi, am aflat că piesele erau și de 50 de ori mai scumpe? Vi de pare normal?

Rep: Am scris pe G4Media.ro despre achiziții făcute de companiile municipale la prețuri de 2-3 ori peste prețul pieței
Gabriela Firea: Vă rog. Eu nu cred acest lucru. Niciodată nu ne cereți opinia sau ne-o cereți după ce publicați

Rep: Întotdeauna v-o cerem și rareori ne răspundeți. Unul dintre cazurile în care v-am cerut opinia și nu ne-ați răsouns e angajarea la șefia Companiei de Pază și Protecție a unui pompier specialist în Shotokan Fudokan, Sebastian Scarlat, partenerul de viață al surorii dvs.
Gabriela Firea: Dacă vreți demonizați companiile municipale. Nu știu de ce susțineți ce se întâmpla înainte, susțineți că era mai bine înainte
Dacă vreți să intrăm în viața intimă…

Rep: Este un amănunt relevant pentru că în programul dvs de campanie ați vorbit de lipsa nepotismului
Gabriela Firea: Observ că tot ceea ce se face e trecut cu vederea, în schimb sunt aduse cu tușă groasă și scoase la lumină aspecte minore, dar pe care dvs. le considerați foarte importante

Rep: Nu. Este foarte important, doamna Firea. Din banii contribuabililor e plătit acest domn, Sebastian Scarlat
Gabriela Firea: Știu că este un interviu, nu ne-am întâlnit ca să mă certați.

Rep: Nu vă cert. Ce l-a recomandat pe acest domn?
Gabriela Firea: Nu fac eu head hunting la companiile municipale.

Rep: Deci practic nu faceți nimic în Primărie. Nu aveți nici o implicare în aceste companii
Gabriela Firea: Fiecare consiliu de administrație și AGA are dreptul să stabilească conducerea.

Rep: Repet: faptul că era partenerul de viață al surorii dvs nu a contat?
Gabriela Firea: Nu discut cu dvs aspecte private. Nu mi se pare normal. Să vă confirm sau să vă infirm ce aveți dvs pe surse pentre că nu aveți nicio dovadă.

Rep: V-am întrebat oficial acum un an, nu mi-ați răspuns. Am revenit acum, în acest interviu, deci aveți ocazia să îmi răspundeți. Este sau nu?
Gabriela Firea: Nu discut viața privată nici a mea, nici a familiei mele. Sunt în fața dvs ca primar general să răspund întrebărilor legate de municipiul București. Vă aduc aminte că am avut o oră de interviu, sunt un om parolist și sper să fiți și dvs. Nu cunosc nici un Sorin Scarlat.

Rep: Ultima întrebare: cum se face că în conducerea acestor companii municipale, multe cu pierderi an de an…
Gabriela Firea: Nu aveți nicio probă. Am înțeles că este de fapt un interogatoriu, nu un interviu. Când se termină interogatoriul…

Rep: Nu este interogatoriu. Dar știți ceva, eu nu sunt unul dintre acei ziariști din platourile TV. Cum se face că în conducerea acestor firme au venit mulți reprezentanți sau foști reprezentanți ai primăriei Voluntari?
Gabriela Firea: La care, dați-mi un exemplu, faceți o afirmație generală care nu se susține decât poate într-o mică mică parte, 1%, nici măcar?

Rep: Directoarea generală a Companiei municipale de agrement, Diana-Sorana Chifa, o tânără de 25 de ani cu relații bune în Voluntari.
Gabriela Firea: Care e problema, ce relații bune are în Voluntari? Nu e corect, ma jigniți. Nu are nicio legătură, care e acuzație…

Rep: E prietena domnului Robert Frunză, președintele Consiliului de Administraţie al FC Voluntari, din subordinea Primpriei Voluntari
Gabriela Firea: A, e prietena. Vă descalificați dacă mă întrebați pe mine despre prietena cuiva

Rep: Doamna Mariana Brod, preşedinta Consiliului de Administraţie al Companiei Municipale Publicitate şi Afişaj, vine din Voluntari, unde a îndeplinit funcţia de şef serviciu Monitorizare Acte Administrative.
Gabriela Firea: A făcut și ea mare crimă de a locui în Voluntari.

Rep: Nu, a fost şef serviciu Monitorizare Acte Administrative la Primăria Voluntari. Mi-ați cerut exemple, vă dau exemple.
Gabriela Firea: Spuneți ce doriți. Oricum v-ați demonstrat reaua-credință prin faptul că nu vă interesează proiectele din București, vă interesează știrile pe surse și bârfele. Mă întrebați niște bârfe acum.

Rep: Nu, vă întreb cum de se întâmplă acest lucru.
Gabriela Firea: Știți foarte bine că la ora 2 trebuie să ajung la un alt eveniment, trebuie să fim paroliști și oameni de onoare. Vă mulțumesc pentru interviu și pentru interogatoriu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

81 comentarii

    • N-am citit nimic.

      Doamna FIrea nu stie ca lumea s-a saturat de dulcegarii.
      Ni se face rau din cauza marketingului lor agresiv. Si cel al primariei si cel al Guvernului.
      La Dancila a fost cel mai vizibil.

      Avem probleme si e bine sa recunoastem acest lucru. Macar 10 sa fi enumerat.

      Angajatii au obosit si abia mai fac treaba. Vina principala: sefii lor nu depind de salariu si nu se implica sa-si ajute colegii de echipa. Afacerile personale le ocupa tot timpul. \
      Angajatii primariei care mai muncesc cat de cat sunt de fapt tot un fel de capsunari sau abatoristi din germania – dovada e calitatea lucrarilor.

      Despre proceduri de lucru interne care sa simplifice interactiunea cu cetateanul a vorbit?

      Si-a facut prieteni doar pe cei care nu o critica. Nu vrea sa acceptate ajutorul nimanui.
      Da BLOCK din orice pozitie.

    • @Cloudfare: ai intrebat daca a facut public vreun sondaj intern printre angajati in legatura cu gradul de satisfactie, in legatura cu seful lor direct?
      N-ai sa vezi asa ceva: angajatilor le e frica sa vorbeasca, li se spune ca sondajul e anonim dar evident ca nu e…

    • Experta in arta manipularii,doar a fost pupi….sta lu the one and only Felix-Voiculescu,vrajitorul conturilor de la ICE Dunarea,Crescent.Clanul de la PMB,nu se vede ?! Firea lu Pandele,interfatza baietzasilor si grupurilor de interese care din 90 si pana acum sunt experti in „gestionarea” bugetelor publice si a parandaraturilor …. Sã nu cumva sã i suparati prea mult,ca acum s au blindat pe trusturi media/propaganda (Felix,Ghitza,iRealitatea plus) si linseaza orice persoana publica opozanta la haita/mafia rosie.

  1. G4Media,
    Tămâiați bine fotoliul pe care a stat și spălați cu aghiasmă paharul din care a băut apă! Nu, nu e vorba de Covide, că virusul de Wuhan e un înger in comparație cu virusul răutății și cu cel al parșiveniei

    • Interviul a fost la primarie

  2. Această femeie emană atâta răutate si frustrare…
    O persoana de care in general trebuie sa te ferești si bucurestenii au ales-o primar :(((

    • A castigat cu 240k voturi intr-un oras de >3M pentru ca lumea n-a iesit la vot si restul candidatilor s-au batut pe ciolan desi e un singur tur de vot si e imposibil sa castige individual in fata psd.

    • @stefan: casually se refera la cei care din interes personal sau din dezinteres sau nu-i duce capul si voteaza cu psd.
      Intrebarea mea favorita e: stiti cati bani cheltuieste primaria anual (an de an) doar pe asistenta sociala?
      daca omul e din vaslui: de se sa-l asisti in bucuresti?

    • Bai Ion(blestemul prostiei), Bucurestiul, cu 10% populatie, realizeaza 24% din pib-ul Romaniei, si voi ne platiti noua subventiile la caldura?!
      Referitor la Firea, n-ar fi iesit niciodata in doua tururi, o spulbera Nicusor Dan, alegerile locale intr-un singur tur sunt complet irelevante.
      Iar noi in Bucuresti votam primari de dreapta(nenorociti, e adevarat), cand la Cluj de ex iesea Funar….

    • Vad ca G4 mi-a sters comentariul. Stiu ca adevarul supara. Nu cred ca am aruncat cu vorbe goale si minciuni. Bucurestiul in mandatul duamnei Gabi, a ajuns o mizerie de oras, chiar cu cei 24% produsi din PIB-ul Romaniei. Si cum pot fi locuitorii care traiesc in asa mizerie?!
      Pentru exaltatul @Stefan, uite ca Neicusor are posibilitatea sa o spulbere pe patachina, chiar daca se aleg doar intr-un tur. O va face? La cat gandesc bucurestenii, cred ca isi doresc inca 4 ani cu Gabita, sa-i ofere posibilitatea sa termine ce a inceput sa fure in primul mandat.

  3. Cât pe ce să uit: cunosc un tapițer priceput care n-o să vă ia o avere pentru reparația fotoliului zgâriat cu sârma…
    PS. Sper că v-ați învățat minte, iar la următorul interviu o veți ruga să se așeze pe o anvelopă de spate de tractor, că Enormitatea n-are cum să-i depășească diametrul…!?

    • Așa e, n-am observat la timp că interviul s-a desfășurat într-o largă încăpere de la Primărie, dar asta nu schimbă cu nimic oferta tapițerului, că acesta poate oferi un preț bun și pentru o reparație în biroul clientei. Bineînțeles, în situația în care fotoliul n-a fost prevăzut din fabrică cu husă de protecție anti-sărmă…

  4. Inceperea lucrarilor la spitalul metropolitan va fi similara celei mediatizata de Dragnea si Olguta la drumul expres Craiova – Pitesti (3 bordure + 2 galeti bitum in camp). At trebui intrebata de jurnalisti la inaugurarea lucrarilor de Autorizatia de construire. Nu are. Nici la drumul expres nu exista. Acum e in curs de obtinere, pe tronsoane.

  5. g4media ati ramas fara subiecte , daca ati ajuns sa invitati astfel de specimene :)))

    • @GeoVanDame:
      Ce nu-ti convine ? Muta-te pe Contributors daca nu iti plac „specimenele” care vor sa bifeze la Primaria Capitalei dar intamplator nu sunt in gratiile lui G4.
      Geo, interviul face parte din categoria genurilor jurnalistice nobile prin intermediul caruia sunt scoase adesea din confortul lor si persoane precum Firea. Marii majoritati de aici ii place lucrul acesta !

      PS. Asa ca „ia calul meu si du-te ! :)))))

    • Este viitorul fost primar general al Bucurestiului si vin alegerile electorale. Trebuie invitata. Ma mir ca a venit.

  6. Aspecte private cand isi angajeaza toate rubedeniile, beizadelele, lipitorile pe mii de euro pe luna fiecare, doar salariu?!? Pe langa ce mai fura? Astea sunt chestiuni private? Adica, javreta asta considera ca aceste companii sint private, ale ei?!?
    Parasuta asta stie doar sa DISCUTE, de peste 4 ani doar discuta. Este incredibil cum un primar care 4 ani nu a facut nimic PRACTIC, mai are tupeul sa vina acum cu proiecte!
    Pai, parasuta, spitalul ala trebuia sa il fi terminat deja de cosntruit pana acum, nu sa te apuci acum de construit!! alte promisiuni, alte pacaleli?!? Doamne fereste, cat de prosti ne considera panarama asta!
    Are un tupeu si o nesimtire fantastica sa mai vina cu proiecte in fata unor cetateni pe care i-a lasat FARA APA CALDA si CALDURA! Conditii minime de trai civilizat! Si ea vine acum cu PROIECTE pe hartie!
    TUPEU DE BORFASA!

  7. Bravo pt CP ! S-a tinut ca scaiul de Firea si a scos in evidenta ca primarita e nula in functia pe care o ocupa !
    „Interesante” si raspunsurile lui Firea cand era intrebata de „nasoale” : „Nu stiu”… „Nu e treaba mea”.. „Nu am nicio implicare”… „Nu eu”… :))))))))

    PS. Pai si atunci de ce mai vrea o tura la Primarie ?

  8. „Gabriela Firea: Și cum s-a întâmplat întotdeauna și noi ne dorim să nu se mai repete aceste incidente. Suntem singura echipă administrativă care am luat în serios această problemă, așa cum am luat-o și pe cea a transportului public în comun, și poate reușim să vorbim, am auzit că un candidat la Primăria Capitalei spune că va reabilita 100 de kilometri de conductă de termoficare. Este o minciună sfruntată și nu am cum să nu reacționez la astfel de gogomănii care se lansează în spațiul public. Nici măcar pe timpul lui Ceaușescu nu se puteau reabilita 100 de kilometri de conductă de termoficare pentru că nu se poate fizic. Din punct de vedere fizic. Mergem împreună, dacă vreți, la Termoenergetica și vorbim cu specialiștii și vă vor spune că nici măcar prin închiderea în totalitate a furnizării agentului termic în capitală, pe o perioadă lungă de timp, nu se poate realiza.”

    „Gabriela Firea: Nu va continua de maniera în care a fost până acum pentru faptul că noi am investit în toți acești patru ani. Și chiar dacă situația nu este rezolvată în totalitate, ea nu se poate compara cu situația de acum patru ani. Pentru că am reabilitat aproape 300 de kilometri de conductă de termoficare, în special în punctele nevralgice care creeau cele mai mari avarii pe timpul sezonului rece.”

    No comment

  9. Felicitări pt interviu, domnule Partazi.

    • Helloo, doamna! De fapt il cheama Pantazi sau ati facut un joc de cuvinte ca cica ar fi partizan si ar tine cu duamna Gabi?

  10. Felicitări pt interviu, domnule Partazi. Obiectiv si informat în fața unor balbaieli si a unor ridicări de ton, gen mahala.

  11. Aroganta, tzatza agresiva cand i se pun intrebari incomode, sigura pe ea ca doar nu se intoarce acasa la mamaliga cu ceapa, aranjata ca pentru vreun botez unde e nasha….exact pe placul nostalgicilor nascuti acum minim 60 de ani si care au si votat-o. Aviz amatorilor de gratare si calatorii in ziua votului: daca nu va place ce traiti acum, miscati-va organismul si alegeti eradicarea tumorilor politice. Merita un efort de 30 de minute unui disconfort de 4 ani si mai bine.

  12. Deci Psd baga 50% din bani pentru subventii si restul se fura !Cum drq sa nu-i voteze atarnatorii cu nostalgii dupa dictatura comunista cand ceilalti fraieri le platesc din taxele lor caldura,apa calda si transportul?!

    Rezultatele se vad cu ochiul liber, nu trebuie sa fii economist: termoficarea si tevile de apa calda pe butuci, transportul public in pragul falimentului. Trafic infernal. Management socialist de Dambovita.
    Si cum sa-i fie guristei infractorului Dan Voiculescu jena de impertinentul viceprimar din subordine cand ea a autorizat infiintarea ilegala a firmelor de tocat banii contribuabililor?!
    Escroaca are un tupeu pana la cer.

  13. https://youtu.be/DypEVNToC9Y
    De urmarit ce spunea la min 2:40..in 2017. Si ne mai asteptam sa construiasca ceva, daca nici de cheltuit banii din pix nu poate…nici macar nu a facut licitatia ( si se pare ca acest esec ne face sa pierdem f multe fonduri de la UE), daramite sa le cumpere
    Cum zicea cineva mai sus, sa fie intrebata daca are Autorizatie de Construire pt spital ( ala pe care se lauda in campania din 2016 ca il va contrui PANA in 2020). Probabil nu, ca stie ca doar va inaugura santierul cu cateva borduri, pt poze de campanie
    Incdredobil, sa ai ZERO realizari in 4 ani si apoi sa vii iarasi cu proiecte SF

    • Incoltita, cu ADEVARURILE spuse-n fata ei, asa cum ar trebui sa fie la un interviu FIECARE ales al Cetatenilor, Gabita nu a avut alta varianta decat sa minta, sa sfideze cu o aroganta tipica PSD, niciodata NU am vazut un astfel de interviu cu un PSDist, ei mergeau doar la RTV si Antena 3 si TBVR-Ionut Cristache, unde Anca Alexandrescu negocia TOATE intrebarile si cred ca si RASPUNSURILE, cu moderatorul emisiunii!
      Bravo, dle Pantazzi!
      Va imaginati un interviu cu Programul de guvernare al PSDragnea, ala de 188 de Pagini, cu care in 2016 PSDragnea a castigat alegerile si din care au FACUT Fix #NIMIC?!
      Un astfel de interviu cu un PSDist, cu Programul de guvernare in mana, si cu VIRGULA, cu Olguta Vasilescu cu Biblia PSDista in mana, de exemplu, mi-ar placea!
      http://www.cdep.ro/pdfs/guv201706/Program_de_Guvernare.pdf

  14. Si cine dq crezi ca va mai alege pe voi mai pzdidistilor ?:)))))))

  15. felicitari pentru rabdare si multumim pentru transcript.

    sincer, nu as fi avut rabdare cu asemenea mizerii de raspunsuri… dar este necesar din cand in cand. 4 ani de mandat si ne arata machete 3d. nu este acceptabil.

  16. Ce ţoapă!
    O nesimţită.

  17. Uite asa ar fi aratat TOATE interviurile cu Dragnea, Veorica si TOTI infractorii din PSD in acesti ANI, daca aceste Interviuri erau la ORICARE post TV in afara vuvuzelelor PSDiste, RTV si Antena 3 si TVR1-Ionut Cristache, unde INTREBARILE si RASPUNSURILE erau NEGOCIATE inaintea Interviului de Anca Alexandrescu cu moderatorii TV!
    Uite asa raspund acesti escroci de la PSD(probabil si de la ALDE si PRO-Romania!) cand sunt in fata unui INTERVIU unde TREBUIE sa dea scocoteala in fata ALEGATORILOR, ca ALESI in functia respectiva!!
    Gabita e o escroaca cum rar intalnesti, are in ea un cinism de te uimeste, te minte si te sfideaza in fata, fara scrupule, fara rusine, MINTE si MANIPULEAZA in stil mare, e perfecta pentru PSD!
    Pacat ca votantii ei din Bucuretsi nu citesc Site-ul G4media, sunt cei care insa merg la parangheliile ei, la parastasurile si pelerinajele organizate de ea si Pandele, o risipa uriasa de PESTE 1 MILIARD Euro in fiecare An, cum se lauda chiar ea la Votarea Bugetului capitalei!
    28 Noiembrie 2019: „Nebunia Gabrielei Firea. Oamenii îngheață în spitale și apartamente, Primăria aprinde luminițe și inaugurează paranghelii de milioane de euro.
    Situația celui mai mare spital al Capitalei – Spitalul Fundeni – care a rămas fără apă caldă și căldură agită presa și rețelele de socializare, stârnind revolta cetățenilor care și așa suferă de frig în case într-o capitală dezastruos administrată de Gabriela Firea și uriașul aparat al Primăriei.”
    Uite Bugetul pe 2019:
    „S-a tras linie! Pe ce va cheltui Primăria Capitalei peste 1 miliard de euro în 2019
    22.04.2019
    Bugetul Capitalei a fost finalizat! Pe ce vor fi cheltuite PESTE 1,4 Miliarde de euro în 2019.
    Consiliul General al Municipiului București supune votului, săptămâna viitoare, proiectul care prevede aprobarea bugetului propriu al Municipiului București.
    Valoarea acestuia este de aproape 6,8 miliarde de lei, adică PESTE 1,4 Miliarde de Euro.
    Bugetul Primăriei Capitalei în 2019 este de aproape 6,8 miliarde de lei, adică peste 1,4 miliarde de euro, potrivit PROIECTULUI PUBLICAT pe Site-ul instituţiei.
    PMB a transmis, recent, ce planuri are cu aceşti bani şi unde vor fi alocate cele mai mari sume. Proiectul trebuie aprobat în Consiliul General al Municipiului București.
    „Bugetul Primăriei Capitalei pentru anul 2019: peste 370 de milioane de euro pentru infrastructură, modernizarea transportului în comun şi reabilitarea arterelor, 85 de milioane de euro pentru domeniul sănătăţii, 38 de milioane de euro pentru consolidări, 128 de milioane de euro pentru asistenţă socială, destinaţi atât proiectelor în derulare, cât şi stimulentelor financiare pentru tineri şi categoriille sociale vulnerabile”, se arată într-un Comicat transmis, recent, de Primăria Capitalei.”
    https://www.bugetul.ro/s-a-tras-linie-pe-ce-va-cheltui-primaria-capitalei-peste-1-miliard-de-euro-in-2019/

    Ascultati cum individa MINTE ca Bugetul Primariei APROBAT de Consilierii Primariei NU a fost de 1 Miliard Euro, cand colo a fost de PESTE 1,4 Miliarde Euro pe 2019!
    Buget VOTAT de Consilierii Primariei, in Sedinta prezidata de Gabriela Firea, care ce se mai lauda atunci!
    Azi, ea NEAGA zambind ca Bugetul Primariei capitalei a fost de 1 Miliard Euro/An!
    In 2018, la fel, Bugetul Primariei capitalei a fost de 1,3 Miliarde Euro, gasiti usor Informatiile pe internet, sunt PUBLICE, mincinoaso!!
    In 2017, Bugetul primariei capitalei a fost de 1,1 Miliarde Euro!
    BANII astia MUUULTI s-au dus in general pe Cheltuieli cu Salariile si Sporurile si primele angajatilor prieteni, din numeroasele companii ale Primariei, unde clientela Gabitei castiga luna de luna sume URIASE!!!
    Desi NU fac #NIMIC pentru Bucuresti!!

    • Bravo, cuvantul perfect pt ea e EXCROACÃ!!!
      Nu difera cu nimic de excrocii care se duc si pacalesc batranii cu pomeni si ajutoare de binefacere, in timp ce pe la spate le praduiesc casa si economiile de o viata!

  18. Domnule Pantazi, v-a provocat.

    Va rugam ridicati manusa si demonstarti cu acte oficiale daca bugetul PMB este de 1 miliard Eur sau 600 mil Eur cum sustine patachina. Cati bani au tocat in 4 ani cu adevarat?

    Avem dreptul sa aflam cine minte !!!!!!!!!!!!!!!

    • Gasiti pe Site-ul Primariei Bucuresti cum a fost APROBAT in sedinta Consilierilor municipali Bugetul Primariei Capitalei pe fiecare AN!
      Gasiti Informatii OFICIALE in Presa despre Bugetul capiatlei, NU o credeti pe escroaca asta!
      MINTE cu nerusinare!
      Pantazzi trebuia sa vina cu aceste Documente printate, sa i le bage in ochi!!
      Uite de exemplu Bugetul AFISAT pe Site-ul Primariei Bucuresti pe Anii 2018-2019-2020, este de PESTE 1 MILIARD de Euro in fiecare AN!
      https://www.pmb.ro/institutii/cgmb/buget/bugetul_cgmb.php

      Intrati pe Site-ul Primariei si gasiti orice Informatie, sunt Informatii PUBLICE!

    • Sper ca ati inteles cine MINTE, Bugetul Primariei capitalei afisat pe Site-ul Institutiei, postat de mine mai sus, ARATA clar ca Gabita lu’ Pandele MINTE!
      Pacata ca dl pantazzi nu a avut le el Documente printate, sa i le bage-n ochi!
      An de an, 2017-2018-2019-2020, Bugetul Primariei capitalei a fost de PESTE 1 MILIARD de Euro, ea se lauda de fiecare data!
      CIFRELE sunt pe Site-ul primariei, NU mint!
      https://www.pmb.ro/institutii/cgmb/buget/bugetul_cgmb.php

      In plus, Gasiti informatii in Presa, An de an, din Comunicatele Primariei Capitalei, Comunicate Oficiale care anunta Cifrele viitorului Buget al Primariei!

    • In situatia asta trebuie sa apara in fiecare zi in presa :
      ” Cum a subtilizat Firea printr-un truc verbal 400 de milioane de eur de la buget”
      ”Firea minte in privinta a 400 mil de euro, dovada cu acte”
      ”Cum minte fara nerusinare Firea volatilizand 400 milioane euro dupa ce PMB a aprobat un buget de 1 mld eur”
      ” Matematica banilor la Firea, unde au disparut 400 milioane din banii contribuabilor, avem dovada!”
      ”De ce a mintit Firea in privinta disparitiei celor 400 de milioane de euro de la Capitala”
      ” 400 de milioane euro din Primaria Capitalei nu mai pot fi gasiti de Firea” Tocata cu propria minciuna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Alo USR-Plus/PNL dormiti? Daca lasati patachina fara raspuns ne trezim iar ca atarnatorii nostalgici dupa analfabetii ceasca fac jocurile escroacei la vot.

    • @lili: Uite Bugetul pe 2018, la fel gasiti pe fiecare AN atat in Presa cat si pe Site-ul Primariei, sunt DATE PUBLICE, exista la Fiecare Primarie:
      https://www.mediafax.ro/social/bugetul-primariei-capitalei-pe-2018-1-3-miliarde-euro-din-care-111-milioane-vor-ajunge-la-spitale-iar-trei-milioane-la-catedrala-mantuirii-cum-vor-fi-impartiti-banii-17028359

      Buget de PESTE 1 Miliard de Euro!!!

    • As vrea sa aflu si suma cheltuita in fiecare an pentru ca in anumiti ani se poate cheltui mai mult sau mai puti. In 2018 s-a cheltuit mai mult decat prevedea bugetul deci teapa e si mai mare !
      Exista postate aceste cheltuieli anuale? Mie astea imi arat cel mai corect si cat s-a cheltuit cu adevarat si cat de ”specialisti” sunt cei care fac aceste bugete la inceput de an.
      Iti multumesc pentru raspuns si apreciez mult calitatea postarilor mai ales cand vine vorba de argumente bazate pe logica, fapte, date si dovezi.
      Din pacate noi ca societate am mostenit la nivel national minciuna de la regimul comunist si cel mai adesea ”argumemtele” sustinatorilor PSD/ Pro-ponta sunt crize de isterie, detonari emotionale , sociopatie si ”ba p’a ma-tii”

    • @lili: La inceputul fiecarui An, fiecare Primarie, ca orice Institutie publica, prezinta Executia bugetara aferenta Anului anterior, uite Executia Bugetara a Primariei capitalei pe Anul 2019, e plina de contradictii, motiv pentru care au intrat in conflict cu Economica.net care a publicat un articol pe BAZA Cifrelor din Executia Bugetara PUBLICATA de Primaria capitalei, dar Documentul respectiv mentionat cu ALBASTRU in articol AZI NU mai poate fi accesat(NU am reusit, scrie: „Serverul nu a gasit pagina dorita”, ciudat!), cred ca Oamenii Primaritei l-au STERS, pur si simplu!
      Dar exista Executia bugetara pe anul 2019 pe Site-ul Primariei capitalei, postez mai jos, dar e un document complicat,. cred ca Expertii pot sa-l descifreze!
      https://www.pmb.ro/institutii/cgmb/situatii_financiare_anuale/2019/situatii_financiare_2019.php
      Ce a scris Economica.net despre Executia bughetara a Primariei capitalei, aferenta Anului 2019:
      „Execuția bugetului Primăriei Capitalei pe 2019: excedent imens. Cele mai mari cheltuieli: căldură, transport și spectacole Execuția bugetară a Primăriei Municipiului București pe anul 2019 a fost publicată recent.
      Principala caracteristică cu care iese în evidență este excedentul bugetar imens.
      20% din veniturile Primăriei nu au fost folosite anul trecut, în condițiile în care unul dintre cele mai mari scandaluri legate de întocmirea bugetului național pe 2020 a fost stârnit de primarul general Gabriela Firea, care cerea guvernului alocări și mai mari de la bugetul de stat.
      4,5 miliarde de lei a însumat bugetul de venituri al Primăriei capitalei anul trecut, potrivit execuției bugetare complete pe 2019. Cheltuielile au însumat 3,6 miliarde de lei. Deci Capitala a ieșit cu un exedent de 900 de milioane de lei. Ca ordin de mărime, suma este aproape egală cu cea plătită de statul român fraților Micula, bani care au condus la depășirea țintei de deficit bugetar național, fixată la ultima rectificare din ande către guvernul Orban. În această stare de fapt, primarul general Gabriela Firea s-a plâns în mai multe rânduri că guvernele au alocat prea puțini bani Bucureștiului și chiar a declarat că PMB este în stare de faliment. În iunie, Firea spunea că “Primăria Capitalei și cele de sector sunt în risc de faliment din cauza Guvernului Dăncilă”. Apoi, la întocmirea bugetului național pe 2020, în decembrie, primarul a cerut dublarea alocărilor de la bugetul de stat pentru PMB, argumentul fiind că oraşul contribuie cu 25% din PIB-ul naţional, dar că alocările sunt la jumătatea necesarului. Pe ce s-au dus cei mai mulți bani: căldură, transport în comun și spectacole Cea mai mare sumă cheltuită anul trecut de PMB, pe categorii bugetare, a fost de 790 de milioane de lei și a constat în subvenția la căldura livrată în sistemul centralizat, de RADET. A doua cea mai mare cheltuială a fost cu subvenția pentru transportul public (682 de milioane de lei). Subvenția constă în acoperirea diferenței dintre prețul călătoriei și costul real al transportului. A treia mare cheltuială, de 207,5 milioane de lei, a fost legată tot de transportul în comun, și a reprezentat achiziția de echipamente și mijloace de transport. Imediat după cheltuielile cu mijloacele de transport în comun vin cele cu spectacolele și concertele. Cele 193 de milioane de lei alocate acestui tip de activități reprezintă o sumă net superioară celei cheltuite, de pildă, pe construcția de străzi, care a atins în tot anul numai 105 milioane de lei. Astfel, străzile au rămas și în spatele salariilor din primărie. Cheltuiala Primăriei cu lefurile propriilor angajați a totalizat anul trecut în jur de 130 de milioane de lei, reprezentând salarii, sporuri, alte drepturi și vouchere. Primăria a cheltuit cu dobânzile la datorii 140 de milioane de lei. Restul cheltuielilor au presupus sume mai mici. Le puteți descoperi pe toate în execuția bugetară detaliată pe 2019. Extrem de departe de programare În 23 aprilie anul trecut PMB își aproba un buget de venituri pe 2019 de 6,8 miliarde de lei. Execuția arată că în final, fizic, a fost vorba de doar 4,5 miliarde. Cheltuielile programate erau cam în aceeași sumă cu veniturile, însă fizic s-au cheltuit doar 3,6 miliarde.
      Chiar și în ciuda unei rectificări negative de 600 de milioane de lei, produsă la jumătatea anului trecut, diferențele dintre execuția bugetară a PMB și bugetul programat sunt extrem de mari.
      ECONOMICA.NET a încercat să obțină de la Primărie explicații despre această stare de fapt, însă fără succes.

      DREPT LA REPLICĂ DE LA PRIMĂRIA CAPITALEI.
      Subordonații Gabrielei Firea au dat explicații abia la o zi după publicarea articolului, azi, 13.02.2020.
      https://www.economica.net/execu-ia-bugetului-primariei-capitalei-pe-2019-excedent-imens-cele-mai-mari-cheltuieli-caldura-transport-i-spectacole_179763.html

    • @La inceputul fiecarui An, fiecare Primarie, ca orice Institutie publica, prezinta Executia bugetara aferenta Anului anterior, uite Executia Bugetara a Primariei capitalei pe Anul 2019, e plina de contradictii, motiv pentru care au intrat in conflict cu Economica.net care a publicat un articol pe BAZA Cifrelor din Executia Bugetara PUBLICATA de Primaria capitalei, dar Documentul respectiv mentionat cu ALBASTRU in articol AZI NU mai poate fi accesat(NU am reusit, scrie: „Serverul nu a gasit pagina dorita”, ciudat!), cred ca Oamenii Primaritei l-au STERS, pur si simplu!
      Dar exista Executia bugetara pe anul 2019 afisata pe Site-ul Primariei capitalei, postez Link-ul separat, dar e un document complicat, cred ca Expertii pot sa-l descifreze!
      Ce a scris Economica.net despre Executia bughetara a Primariei capitalei, aferenta Anului 2019:
      „Execuția bugetului Primăriei Capitalei pe 2019: excedent imens. Cele mai mari cheltuieli: căldură, transport și spectacole Execuția bugetară a Primăriei Municipiului București pe anul 2019 a fost publicată recent.
      Principala caracteristică cu care iese în evidență este excedentul bugetar imens.
      20% din veniturile Primăriei nu au fost folosite anul trecut, în condițiile în care unul dintre cele mai mari scandaluri legate de întocmirea bugetului național pe 2020 a fost stârnit de primarul general Gabriela Firea, care cerea guvernului alocări și mai mari de la bugetul de stat.
      4,5 miliarde de lei a însumat bugetul de venituri al Primăriei capitalei anul trecut, potrivit execuției bugetare complete pe 2019. Cheltuielile au însumat 3,6 miliarde de lei. Deci Capitala a ieșit cu un exedent de 900 de milioane de lei. Ca ordin de mărime, suma este aproape egală cu cea plătită de statul român fraților Micula, bani care au condus la depășirea țintei de deficit bugetar național, fixată la ultima rectificare din ande către guvernul Orban. În această stare de fapt, primarul general Gabriela Firea s-a plâns în mai multe rânduri că guvernele au alocat prea puțini bani Bucureștiului și chiar a declarat că PMB este în stare de faliment. În iunie, Firea spunea că “Primăria Capitalei și cele de sector sunt în risc de faliment din cauza Guvernului Dăncilă”. Apoi, la întocmirea bugetului național pe 2020, în decembrie, primarul a cerut dublarea alocărilor de la bugetul de stat pentru PMB, argumentul fiind că oraşul contribuie cu 25% din PIB-ul naţional, dar că alocările sunt la jumătatea necesarului. Pe ce s-au dus cei mai mulți bani: căldură, transport în comun și spectacole Cea mai mare sumă cheltuită anul trecut de PMB, pe categorii bugetare, a fost de 790 de milioane de lei și a constat în subvenția la căldura livrată în sistemul centralizat, de RADET. A doua cea mai mare cheltuială a fost cu subvenția pentru transportul public (682 de milioane de lei). Subvenția constă în acoperirea diferenței dintre prețul călătoriei și costul real al transportului. A treia mare cheltuială, de 207,5 milioane de lei, a fost legată tot de transportul în comun, și a reprezentat achiziția de echipamente și mijloace de transport. Imediat după cheltuielile cu mijloacele de transport în comun vin cele cu spectacolele și concertele. Cele 193 de milioane de lei alocate acestui tip de activități reprezintă o sumă net superioară celei cheltuite, de pildă, pe construcția de străzi, care a atins în tot anul numai 105 milioane de lei. Astfel, străzile au rămas și în spatele salariilor din primărie. Cheltuiala Primăriei cu lefurile propriilor angajați a totalizat anul trecut în jur de 130 de milioane de lei, reprezentând salarii, sporuri, alte drepturi și vouchere. Primăria a cheltuit cu dobânzile la datorii 140 de milioane de lei. Restul cheltuielilor au presupus sume mai mici. Le puteți descoperi pe toate în execuția bugetară detaliată pe 2019. Extrem de departe de programare În 23 aprilie anul trecut PMB își aproba un buget de venituri pe 2019 de 6,8 miliarde de lei. Execuția arată că în final, fizic, a fost vorba de doar 4,5 miliarde. Cheltuielile programate erau cam în aceeași sumă cu veniturile, însă fizic s-au cheltuit doar 3,6 miliarde.
      Chiar și în ciuda unei rectificări negative de 600 de milioanede lei, produsă la jumătatea anului trecut, diferențele dintre execuția bugetară a PMB și bugetul programat sunt extrem de mari.
      ECONOMICA.NET a încercat să obțină de la Primărie explicații despre această stare de fapt, însă fără succes.

      DREPT LA REPLICĂ DE LA PRIMĂRIA CAPITALEI.
      Subordonații Gabrielei Firea au dat explicații abia la o zi după publicarea articolului, azi, 13.02.2020.
      https://www.economica.net/execu-ia-bugetului-primariei-capitalei-pe-2019-excedent-imens-cele-mai-mari-cheltuieli-caldura-transport-i-spectacole_179763.html

    • @lili: Uite Executia bugetara aferenta Anului 2019 afisata pe Site-ul Oficial al Primariei capitalei:
      https://www.pmb.ro/institutii/cgmb/indicatori_executie_bugetara/indicatori_executie_bugetara.php

    • Păi din ce e pe site-ul primărie pare că bugetul de de 980 și un pic de milioane de lei. Deci mai aproape de 400 milioane euro, decât de 1 miliard de euro.

  19. Vorbește cu încrederea de sine a unui personaj care trăiește intr-o lume paralela si se energizează din iluzia ca ea este o sfânta si nu a greșit cu nimic.

    • Vorbeste cu tupeul unei escroace, NU al unui politician RESPONSABIL, ales de Cetateni in fata carora e OBLIGAT sa dea socoteala!
      Intrebarile puse de dl Pantazzi sunt pentru a ajunge RASPUNSURILE la Cetatenii capitalei, al caror Primar e!
      Am mai spus: e evidenta LIPSA ei de educatie, saracia in care a trait in copilaria ei are urmari urate, dar tocmai asta DUPA finalizarea studiilor ar fi trebuit sa o ajute sa devina un OM la locul lui…daca ar fi avut in ea ceva bun… e de un ciniism si de o aroganta rar intalnita…
      Este o mahalagioaica si o scandalagioaica fara seaman, o mincinoasa cu un tupeu nemarginit.
      Cea mai potrivita caracterizare i-a facut-o Grigore Cartianu:
      „Gabriela Vrânceanu-Firea-Pandele-etc este de o răutate infernală. O Elena Ceaușescu mai tânără, dar mult mai perversă. Interiorul ei pare ros de boala răutății. Pe gură, prin ochi, pe urechi sau pe nas răspândește ură. O ură mai distrugătoare decât acidul sulfuric.
      Organul ei dominant pare să fie fierea. Inima i-a fost extirpată, suflet nu are. Reacțiile ei sunt purulente, iar gândirea pare să-i treacă prin ovare.
      Ura din care se hrănește este egalată, uneori, doar de prostie și minciună. Când gafează apocaliptic, sare cu gura, țipă, vociferează. E cotoroanța perfectă, mahalagioaica totală, e țața plenară.
      Are ADN-ul Mumei-Pădurii, combinat cu Baba-Cloanța și cu Gheonoaia. Va câștiga orice orice casting pentru un rol de vrăjitoare. Dacă-ți oferă un măr, nu te atinge de el: așa a pățit și Albă-ca-Zăpada când a vizitat-o baba cea rea.
      Are aspect de uligaie, clonț de viperă, caracter de hienă.
      Nu-mi imaginez o pedeapsă mai mare decât să naufragiezi cu ea pe o insulă pustie. Mi-e imposibil să înțeleg cum o poate suporta o femeie, darmite un bărbat!
      Senzația mea este că orice apariție televizată a Zeiței Fertilității de Voluntari alungă de la PSD câteva mii de votanți. Este, probabil, singurul lucru bun pe care-l face pe lumea asta.”
      Perfecta caracterizarea, nu?!!!

  20. Când nu ai în cap altceva decât simpatii sau antipatii politice realizezi un interviu ca cel de față. Dacă vrei su adevărat să informezi cetățenii despre treburile publice și cum le rezolvă autoritățile administrației locale faci mai întâi un recurs la Legea Administrației Publice Locale , întocmești o listă de întrebări bazate pe prevederile acestei legi privind atribuțiile primarului, cele ale Consiliului Local, ale Consiliului Județean, ale Prefectului, ale guvernului precum și relațiile instituționale dintre aceste autorități. Așa vom afla că „Primarul asigură respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, a prevederilor Constituției, precum și punerea în aplicare a legilor, a decretelor Președintelui României, a hotărârilor și ordonanțelor Guvernului, a hotărârilor consiliului local; dispune măsurile necesare și acordă sprijin pentru aplicarea ordinelor și instrucțiunilor cu caracter normativ ale miniștrilor, ale celorlalți conducători ai autorităților administrației publice centrale, ale prefectului, precum și a hotărârilor consiliului județean, în condițiile legii.” și că ”Art. 36. –
    (1) Consiliul local are inițiativă și hotărăște, în condițiile legii, în toate problemele de interes local, cu excepția celor care sunt date prin lege în competența altor autorități ale administrației publice locale sau centrale…”. Adică primarul este cel care trebuie să îndeplinească hotărârile Consiliului Local, iar acesta, Consiliul Local, este singurul abilitat să hotărască în toate domeniile vieții comunității locale.
    Cum în ființa românului s-a înrădăcinat ideea că șeful este atotputernic, salvator providențial sau dimpotrivă, omul negru numai bun de înjurat și de pus în sarcina sa tot ce nu ne convine, nu o să vedem o informare corectă sau o alegere în cunoștință de cauză.

    • Bati campiile PSDiste cu gratie, marca Gabita lu’ Pandele!
      „Cand nu ai in cap decat minciuni”, de ce NU raspunzi la Intrebari despre Bugetul primariei Capitalei, de exemplu?
      Bugetul ala de PESTE 1 Miliard de Euro cu care se lauda Gabita de fiecare data??!!!
      CUM poate MINTI individa ca Bugetul Primariei capitalei NU e de 1 Miliard de Euro, cand in fiecare an 2017-2018-2019-2020- Bugetul Primariei capitalei a fost de PESTE 1 MILIARD de Euro, uite-l aici, SPER ca veti pricepe ceva, desi am rezerve serioase, la cum si mai ales la CE bazaconii debitati:
      https://www.pmb.ro/institutii/cgmb/buget/bugetul_cgmb.php

      Va rog sa reveniti cu o postare, cu CIFRE, sa vedem scris ca ati PRICEPUT ceva!!
      Ca INTELEGETI un Buget!

    • Ce spune legea: „(4) În exercitarea atribuțiilor prevăzute la alin. (2) lit. b), consiliul local:
      a) aprobă, la propunerea primarului, bugetul local, virările de credite, modul de utilizare a rezervei bugetare și contul de încheiere a exercițiului bugetar;”, iar primarul „b) întocmește proiectul bugetului local și contul de încheiere a exercițiului bugetar și le supune spre aprobare consiliului local;”.

    • Si asta justifica MINCIUNA ei ca NU stie CAT e Bugetul Primariei capitalei?!
      Ia uite cum se lauda ca Primaria are Buget de PESTE 1 Miliard de Euro, in timp ce la acest Interviu, Gabita lu’ Pandele a NEGAT ca Bugetul primariei e de PESTE 1 MILIARD de Euro, omule vezi ca Gabita spune in acest interviu asa:
      „Reporter: Două lucruri: un miliard de euro pe an buget, deci patru miliarde de euro ați avut la dispoziție în cei patru ani de mandat; doi: mai sunt bugetele primăriilor de sector, care și ele fac investiții; trei: ați avut, timp de trei ani, un guvern PS. O discuție acum despre buget, în condițiile în care dumneavoastră, în campania din 2016, ați promis, cu ghilimele, “revoluție în trafic”, nu cred că ține.
      Gabriela Firea: Cu tot respectul pentru dumneavoastră și pentru felul în care știți să vă documentați, dumneavoastră ați citit niște CIFRE FALSE. Pentru că Primăria Capitalei NU a avut niciodată, pe an, și puteți verifica la Ministerul de Finanțe, un miliard de euro buget. NICIODATA. Această cifră apare nedrept și incorect în presă și eu am combătut-o cu argumente, ori de câte ori am avut ocazia. Bugetul anual al Primăriei Capitalei este de 600, da? Deci NU un miliard.”

      MINTE, ca o escroaca ordinara!!
      Uite, afisat pe Site-ul OFICIAL al Primariei ca exista Bugetul Primariei pe fiecare An, 2018-2019-2020, e PESTE 1 MILIARD Euro in fiecare An, stii sa citesti un Buget, omule?!
      https://www.pmb.ro/institutii/cgmb/buget/bugetul_cgmb.php

      Uite aici Bugetul Primariei capitalei pe 2018:
      https://www.mediafax.ro/social/bugetul-primariei-capitalei-pe-2018-1-3-miliarde-euro-din-care-111-milioane-vor-ajunge-la-spitale-iar-trei-milioane-la-catedrala-mantuirii-cum-vor-fi-impartiti-banii-17028359

      Si escroaca Gabita MINTE ca Bugetul primariei capitalei e de 1 Miliard de Euro, cand e de PESTE 1 Miliard de Euro, in fiecare An?!
      MINTE escroaca, ca sa NU recunoasca faptul ca a tocat atatia BANI desi NU a FACUT #NIMIC!!
      A platit bine si foarte bine clientela PSDista adunata in companiile Primariei capitalei!!

    • Si asta justifica MINCIUNA ei ca NU stie CAT e Bugetul Primariei capitalei?!
      Ia uite cum se lauda ca Primaria are Buget de PESTE 1 Miliard de Euro, in timp ce la acest Interviu, Gabita lu’ Pandele a NEGAT ca Bugetul primariei e de PESTE 1 MILIARD de Euro, omule vezi ca Gabita spune in acest interviu asa:
      „Reporter: Două lucruri: un miliard de euro pe an buget, deci patru miliarde de euro ați avut la dispoziție în cei patru ani de mandat; doi: mai sunt bugetele primăriilor de sector, care și ele fac investiții; trei: ați avut, timp de trei ani, un guvern PS. O discuție acum despre buget, în condițiile în care dumneavoastră, în campania din 2016, ați promis, cu ghilimele, “revoluție în trafic”, nu cred că ține.
      Gabriela Firea: Cu tot respectul pentru dumneavoastră și pentru felul în care știți să vă documentați, dumneavoastră ați citit niște CIFRE FALSE. Pentru că Primăria Capitalei NU a avut niciodată, pe an, și puteți verifica la Ministerul de Finanțe, un miliard de euro buget. NICIODATA. Această cifră apare nedrept și incorect în presă și eu am combătut-o cu argumente, ori de câte ori am avut ocazia. Bugetul anual al Primăriei Capitalei este de 600, da? Deci NU un miliard.”

      MINTE, ca o escroaca ordinara!!
      Ti-am aratat, afisat pe Site-ul OFICIAL al Primariei ca exista Bugetul Primariei pe fiecare An, 2018-2019-2020, e PESTE 1 MILIARD Euro in fiecare An, stii sa citesti un Buget, omule?!

      Uite aici Bugetul Primariei capitalei pe 2018:
      https://www.mediafax.ro/social/bugetul-primariei-capitalei-pe-2018-1-3-miliarde-euro-din-care-111-milioane-vor-ajunge-la-spitale-iar-trei-milioane-la-catedrala-mantuirii-cum-vor-fi-impartiti-banii-17028359

      Si escroaca Gabita MINTE ca Bugetul primariei capitalei e de 1 Miliard de Euro, cand e de PESTE 1 Miliard de Euro, in fiecare An?!
      MINTE escroaca, ca sa NU recunoasca faptul ca a tocat atatia BANI desi NU a FACUT #NIMIC!!
      A platit bine si foarte bine clientela PSDista adunata in companiile Primariei capitalei!!

  21. Un interviu care poate fi rezumat așa: „Reporter: Doamnă Firea, niciodată nu răspundeți pentru nimic rău sau controversat, în schimb răspundeți și vă asumați toate proiectele bune” !

  22. „…Dacă vreți să intrați și in viața intimă vă stau la dispoziție…” Ptiu, fire’ar a Dracu’ ! Deși conștientă că doar Yeti-Omul Zăpezilor, cel cu 49 la talpa piciorului, ar putea cât de cât să…, ea tot lansează invitația! Așa ceva…!

  23. Mi-a plăcut cum la final și-a dat pe față arama de mahalagioaică.

    • E din Moldova.
      A muncit mult sa ajunga aici – in albia de porci.
      Ghinion de Bucuresti

    • @Cloud
      Dom’le o fi BUcurestiul de vina, dom’le.
      Ca moldovenii care se duc in Ardeal nu se comporta asa…
      Stii cum e: te adaptezi la mediu.

  24. Ajuta-ti aproapele…. . Asa ne cere Biblia. Poate dna Firea sa incalce principiile sacre ?

  25. Când o aud pe cucoana asta mai mai ca mi se face mila de pandele. Dar poate ca o merita :))

    • Grigore Cartianu: „Gabriela Vrânceanu-Firea-Pandele-etc., cotoroanța perfectă, mahalagioaica totală, țața plenară.
      Gabriela Vrânceanu-Firea-Pandele-etc este de o răutate infernală. O Elena Ceaușescu mai tânără, dar mult mai perversă. Interiorul ei pare ros de boala răutății. Pe gură, prin ochi, pe urechi sau pe nas răspândește ură. O ură mai distrugătoare decât acidul sulfuric.
      Organul ei dominant pare să fie fierea. Inima i-a fost extirpată, suflet nu are. Reacțiile ei sunt purulente, iar gândirea pare să-i treacă prin ovare.
      Ura din care se hrănește este egalată, uneori, doar de prostie și minciună. Când gafează apocaliptic, sare cu gura, țipă, vociferează. E cotoroanța perfectă, mahalagioaica totală, e țața plenară.
      Are ADN-ul Mumei-Pădurii, combinat cu Baba-Cloanța și cu Gheonoaia. Va câștiga orice orice casting pentru un rol de vrăjitoare. Dacă-ți oferă un măr, nu te atinge de el: așa a pățit și Albă-ca-Zăpada când a vizitat-o baba cea rea.
      Are aspect de uligaie, clonț de viperă, caracter de hienă.
      Nu-mi imaginez o pedeapsă mai mare decât să naufragiezi cu ea pe o insulă pustie. Mi-e imposibil să înțeleg cum o poate suporta o femeie, darmite un bărbat!
      Senzația mea este că orice apariție televizată a Zeiței Fertilității de Voluntari alungă de la PSD câteva mii de votanți. Este, probabil, singurul lucru bun pe care-l face pe lumea asta.”

    • lili:
      Tare Cartianu ! :)) Nu am stiut textul ! E de retinut pt ca are cateva caracterizari atat de precise si atat debine scrise…

  26. Saraca duamna, trebuie si voi s-o intelegeti ca de cand cu sarma i sa „supra-largit” canalul lacrimar. 😅

  27. asa raspundea si gurul psd Livache când ziaristii ii puneau intrebari incomode. nu stiu , am auzit,n-am semnat eu, interogatoriu, ce dracu inteleg eu domnisoara si daca insistau erau invitati in baie s-au erau catalogati Sorosisti,securici ori erau niste nimicuri. se vede scoala psd, aroganta si nesimtire.

  28. Ia uitati-va cat a UMFLAT escroaca asta Bugetul Primariei capitalei pe 2020:
    „Primarul Capitalei Gabriela Firea a IMPUS în Consiliul General un Buget pe 2020 de 7,2 mld. lei, un neverosimil plus 80% faţă de ultimii doi ani.
    „Bugetul Primăriei Capitalei pentru anul 2020 este o comedie.“
    Consiliul General al Primăriei Capitalei a aprobat la finalul săptămânii bugetul pe 2020 propus de primarul general Gabriela Firea care prevede venituri la bugetul local de 7,2 miliarde lei (1,5 mld. euro). Aceste estimări indică o supraevaluare bugetară cu circa 80% faţă de 2019 şi 2018, când au fost înregistrate venituri de circa 4 miliarde de lei pe fiecare an menţionat.
    În 2018, Primăria Municipiului Bucureşti a estimat în bugetul aprobat venituri de 5,7 mld. lei, dar a avut încasări de doar 4 mld. lei. Deşi veniturile au fost cu 42% mai mici faţă de aşteptări, Primăria a mizat în 2019 pe estimări mai mari decât în 2018, astfel bugetul de anul trecut estima venituri de 6,8 mld. lei, dar încasările au fost tot de 4 mld. lei.
    Primăria Capitalei are în continuare viziuni foarte optimiste, astfel că în bugetul propus şi aprobat sunt aşteptate anul acesta venituri de 7,2 mld. lei. În contextul în care bugetul aprobat este supraevaluat, consilierii din partea partidului nu au votat bugetul Primăriei Capitalei pentru acest an.

    „Bugetul Primăriei Capitalei pe 2020 este o comedie, nu are nicio legătură cu realitatea. Veniturile estimate, 7,2 mld. lei, sunt, ca şi în anii precedenţi, supraevaluate cu aproximativ 75%. În aceste condiţii, Bugetul aprobat nu merită comentat, neavând nicio valoare practică“, a spus Nicuşor Dan, candidat pentru Primăria Capitalei.
    https://www.zf.ro/eveniment/primarul-capitalei-gabriela-firea-impus-consiliul-general-buget-2020-7-2-mld-lei-neverosimil-plus-80-fata-ultimii-doi-ani-bugetul-primariei-capitalei-anul-2020-comedie-18851053

    La TVurile prietene, Gabita se lauda cu Buget de 1,5 Miliarde de Euro, iar acum la interviu NU mai stie cat e Bugetul capitalei!!
    Rusine, escroaca ordinnara!

  29. Uite Bugetul Primariei capitalei, pe 2019: 1,4 Miliarde Euro!
    https://www.mediafax.ro/social/bugetul-primariei-capitalei-in-2019-1-4-miliarde-de-euro-cei-mai-multi-bani-la-infrastructura-370-milioane-de-euro-18021551

    DECI: in fiecare din cei 3 ANI, 2018-2019-2020, Bugetul Primariei capitalei a fost de PESTE 1 Miliard de Euro, FIX cum arata si Site-ul Primariei capitalei pentru ultimii 3 ANI!
    (pentru cine STIE sa citeasca!)

  30. Gabita Firea, despre neregulile de pe strada Fabrica de Glucoză: „Se caută chichiţe care să umbrească realizarea”.
    Primarul general a participat joi la inaugurarea şoselei Fabrica de Glucoză, a cărei modernizare a durat un an şi 8 luni.
    Mandra nevoie mare, s-a laudat in gura mare, desi CUM arata Strada Fabrica de glucoza e jenant, chiar rusinos pentru o Capitala a unei tare, membra UE la anul 2020!
    „Acum avem o legătură modernă cu Autostrada A3, cu acces facil într-o zonă în plină dezvoltare”, a afirmat Firea, citată într-un Comunicat al Primăriei Capitalei.

    Ia uitati-va cat de „moderna” e „legatura” Gabitei lu’ Pandele de la Voluntari, după o investiție de peste 170 milioane lei, arata ca-n tarile „moderne” din Africa!!
    Pariez ca asa va ramane!
    https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-24137461-video-fotogalerie-cum-arata-strada-fabrica-glucoza-dupa-investitie-peste-170-milioane-lei-nu-vazut-inaugurarea-facuta-gabriela-firea-din-autobuz.htm
    A-propos, Tanzania depaseste Romania la Infrastructura intr-un Clasament al Forumului economic Mondial, e pe Locul 62, fiind depasita de multe Tari din Lumea a 3-a: Azerbaidjan (37), Kuweit (38), India (39), Indonezia (41), Rusia (43), Rwanda (52), Kazahstan (53), Turcia (55), Georgia (59) sau Vietnam (60).
    Din UE, e depasita si de Bulgaria(50), Polonia(36), Cehia (31) si tarile baltice, nu mai spun ca e depasita net de Tarile DEZVOLTATE ale UE!
    Comparati cum arata Strada Regele Ferdinand, din Cluj, data recent in functiune: SUPER Moderna!!

    • Cu toate gåndurile bune, ți-s-a uscat laolaltă cu Oprescu și Dragnea. Pandelie oricum nu a contat niciodată. Fi-tu din fostul soț mort urina direct acum 5 ani pe tine. Să trimit scieri pe teme?

  31. Sunt STUPEFIASTA! Serpoaica de la Capitala este o cata cum rar am mai vazut! De cate ori i se punea o intrebare incomoda, se uita la ceas sau turuia fara pauza, ca sa-l acopete pe dl. Pantazi. Ticaloasa asta ne-a imputit Bucurestiul si trebuie sa scapam de ea! Cand o vad pe ecran simt mirosul acru al Bucurestiului…

  32. Cata nesimțire si prosteală la făptura asta. Este versiunea feminină a lui Dragnea. Doar ca e mai tare in clanța.

  33. ce reporter nepregatit

  34. Trebuie sa fii foarte bine pregatit ca sa o infrunti pe tzatza absoluta. Din pacate reporterul nu ii face fata.
    Este sau nu bugetul de 1 mild? Ea zice ca e o minciuna; daca actele arata altceva, reprterul trebuia sa i le arunce in fata.
    A promis sau nu ca va construi un spital metropolitan? Daca minte din nou, reprterul trebuie sa-i dea peste gura cu declaratia.
    Studiul asupra calitatii vietii se refera la 4 ani de mandat sau nu, care sunt urmele acestor 4 ani?
    Trebuie sparte companiile integrate cf regulilor europene sau nu?
    Intrebarile trebuie sa fie clare, la obiect si reporterul trebuie sa conduca interviul nu sa fie pacalit de jocul ei (vezi prezentarea maketei).
    Si altele…
    Ii acord toate circumstantele reporterului, e greu sa nu fii timorat discutand cu acest monument de tupeu de mahala, dar interviul trebuia mult mai bine pregatit nu cautand printre foi pasaje si argumente.
    Partea cea mai buna a interviului e ca il pune in garda pe Nicusor D cum sa se pregateasca in confruntarile viitoare cu badaranii.

    • Sunt de acord, am scris si eu mai sus, de 3 ANI a fost evident ca in fata acestor escroci TREBUIE sa vii cu DOCUMENTELE in fata, eu am spus nu o data ca pentru a demonstra minciunile PSDiste cum ca au facut TOT ce au promis in Programul de guvernare, PSDeii trebuie pusi fata-n fata cu PROGRAMUL de guvernare, fix cum il aducea Dragnea pe la toate TVurile si se lauda in campania electorala 2016!
      Madalina Puscalau de la REALITATEA TV a inceput sa faca asta si la PRIMA Emisiune cand a fost prezent Lucian Romascanu, puratorul de cuvant al PSD, in studio a iesit scandal, FIX ca la acest interviu, unde Romascanu ca la Conferintele lui de la PSD, a inceput sa minta, pe model PSD-Gabriela Firea ACUM!
      Madalina Puscalau NU l-a lasat, iar individul furios a plecat din emisiune!
      De la acea Emisiune, PSD a ANUNTAT ca NU va mai aprticipa la nici o emisiune a dnei Puscalau iaar pe burtiera emisiunii apare: „Emisiune boicotata de PSD”!!
      Cu astfel de escroci si mincinsoi asa trebuie sa procedezi, dl Pantazzi STIA bine cu cine va face Interviul, TREBUIA sa vina cu Comunicatele Primariei despre Bugetul pe fiecare An, difuzate de fiecare data de MEDIAFAX sau cu Bugetul afisat an de an pe Site-ul primariei!
      Altfel, Gabita iti spune ca e ALB cand in fata ochilor ai ROSU!
      Cu astfel de specimene mincinoase si manipulatoare trebuie procedat in consecinta, ia uite cum o caracterizeaza un jurnalist care a lucrat cu ea, care o cunoaste bine, femeia asta e de-a dreptul „pericol public”!
      https://www.puterea.ro/editorial/firea-pericolul-public-137813.html

    • Cel mai tare ii putea da in ochi cu Executia bugetara a Primariei generale a capitalei, AFISATA pe fiecare Trimestru pe Site-ul Primariei, unde apar CLAR Veniturile Programate in Bugetul Primariei, Veniturile realizate si Cheltuielile facute, defalcate frumos, FIX Cifrele care sunt in Comunicatele Primariei in fiecare An, comunicate transmise An de AN de Agentia MEDIAFAX!(sau Cifre modificate prin Rectificari bugetare anuntata public!)
      https://www.pmb.ro/institutii/cgmb/indicatori_executie_bugetara/indicatori_executie_bugetara.php

      Asa i-as lua un interviu, cu aceste DOCUMENTE cu Cifre in fata si as intreba-o DE CE A MINTIT ca Primaria capitalei NU are Buget de 1 Miliard de Euro”, cum a afirmat dl Pantazzi?
      Stiti ce cred dupa acest spectacol trist si ingrijorator al dnei Firea?!?
      Ca Pandele al ei, cand ea a ajuns acasa, a pupat-o si i-a spus BRAVO, sunt convinsa!
      La Romania TV si la Antena 3 nici un cuvintel depsre Interviula sta, am cautat pe Site-urile lor, oare cum credeti ca gandesc despre acest interviu??!!
      Sau, credeti ca Ionut Cristache va vorbi Luni depsre interviul asta la TVR 1?!

    • Corect!
      Nicusor Dan ar trebui sa revolutioneze confruntarea si sa introduca in joc o tableta cu toate filmuletele relevante in care Firea face promisiuni sau declaratii mincinoase !

      TOATE AFIRMATIILE PATACHINEI IN CARE MANIPULEAZA SI MINTE SUNT ARMAMENT CURAT!

      Dat play cu filmuletul in care Firea declara ca bugetul este de 600 mil eur , oprit filmuletul si aratat documentul de pe site-ul Primariei.
      Dupa care neaparat punctat ca este o escroaca mincinoasa!

  35. Un gunoi de om.. a supt toti banii statului. O capusha diabolica

  36. Firea are un tupeu si o lipsa de decenta de. neiertat, efort demn de lucruri mai bune. Aceasta este conduita tuturor lideriloe PSD caare se cred deasupra tuturor.

    • Uitati-va cum MINTE, spune Firea in interviu:
      „Pentru că Primăria Capitalei NU a avut niciodată, pe an, și puteți verifica la Ministerul de Finanțe, 1 miliard de euro buget. Niciodată. Această cifră apare nedrept și incorect în presă și eu am combătut-o cu argumente, ori de câte ori am avut ocazia. Bugetul anual al Primăriei Capitalei este de 600, da? Deci nu 1 miliard. 600 de milioane de euro, din care jumătate, adică 300 de milioane merg direct, dar direct către plata subvențiilor, către transportul public în comun și pentru termoficare. Restul de 300 de milioane acoperă toate investițiile din cele 19 spitale, asigurarea tuturor serviciilor de utilitate publică și, de asemenea, achitarea tuturor facturilor pentru obiectivele de investiții în infrastructură din capitală.
      Adica: 300 milioane euro pentru Plata Subventiilor si 300 Milioane Euro pentru Investitii, zice ea!
      Salariile, CAT costa, escroaco?!!!
      Dar ea NU spune un cuvintel despre CAT Costa Salariile cu Personalul din Primarie si mai ales din Companiile munciipale ale primariei(or MUNCI fara sa fie PLATITI, cand STIM ca in fiecare Institutie publica cele mai MARI sunt Cheltuielile cu Salariile!), TOTI Platiti cu Salarii uriase, dar o spune Florin Catu in 18 Ianuarie 2020, iar Gabita NU a contestat Cifrele, uite:

      „Florin Cîțu o acuză pe Gabriela Firea că a cheltuit 80-90% din BANII Bucureștiului pe Salariile angajaților proprii.
      Replica primarului.
      Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a afirmat, sâmbătă, că în mandatul Gabrielei Firea, Primăria București a cheltuit anul trecut 80-90% din Bugetul de 5,8 miliarde de lei pe Salarii pentru Angajații proprii, în vreme ce pentru Subvețiile la căldură și apă caldă s-a Imprumutat de 460 de milioane de lei, Banii bucureștenilor fiind Cheltuiți în interesul personal și de partid al lui Firea.
      La rândul ei, Firea anunță că va dezvălui într-o conferință de presă firmele căpușă ale unor membri sau apropiați ai PNL și enumeră sume de bani pe care pretinde că le-a cheltuit pentru binele bucureștenilor – spitale și școli între altele. ”
      https://romania.europalibera.org/a/florin-citu-acuzatii-gabriela-firea-bugetul-capitalei/30384380.html

      Deci, Gabita NU a contestat ca a PLATIT Sumele uriase, de care o acuza Florin Catu, pentru Salariile acolitilor ei!
      Cititi articolul, Gabita NU a contestat nici o Cifra, ea a atacat PNL!!

  37. Am citit jumatate din acest interviu si mi-a stat mintea in loc! Printre altele, daca un dusman spune ca se pot reabilita 100 de km de retea termo e o minciuna, nu se poate face asta! Dar duamna de la Bacau spune, un pic mai jos, ca s-au reabilitat 300 de km din aceeasi retea! Nu pot dacat sa ii transmit duamnei ceva muie si sa o voteze mortaciunile din Bucuresti! Si un mori, fa, gheboasa dracului! Cum dracului ajung toti taranii jegosi in functii de conducere?!?

    • Aveti dreptate, a MINTIT ca „a reabilitat aproape 300 Km de conducte de termoficare”!

      Ia uite ce spunea aceeasi dna Gabita Firea in 8 Noiembrie 2019 cand frigul domnea in apartamentele bucurestenilor, de fiecare data cand crapau conducetele RADET:
      „În sistemul de termoficare nu s-a mai investit la modul serios de 50-60 de ani, iar în actuala administrație RADET a reușit să REABILITEZE 180 de km de conductă, ceea ce reprezintă foarte mult comparativ cu cât s-a reabilitat anterior, când nu mai pleca subventia de la Primăria Municipiului Bucureşti către RADET, iar banii erau folosiţi pentru alte scopuri, în loc să fie investiți în sistemul de termoficare”, a declarat Firea.
      https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/firea-pnl-e-de-vina-pentru-situatia-de-la-radet-1213518

      Daca in 3 ANI Primaria ei a reusit sa reabiliteze 180 Km de conducte de termoficare(cum a declarat in 8 Noiembrie 2019!), ma indoiesc ca in urmatoarele 5 Luni, pana azi adica, a REUSIT sa reabiliteze 120 KM, ca sa ajunga la 300 Km de conducte reabilitati, cum MINTE in interviu!!
      MINTE, la orice deschidere de gura trage cate o minciuna, o escroaca periculoasa, trebuie sa-i verifici fiecare cuvant, asa ceva nu am intalnit!!!

  38. De când e primăria generală a capitalei proprietatea privată a gaiței Firea, ,ca să nu răspundă la angajarea în ea a neamurilor acestei fandosite ?

  39. Toata stima si respectul pt acest reporter. 👍

  40. Am auzit de la un batran pe strada ca ‘primar ca Firea nu mai pupam noi daca nu mai iese’. Asa ca daca nu iese lumea la vot, o s-o mai avem 4 ani.

  41. Ar trebui instiintat DNA ul .