G4Media.ro

VIDEO INTERVIU „Posibilitatea de a visa la vârfuri cât mai înalte”: Escaladă…

Escalada nevazatori Climb Again

VIDEO INTERVIU „Posibilitatea de a visa la vârfuri cât mai înalte”: Escaladă și alpinism pentru copii și tineri cu dizabilități

Un club sportiv dedicat activităților de escaladă și alpinism pentru copii și tineri cu dizabilități – este ceea ce a construit în ultimii ani Claudiu Miu, fost campion național și balcanic la escaladă, care a trecut prin experiența unei boli în urma căreia pentru câțiva ani nu a mai putut practica acest sport.  După ce a revenit, a dorit să-i ajute și pe alții. 

„Mie cățăratul mi-a oferit posibilitatea de a visa la vârfuri cât mai înalte și nu mă refer neapărat la vârfuri montane, chiar dacă am ajuns pe câteva, ci la ideea de a ajunge să realizezi cât mai multe lucruri, m-a făcut să înțeleg foarte bine ce înseamnă să ai o dizabilitate. Și am înțeles exact cât de mult te poate trage în jos, cât de multă muncă este nevoie ca să echilibrezi puțin lucrurile, ce poți să faci, ce nu poți să faci, m-a făcut să înțeleg foarte bine cumva care sunt limitele și cât de mult pot fi ele împinse. Căci de fapt noi din comoditate de multe ori spunem că limita noastră e mult mai jos decât este ea de fapt” – este ceea ce mărturisește pentru G4Media/ENTR Răzvan Nedu, un tânăr nevăzător, care a ajuns vice-campion mondial la para-climbing (sport de cățărare pentru persoane cu dizabilități).

Răzvan este cel mai cunoscut și cel care inspiră pe alții să încerce să evolueze și să reușească să-și depășească limitele. A ajuns vice-campion mondial și este acum parte din echipa asociației, cu care sprijină și pe alții să-i urmeze exemplul.

Activitățile pentru copiii și tinerii cu diferite dizabilități sunt organizate de Asocația Climb Again, care a dezvoltat în câțiva ani o infrastructură de club sportiv și servicii, cu instructori specializați și terapeuți. Despre fondatorul și liderul asociației, Claudiu Miu, aflăm că „în 2010 s-a îmbolnăvit și a trebuit să renunțe la cățărat și la restul activităților de zi cu zi. După trei ani de suferință și luptă, a început să se cațere din nou, în ciuda urmelor lăsate de boală”, arată prezentarea de pe website https://www.climbagain.ro/.

Acesta a povestit în detaliu pentru G4Media/ENTR care este esențialul activității pe care a construit-o în acești ani.
„Facem escaladă în primul rând ca terapie pentru toți copiii și tinerii cu dizabilități, cea mai ușoară formă de cățărat, cea mai accesibilă, facem să fie accesibil pentru fiecare dizabilitate și venim în întâmpinarea nevoilor lor. Acestea, chiar dacă escalada la prima vedere poate părea ceva excentric, nemaiîntâlnit, în special pentru persoane cu dizabilități, dar este una dintre cele mai bune forme de mișcare și cele mai benefice. Avem și un parc de aventură cu tiroliană, partea foarte atractivă care îi face pe copii să revină cu drag și, mai ales, lucrăm cu instructori de escaladă, avem și kinetoterapeuți și terapeuți care vin în sprijinul copiilor cu dizabilități”, a explicat Claudiu.

Povestea integrală, în interviul VIDEO:

O reușită majoră în beneficiul copiilor este faptul că Asociația colaborează cu școlile unde învață copiii cu dizabilități. Claudiu Miu a spus acum colaborează cu toate cele șapte școli pentru nevăzători din țară, la acestea au construit panouri pentru escaladă și merg săptămânal cu instructori și specialiști pentru a lucra cu elevii.
De asemenea, recent a mai fost deschis un nou club la Iași.
La clubul din București, cel de bază, pot veni pentru a învăța și a practica escalada și copii fără probleme medicale, dar în cazul acestora activitățile de aici sunt contra cost.

Cei care doresc să susțină și să doneze pentru Climb Again pot găsi detalii aici: https://www.climbagain.ro/cum-poti-ajuta-tu#doneaza .

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează