G4Media.ro

VIDEO INTERVIU Stelian Ion: UDMR se opune în Parlament proiectului de desființare…

sursa foto: Inquam Photos/ Sabin Cîrstoveanu

VIDEO INTERVIU Stelian Ion: UDMR se opune în Parlament proiectului de desființare a Secției Speciale, nu vrea ca dosarele cu magistrați să se întoarcă la DNA / Putem identifica în orice unitate de parchet câte un abuz la un moment dat

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat, într-un interviu pentru G4Media.ro, că UDMR se opune în Parlament proiectului de lege privind desființarea Secției Speciale deoarece nu este de acord ca dosarele cu magistrați să se întoarcă la DNA pe motiv că s-ar comite abuzuri. Proiectul de lege a figurat joi pe ordinea de zi a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, condusă de USR și din care face parte și ministrul justiției, însă a fost amânat.

”Dacă este să verificăm dacă s-au făcut, unde s-au făcut anumite abuzuri, vă spun în mod clar că putem identifica în orice unitate de parchet câte un abuz la un moment dat. (…) Voi face tot posibilul și sistemul judiciar trebuie să facă tot posibilul să nu mai existe nici un fel de abuz. Pe de altă parte, dacă pornim de la ideea că DNA e abuziv din start, nu voi accepta niciodată această idee, pentru că nu e conformă cu realitatea”, a declarat Stelian Ion pentru G4Media.ro.

Ministrul Justiției susține că speră ca UDMR să accepte o variantă de compromis săptămâna viitoare, astfel încât proiectul să fie votat până la sfârșitul lunii aprilie. Desființarea Secției Speciale este una dintre condițiile pentru ridicarea Mecanismului de Verificare și Cooperare (MCV).

Vezi integral interviul cu ministrul justiției în variantă VIDEO

Dan Tăpălagă: Continuăm interviul cu ministrul Justiției, Stelian Ion, cu o teme și mai fierbinte: Secția Specială. Proiectul de lege a ajuns în parlament, astăzi a fost pe ordinea de zi la Comisia Juridică și a debutat în forță cu o amânare. Dumneavoastră nu ați fost acolo, ca ministru al justiției.
Stelian Ion: Da, pentru că mă interesează foarte mult acest proiect și știam de solicitarea de amânare pe care o făceau unii dintre colegi, cum să spun, în anii trecuți când au fost astfel de solicitări de amânare, întotdeauna criticam foarte mult că nu erau admise. Dacă a fost o asemenea solicitare de amânare o săptămână în plus sau în minus, câteva zile în plus sau în minus nu reprezintă un capăt de țară, însă în acest interval de timp îmi doresc foarte mult să găsim varianta pe care să o accepte și colegii din UDMR, astfel încât proiectul să întrunească numărul de voturi pentru a trece.

Dan Tăpălagă: Deci înțeleg că…
Stelian Ion: Este foarte important, este o obligație pe care ne-am asumat-o, inclusiv UDMR și-a asumat-o printr-un memorandum. Este important pentru ridicarea MCV, este important pentru sistemul judiciar, pentru că…

Dan Tăpălagă: Deci cei de la UDMR se opun, nu și liberalii?
Stelian Ion: În general opoziția, pe varianta actuală, trimisă de la guvern, e din partea UDMR.

Dan Tăpălagă: UDMR nu e de acord cu ce de acolo?
Stelian Ion: UDMR nu e de acord cu respectarea competenței după materie, specializării parchetelor în sensul în care dosarele să se întoarcă către DNA, DIICOT și unitățile celelalte de parchet după competența materială. Susțineau dumnealor ca teză principală că ar trebui să meargă dosarele la Parchetul General. Însă, într-o asemenea situație, ne-am întoarce la o variantă asemănătoare SIJ, prin aceea că o singură structură, la nivel central, ar trebui să acopere verificările în toată țara, ceea ce este absolut nefiresc și ineficient. Deci, din start se va duce lucrul într-o zonă de blocaj total.

Dan Tăpălagă: Dar și cei de la UDMR și liberalii, anumiți liberali, spun că nu au garanții că la DNA nu se comit abuzuri, că ar fi existat în trecut astfel de abuzuri și vor garanții că ele nu se vor mai repeta.
Stelian Ion: Ideea cu garanțiile e în felul următor. Cea mai bună garanție că nu se comit abuzuri o reprezintă înșiși magistrații, procurorii și judecătorii. Asta e cea mai bună garanție. Pe de altă parte, dacă este să verificăm dacă s-au făcut, unde s-au făcut anumite abuzuri, vă spun în mod clar că putem identifica în orice unitate de parchet câte un abuz la un moment dat. Nu este o chestiune dată din cer, este crunta realitate.

Există situații în care vorbim de anumite abuzuri și eu voi face tot posibilul, și sistemul judiciar trebuie să facă tot posibilul să nu mai existe nici un fel de abuz. Pe de altă parte, dacă pornim de la ideea că DNA e abuziv din start, nu voi accepta niciodată această idee, pentru că nu e conformă cu realitatea.

DNA a făcut niște eforturi foarte mari într-o anumită perioadă pentru a aduce corupții în fața justiției, anumite chestiuni de rezolvat, de corectat din activitatea DNA eu cred că au fost punctate, văzute. E vizibil că au fost corectate în ultima perioadă. Așa încât să transmitem noi mesajul că, vezi doamne, judecătorii n-au încredere în DNA de plano, în vreme ce ceilalți justițiabili trebuie să aibă încredere, nu, nu poate fi primită varianta asta.

Dan Tăpălagă: Vă veți menține proiectul de lege cu propunerea existentă ca, acolo unde e cazul, dosarele să se ducă la DNA?
Stelian Ion: Aceasta este poziția mea, fără nici o putință de tăgadă. Nu am îndoieli în privința asta, deși am analizat inclusiv posibilitatea să meargă la Parchetul General. Dar v-am spus foarte clar, dacă nu există unități teritoriale, se produce un blocaj.

Dan Tăpălagă: Dacă cei de la UDMR nu vor accepta, ce faceți, rămâneți în blocajul ăsta?
Stelian Ion: Eu cred și sper, am avut o discuție destul de bună la începutul săptămânii, cu liderul de grup de la Camera Deputaților, și am pus pe masă mai multe variante. Să nu rămânem blocați într-o singură idee. Noi, cei din USR, PLUS, PNL și UDMR, ci să avem mai multe variante din care să alegem. Varianta acceptabilă pentru toată lumea, astfel încât proiectul să treacă, să meargă mai departe.

Dan Tăpălagă: Când veți tranșa chestiunea asta?
Stelian Ion: Cât de curând. Eu îmi doresc să o tranșăm chiar săptămâna viitoare. Nu este o garanție că se va întâmpla lucrul acesta, dar facem toate eforturile pentru a găsi câteva variante de text foarte clare astfel înctât să le avem pe masă și să vedem care este cea mai bună dintre ele.

Dan Tăpălagă: În această sesiune sperați să fie votat proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale?
Stelian Ion: Declaram că sper ca până la sfârșitul lunii martie să fie votat acest proiect. Suntem pe 11 martie. Eu sper categoric în această sesiune, cel târziu la sfârșitul lunii aprilie. Nu mai spun sfârșitul lunii martie, aș zice sfârșitul lunii aprilie.

Dan Tăpălagă: Dar cu liberalii vă înțelegeți pe tema asta? Nu vor și ei să se mute la Parchetul General dosarele?
Stelian Ion: Mult mai bine. Unii colegi liberali poate au această idee, însă cei cu care am vorbit din Comisia Juridică, cei care facem propunerile către conducerile politice, să spun așa, că va fi o decizie politică, am ajuns la ideea aceasta că nu ar fi cea mai bună idee să meargă la Parchetul General.

Dan Tăpălagă: Deci singura frână în calea adoptării proiectului acum este UDMR, asta înțeleg.
Stelian Ion: În această discuție legată de ce o să se întâmple cu dosarele, da.

Context

Europarlamentarul PMP, Traian Băsescu, a întrebat Comisia Europeană care este motivul pentru care solicită desființarea Secției Speciale, susținând că ”s-a dezvăluit că judecătorii care nu pronunță hotărâri favorabile încadrărilor făcute de Direcția Națională Anticorupție (DNA) au devenit, ei înșiși, ținte, în timp ce acelora considerați prietenoși cu interesele DNA de a obține condamnări li s-a răsplătit loialitatea”.

Comisarul pentru Justiție, Didier Reynders, i-a răspuns lui Traian Băsescu pe 10 martie, amintindu-i că ultimul raport MCV a constatat că funcționarea Secției Speciale a confirmat temerile că secția respectivă putea fi utilizată ca instrument de presiune politică. (Detalii aici)

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Sabin Cîrstoveanu

Citește și

VIDEO INTERVIU Stelian Ion, despre magistrații cu pensii mai mari decât salariul: Lucrurile acestea sunt în analiză la Ministerul Muncii / Pensia să nu depășească ultimul salariu, este una dintre variante/ Ies de lehamite foarte mulți dintre ei și din cauza condițiilor

EXCLUSIV VIDEO Ministrul Justiției, Stelian Ion, măsuri după clasarea dosarului 10 august: Voi sesiza vineri Inspecția Judiciară în cazul fostului procuror șef DIICOT, Georgiana Hosu / Voi cere procurorului general efectuarea unui control la Parchete/ Genul ăsta de preluare de dosare cu japca să nu se mai poată realiza

INTERVIU Soluțiile ministrului justiției pentru degrevarea instanțelor: Crește taxa de timbru pentru a descuraja procesomanii/ Desființează instanțe cu activitate slabă și concentrează magistrații în instanțele aglomerate

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

26 comentarii

  1. Și e clar că ce nu vrea UDMR, nu se va face!

    • Dl. ministru, vedeti dumneavoastra … nu se poate sa n-o faceti! Uitati aici si de ce: avem un contract!

      In care v-ati angajat sa o faceti in 100 de zile, dupa ce v-ati inteles despre asta cu UDMR, care pentru mine este o terta parte (eu cu USR am contract, nu cu UDMR. De UDMR v-ati ocupat voi, sa negociati astfel incat sa va puteti indeplini obligatiile. Si ati facut-o, din moment ce au acceptat si semnat Programul de Guvernare! Banuiesc ca v-ati asigurat in privinta unor clauze penalizatoare, in caz ca se razgandesc brusc, nu? )

      Clauza: Pe termen scurt (primele 100 de zile): desființarea Secției speciale pentru investigarea magistraților, eliminarea schemei de pensionare anticipată a magistraților.

      [Cuprinsa in Programul de Guvernare 2020-2024, cap. Justitie, subcap. Obiective pe termen scurt, p.228]

    • @Sanitarul: Mareata alianta a dat deja uitarii Programul de guvernare al maretei aliante 2020-2021, gata, o sa vedem fix ca la PSDragnea: Minciuni si promisiuni marete, dar realizari ZERO!!!
      Eu astept cele 10 Spitale, inclusiv maternitati, NOI NOUTE, Promise in Programul de guvernare al aliantei la „Investitii in infrastructura medicala”, la Pagina 166/269, PROMISE ca vor fi CONSTRUITE in cei 4 ANI!
      Cand ele nici macar NU sunt pomenite,a dica demarate in Bugetul pe 2021!!!
      NU l-am auzit pe Catu ca vor CONSTRUI cele 10 Spitale, incluisv maternitati, NIMENI nu vorbeste de ele, apropos, nici unul NU spune CARE sunt cele 10 Spitale ce vor fi CONSTRUITE, UNDE, in ce Orase vor fi CONSTRUITE?!
      Desi, Vasilica Catu bate campiiitoata ziua buna ziua cu investitile, dar NU spune CE Invetitie concreta a FACUT Guvernul PNL in 2020, de se lauda el atata cu Investitiile?!
      Vorbe goale, sa acopere INCOMPETENTA si BANII aruncati pe privilegiile bugetarimii!

      Si mai ales: in Ianuarie si februarie 2021, Ministerul de Finante a imprumutat aproape DUBLU fata de cat a Programat initial!
      Împrumuturile sunt contractate pentru finanţarea Deficitului bugetar estimat la 7,16% din PIB în acest an şi refinanţarea datoriei publice, adica pentru Plata Imprumuturilor anterioare si pentru Plata salariilor si a Pensiilor(Romania are Deficit luna de Luna la Fondul de pensii, Deficit care se acopera de la Bugetul de Stat, adica din Imprumuturile aproape zilnice!!)
      În anul 2020, Guvernul a imprumutat suma de 163,8 miliarde lei (33,6 miliarde euro), un nou record, care include finanțările obținute prin emisiuni de obligațiuni, în lei și valută, pe piața internă și pe extern, precum și împrumuturile direct de la populație și pe cele contractate de la instituții financiare, precum BERD sau Banca Mondială.
      În 2019, pentru comparație, statul a atras per total suma de 91 miliarde lei.(desi Economia „duduia” si nu era pandemie!)

      Care Minsitru din Guvernul Vasilica Catu a luat Programul de guvernare al aliantei 2020-2024 dupa ce au ocupat fotoliile de Minsitri si in fata poporului votant a analizat PROMISIUNILE de colo?!
      Nici unul si nici nu veti vedea vreunul ca il va mai pomeni, l-au dat deja uitarii!!!
      Cititi cele 269 de Pagini de minciuni ale Programului de guvenrare al aliantei 2020-2024, ala care despre ne spunea Johannis ca TOATE Promisiunile vor fi „livrate”, TOT ce au PROMIS, TOATE promisiunile!
      La virgula, cum ne mintea si Dragnea!!!

    • @lili: eu nu penalizez inainte de termen. Astept 15 aprilie si mai vedem.
      Perspectivele nu sunt insa prea incurajatoare, intr-adevar. 🙁

      Si mai astept si analiza la trei luni a lui Ghinea: https://www.g4media.ro/ghinea-usr-despre-viitoarea-coalitie-de-guvernare-cu-pnl-la-fiecare-3-luni-vom-evalua-obiectivele-atinse-si-vom-decide-daca-mentinem-sau-nu-alianta-nu-vom-mai-da-cecuri-in-alb.html#comment-881899

  2. „… cei care facem propunerile către conducerile politice, să spun așa, că va fi o decizie politică, am ajuns la ideea aceasta că nu ar fi cea mai bună idee… ”
    Incoerența, nesiguranța, bâlbâielile astea, „să spun așa”… or să vă coste, domnule Stelian Ion.
    Gălăgie mare, promisiuni cu carul când aveați nevoie de voturi și, iată, nu livrați nimic. Ce cruntă dezamăgire.

    • Livreaza foarte bine si destul de mult in comparatie cu cata lume a iesit la vot .

    • @Ela: Zau, „livreaza foarte mult in comparatie cu cata lume a iesit la vot”?!
      Asa gandeste mareata alianta?!
      NU au nici o RESPONSABILITATE sa LIVREZE ce si cat si cate au PROMIS??!
      Adica, TOT ce au PROMIS in Programul de guvernare 2020-2024, ala VOTAT in Parlamentul Romaniei in 23 Decembrie 2020, la Investirea Guvernului condus de Florin Catu!?
      Ia uite, @Ela, ce PROMITEA Presedintele Johannis in seara de 23 Decembrie 2020, la Cotroceni, la depunerea Juramantului de catre Minsitrii lui Vasilica Catu, exista si acum pe Site-ul Presedintiei:
      „Domnule Prim-ministru, onorați membri ai Guvernului, vă felicit și vă doresc mult succes și multă energie și ambiție pentru realizarea TUTUROR obiectivelor și proiectelor pe care vi le-ați propus prin Programul de guvernare.
      Oamenilor, cetățenilor români, li s-a PROMIS restructurarea statului, reforme importante în domenii cum ar fi sănătatea, educația, reforme importante în marile sisteme publice, reducerea birocrației, dar și obiective pe termen mai scurt – combaterea eficientă a pandemiei, campania de vaccinare, relansarea economiei românești, creșterea economică folosind înțelept fondurile europene, respectul pentru contribuabili. Și TOATE aceste lucruri vor fi LIVRATE. TREBUIE să fie livrate.
      Noul Parlament, noul Guvern, împreună cu mine, împreună cu toate autoritățile statului, VOM FACE ce am promis. Vom FACE Reformele, vom repune economia pe picioare, vom face SCHIMBARI Semnificative, TOATE în beneficiul cetățeanului.
      Au trecut aproape doi ani în care am avut campanii electorale, alegeri. Acum acest ciclu s-a închis. S-a închis ciclul în care noi, cei de aici, ne-am ANGAJAT și AM PROMIS.
      Acum, la sfârșitul acestui ciclu, vă spun sincer: la treabă!”

      Stiti cum in sinteza PROMITEA Johannis: noua majoritate o sa „rada” de pa fata pamantului romanesc „dezastrul” lasat in urma de PSDisti, si noi sa traim fericiti!!!!

      A-propos, doar Claudiu Nasui si Catalin Drula au iesit in discutii publice spunand CE vor FACE, fara insa sa ia Programul de guvernare in mana si sa analizeze fiecare rpomisiune si sa ne spuna Defalcat, pe termene, cum si cand vor fi REALIZATE acele Promisiuni pana in 2024!
      Eu astept cele 10 Spitale NOI NOUTE, inclusiv maternitati sa fie CONSTRUITE, asa cum scrie la Pagina 166/269 din Programul de guvernare al aliantei 2020-2024!

  3. UDMR a votat cot la cot cu Ciuma Rosie mutilarea legilor justitiei in perioada Dragnea, asa ca nu e de mirare ca pun acum bete in roate!

  4. Nu stiu ce sa zic… nu e chiar alb-negru… nu toate unitatile din teritoriu ale DNA si DIICOT functioneaza asa cum sunt percepute aceste sectii din afara.

    Deci poate ca nu este bine ca problemele facute de magistratii din Prahova sa fie anchetate de DNA/DIICOT Prahova (sunt exemple la intamplare Prahova, Galatiul – nu le-am luat pentru probleme recente dovedite de DNA)…

    Poate ca ar trebui sa existe un sistem prin schimbare aleatorie a investigatorilor ca sa nu i cunoasca pe cei pusi sub acuzare. Sau poate ca ar trebui inclusa o clauza ca Parchetul General / CSM sa verifice ce se face in teritoriu.

    Este o oportunitate nu de a reveni la ce era inainte, ci de a repara si niste probleme sistemice.

  5. Adica, UDMR, PSD-ul maghiarilor, apăra claptocratia si interesele hoților?!

    Dar, cum si-a imaginat cineva ca lucrurile ar sta altfel?!

    Dar, nu cumva asta convine si hoților din alte partide?!

    • @Constantin:Nu doar ca este psd-ul maghiar,este chiar mai grav,este o hidra horthista,aceasta „uniune”.

  6. D Tapalaga a uitat să-l întrebe pe ministrul justiției dacă d. Iohannis nu se opune desființării secției speciale. A insistat totuși cu liberalii. Nu, d. Tapalaga doar prietenii dumitale usr-iștii , singuriii democrați, doresc acest lucru. Desigur că dacă justiția este așa cum este devină este d. Iohannis. NU, d-le Tapalagă? Dar, d-le Tapalagă, idolul dumitale aflat în parlamentul european, marele anticomunist al acestei țări, parcă are altă părere despre desființarea acestei secții. Nu ați avut curiozitatea să-l întrebați pe d. ministru ce părere are .

  7. Păi ia spune măi Stelică îl ancheta CUCUVEAUA pe Portocală că era unitatea de elită?Ce i-a făcut procurorului DNA beat care a făcut accident ?Crezi că dacă a zburat CUCUVEAUA nu au rămas obiceiurile .DNA nu poate să-și ancheteze proprii procurori și nici judecătorii ,,ca să bage frica în ei „De asta a fost creată SSIIJ.Nu-ți plac procurorii de la SSIIJ scoate toate posturile la concurs să vină alții mai bine pregătiți dar nu poți folosi DNA ca o bâtă împotriva adversarilor politici .Ce zici ar trebui anchetat judecătorul care a atribuit FDGR proprietățile GEG?Sau cel care l-a albit pe KWI de incompatibilitate? Cum au tergiversat anchetarea lui Mircea Băsescu până a apărut scandalul în presă?Cum e posibil ca în 2015 toți membri CSM să aibă convorbirile interceptate la cererea DNA ?

  8. UDMR are dreptate. Secția asta nu are ce căuta la DNA. DNA s a compromis în vremea lui Băsescu și mult după aceea.

  9. Ticalosii UDMR stiu bine ca procurorii DNA sunt greu de mituit si n-au acceptat niciodata binele poporului roman, ridicarea MCV si aderarea Romaniei la spatiul Schengen alaturi de Ungaria.

  10. Abuzatorii de la DNA !
    Ar trebui bagati la puscarie pentru abuzuri :Kovesi,Portocala,Onea,Man , etc.
    .

  11. Dar totusi de ce trebuie neaparat anchetati magistratii de catre DNA? Ok, desfiintam sectia speciala, dar de ce insista oare PNL si USR ca magistratii sa fie anchetati de DNA? Nu pot fi anchetati de Parchetul General si politicienii de catre DNA?

  12. Ministru asta nu e cel care il apara pe Mazăre in procese..sau se dădea persoana cu handicap ca sa primească locuința socială…?

  13. Salut !
    Opozitia UDMR fata de desfintarea SIIJ este una de etapa. Pozitia lor poate bascula, mai ales dupa ce Tokes l-a reglat pe traiectorie pe Kelemen Hunor in sensul trecerii la actiune in ceea ce priveste autonomia asazisului tinut secuiesc.

    • Cred ca pozitia UDMR e in functie de CE li s-a promis: UDMR nu a intrat in aceasta alianta FARA sa fi primit ceva gras in schimb!
      Nu se grabesc, dar vor trebui sa obtina ce au cerut, iar atunci vom vedea si mai bine „pozitia” UDMR!
      Ei au un singur obiectiv Autonimia in tinutul secuiesc, zona Harghita-Covasna-Mures, cu majoritate secuiasca, nu au renuntat niciodata la acest obiectiv… maine pomine e 15 Martie si nu vor sa agite apele… dar curand vom auzi ce a cerut UDMR… oricum, UDMR e balamaua care DECIDE ce FACE sau NU face mareata alianta!
      Dar, ii stim bine cat de putin pasionati sunt de reformarea Statului roman, in special a Justitiei, dupa ce au FACUT in cei 3 ANI de guvernare alaturi de PSDragnea si ALDE!

  14. „Newsweek.ro, 13 Martie 2021: „Comisia Juridică din Camera Deputaților a amânat să ia o decizie pe desființarea Secției Speciale.
    Comisia Juridică a amânat Raportul pe care trebuie să îl dea pentru desfințarea Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).
    Decizia de amânare a fost anunțată de președintele comisiei, fără a fi supusă la vot.

    Comisia Juridică din Camera Deputaților trebuia să dea JOI un Raport pentru Proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiției (SIIJ).

    Președintele comisiei, deputatul USR Mihai Badea, a anunțat încă de la începutul ședinței că acordarea unui aviz pe această temă se AMANA pe termen determinat.
    Amânarea a fost cerută dă PSD, pe motiv că proiectul n-are aviz de la Comisia de Muncă şi că s-ar impune aviz de la Consiliul Economic şi Social şi invitarea reprezentanţilor CSM, Parchetului General, Înaltei Curţi, asociaţiilor profesionale

    Decizia de amânare a fost luată fără să fie supusă la vot, iar președintele comisiei a explicat că s-a întâmplat așa pentru că „«s-a cerut amânarea și e prima dată pe ordinea de zi, deci nu supunem la vot». Mai mult, nu a precizat pentru cât timp se amână discutarea proiectului de lege”, a scris fostul ministrul al Justiției, Ana Birchall.
    Actualul ministru al Justiției, membru al Comisiei Juridice, nu a fost prezent la ședință, pentru a susține proiectul.”

    INTREBARE: PNL-USR PLUS-UDMR mai formeaza o ALIANTA cu majoritate?!!!

  15. @Constantin:Nu doar ca este psd-ul maghiar,este chiar mai grav,este o hidra horthista,aceasta „uniune”.

  16. MUIE tov ion de la USR, MUIE si la toți pupincuriștii de doi lei, SIIJ nu va fi desființată , este mai usor să cadă acest guvern plin de incompetenți și penali, tu să ajungi la pușcărie, GHINION golanule ordinar, să ne pupe undeva ce-i care au VOTAT JAVRELE de la USR

  17. Dar DNA -ul ce mari realizari are? S-au infiintat o gramada de institutii in tara asta, care doar „mananca” bani, fara sa faca nimic, fara un scop real si final. Toti cetatenii trebuie sa raspunda in fata legii, asta e Constitutia, iar magistratii-care sunt si ei oameni, sa nu uitam- ar trebui sa aiba, de asemenea, raspundere pentru faptele lor, inclusiv pentru neglijenta. Politicienii, in cardasie cu magistratii, care pe la spate sunt cu afinitati politice, au incercat in toti acesti ani sa eludeze un sistem judiciar corect si democratic, transparent si in slujba cetateanului. Da, se fac si s-au facut multe greseli si abuzuri de catre magistrati! Pentru ca exista coruptie si in justitie! Altfel nu ar mai exista corupti nici in celelalte sectoare. Nu e nici un secret…intrebarea este: unde raspund ei? Si cum ? Asta trebuie sa se stabileasca odata! In secolul 21, la noi in tara, daca un judecator da o hotarare vadit gresita, cetateanul de rand trebuie sa se supuna? Ma refer la cazul in care nu mai are nici cai de atac de epuizat. CSM e doar o formalitate, niciodata nu se aplica sanctiuni, DNA s-a ocupat doar de dosare la comanda, unde e dreptatea? Unde e accesul la justitie, la dreptul omului de a i se repara prejudiciul creat printr-o sentinta gresita? Cine ii trage la raspundere pe magistrati? Ar trebui sa se faca un complet de jurati, constituit din simpli cetateni, cum exista si in alte tari democratice.