G4Media.ro

VIDEO INTERVIU Ioana Pavelescu: Nota 10 la Bac, un an mai târziu.…

VIDEO INTERVIU Ioana Pavelescu: Nota 10 la Bac, un an mai târziu. Cât de greu este să-ți găsești un loc de muncă, gestionarea banilor, planuri de viitor

Ioana Pavelescu este studentă la Facultatea de Turism, Universitatea București și anul trecut a obținut numai note de 10 la bacalaureat. Povestește pentru ENTR/ G4Media că, profesional, lucrurile îi par destul de complicate, pornind de la conceperea unui CV. Consideră că îi lipsesc multe informații practice privind cum să aplici pentru un job sau cum să-ți gestionezi banii. 

Ioana a terminat liceul cu 10 și despre experiența ei a scris, la acel moment, EduPedu – aici.

Ea își amintește că în școala gimnazială și apoi în liceu au existat niște materii care ofereau informații despre veniturile familiei și, respectiv, antreprenoriat. Totuși, prea puține. Recent, a constatat că nu a primit niciun răspuns după ce și-a trimis CV-ul pentru o activitate de voluntariat și a concluzionat că nu a fost  bine întocmit. „Vreau să fac mai întâi un internship și după, având un pic de experiență, poate voi avea mai mult succes de a mă angaja pe un loc plătit, dar nici aici nu mă descurc extrem de bine pentru că nimeni nu mi-a explicat cum ar trebui mai exact să întocmesc tot ceea ce trebuie, în principal acel CV care îmi dă foarte mari bătăi de cap”, spune Ioana. 

INTERVIUL VIDEO integral: 

Pentru pașii următori, Ioana știe ce își dorește să facă. După o perioadă de lucru ca angajat, dorește să înființeze o agenție de turism și apoi o agropensiune. 

„Știu că este mult de muncă dar asta vreau neapărat, oricât de mult timp mi-ar lua vreau să fac așa ceva. Pentru că am fost de multe ori la agropensiuni, mai ales în zona Maramureșului și am fost efectiv cucerită de absolut tot ce ofereau”. 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Am invatat despre bani la Educatie Tehnologica…

    • si la educatie civica in clasa a 8-a , doar asta se invata. Ma rog, daca au profesorii chef de ora, ca sunt destui pe la materiile astea 2 care nu stiu de ce s-au mai facut profesori.

  2. Nu conteaza ce stii, conteaza pe cine cunosti.

    • Vorbă de duh a unui asistat social.
      Ști măcar ce e Ala un CV, să nu mai zic daca ai ce pune in el ..?

    • Asta e valabil doar daca ceea ce stii sa faci are valoare de piata care tinde spre zero. Vezi tu, mai sunt si unii, numiti de voi tocilari, care prefera sa-si traiasca viata vara sa pupe mana lu’shefu al mare care i-a facut „oameni'”. Iar Fata din articol pare din aceasta categorie

  3. Rău domeniu ai ales domnișoară. E foarte prost plătit și muncești de rupi pentru un profit total după ce plătești toate dările și cheltuielile lunare sub ce ai scoate ca angajat în alt domeniu. Nu e încă târziu sa schimbi domeniul, poți după aceea sa îți faci o pensiune sau doua, o sa ai mai mulți bani.

  4. #hehe,#makeafoto..
    Acum a aflat domnișoara de 10 că acele note nu reflectă în nici o măsură inteligența și competențele, ci doar capacitatea de memorare și reproducere fidelă, iar în sistemul „de învățământ” românesc și capacitatea și abilitățile de pupat profesorul in rect..?!?

    • Reactie tipica de frustrat limitat intelectual care a ajuns la concluzia ca „strugurii sunt oricum acri”.

      Din scoala asta bazata pe memorare, cum crezi tu, au iesit si miile de tineri admisi la universitati din afara, si sutele de mii de IT-isti, si multi alti specialisti apreciati prin Europa, SUA sau Canada.

      Acu e adevarat, scoala nu-ti da totul „mura-n gura”mai e nevoie de nitel efort si din partea ta.