G4Media.ro

VIDEO Klaus Iohannis a plecat de la Cotroceni, fără antemergător cu girofar…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

VIDEO Klaus Iohannis a plecat de la Cotroceni, fără antemergător cu girofar / Ilie Bolojan a preluat interimatul / Ceremonie scurtă cu Gardă de onoare, la care au asistat angajații Președinției

Klaus Iohannis și-a încheiat mandatul, miercuri. El a plecat la ora 12.24 de la Palatul Cotroceni, fără a avea antemergător cu girofar. Încheierea mandatului a fost marcată cu o scurtă ceremonie pe Platoul Marinescu al palatului, cu Gardă de onoare, la care au asistat angajații Administrației prezidențiale. Înainte de a pleca, Iohannis l-a întâmpinat pe Ilie Bolojan, care a sosit la Cotroceni, pentru a prelua interimatul de președinte al țării. G4Media a transmis LIVE video și text.

Ora 12.24: Klaus Iohannis a fost aplaudat de angajații Administrației prezidențiale, în timp ce se urca în mașină. Acesta i-a salutat doar cu un scurt gest din mână.

Sursa foto: captură Youtube

Ora 12.23: A fost intonat imnul de stat. Klaus Iohannis a trecut în revistă și a salutat Garda de onoare. A făcut o scurtă oprire și în fața grupului de jurnaliști aflați la Cotroceni, cărora le-a spus doar: „Dumnezeu să binecuvânteze România”, potrivit Digi24.

Ora 12.21: A început ceremonia de pe Platoul Marinescu, înainte ca Iohannis să părăsească Palatul Cotroceni. Participă doar Klaus Iohannis. Ilie Bolojan a rămas în interiorul clădirii Administrației prezidențiale.

Ora 12.19: Întâlnirea Iohannis – Bolojan s-a încheiat. Klaus Iohannis i-a urat succes lui Ilie Bolojan, înainte să plece.

Ora 12.12: Pe Platoul Marinescu se află Garda de onoare, precum și angajații Administrației prezidențiale.


Ora 12.01: Klaus Iohannis l-a întâmpinat pe Ilie Bolojan, în holul de la intrarea în Palatul Cotroceni. Cei doi au la această oră o discuție tete-a-tete, care ar urma să dureze 15 minute.

Bolojan Iohannis
Captură Youtube

Ora 11.59: Ilie Bolojan, care preia funcția de președinte interimar, a sosit la Palatul Cotroceni.


Ca fost șef al statului, Klaus Iohannis (65 de ani) beneficiază de o serie de drepturi și avantaje, în baza legii 406/2001, pe toată durata vieții, drepturi pe care le-ar fi pierdut dacă ar fi fost suspendat.

Printre acestea:

  • folosința gratuită a unei locuințe de protocol, cu destinația de reședință, și a unui cabinet de lucru, la care să existe un consilier și un secretar. De asemenea, membrii de familie ai titularului beneficiază de dreptul de folosință gratuită a reședinței fostului președinte, numai pe durata vieții titularului și vor elibera locuința în termen de 60 de zile.
  • o indemnizație lunară încuantum de 75% din salariul acordat președintelui în exercițiu, aproximativ 25.000 de lei. Această indemnizație poate fi cumulată cu alte venituri obținute ca venituri salariale sau cu titlu de pensie.
  • folosința gratuită a unui autoturism, dar și pază și protecție asigurate permanent de SPP.
  • El poate efectua, la cerere, un control medical complet anual, în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Conform veniturilor sale declarate, Iohannis a obținut, în decursul unui an de mandat, aproximativ 186.000 de lei, în calitate de șef al statului. Declarația sa de avere din 2024 arată că împreună cu Carmen Iohannis deține 3 apartamente în județul Sibiu, dar și două case, cea de-a treia fiind pierdută în instanță.

De asemenea, în conturile lui Iohannis existau, în mai, anul trecut, 190.000 de lei.

În același timp, fostul președinte își va pierde imunitatea, iar dacă este condamnat definitiv pentru fapte de corupție, își pierde toate beneficiile.

Klaus Iohannis şi-a dat luni demisia din funcţie, în contextul în care în Parlament se pusese în mişcare procedura de suspendare a sa din calitatea de şef al statului. El a susţinut că procedura de suspendare ar duce România în criză şi ”nu va înţelege absolut nimeni ce rost are un astfel de demers, când preşedintele în funcţie va pleca oricum”. ”Mai pe româneşte, vom fi efectiv de râsul lumii’, a arătat Klaus Iohannis, luni, la anunţarea demisiei.

„Pentru a scuti România şi pe cetăţenii români de această criză, de această evoluţie inutilă şi negativă, demisionez din funcţia de preşedinte al României. Voi pleca din funcţie (…) pe 12 februarie. Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a transmis Iohannis.

Klaus Iohannis a fost ales şef al statului în două mandate. Ultimul său mandat ar fi trebuit să se încheie la 21 decembrie 2024, însă Curtea Constituţională a anulat alegerile prezidenţiale şi a decis ca Iohannis să rămână la Cotroceni până la alegerea unui nou preşedinte. Decizia CCR a venit după ce CSAT a desecretizat informaţiile primite de la SRI, SIE şi Ministerul Afacerilor Interne cu privire la campania electorală derulată de Călin Georgescu la alegerile prezidenţiale.

Ilie Bolojan urmează să asigure interimatul la Palatul Cotroceni până în luna mai. Pe 4 mai va fi organizat primul tur al alegerilor prezidenţiale, iar al doilea pe 18 mai. Bolojan se va suspenda din funcţia de preşedinte al PNL.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

31 comentarii

  1. iohanis avea deja un mandat complet nu pierdea niciun drept terminati cu dezinformarea , le va pierde cand se va dovedi legatura cu secu despre care sunt sigur ca o avea

    • Constitutia Romaniei – Art. 83, alineatul 2): „Preşedintele României îşi exercită mandatul până la depunerea jurământului de Preşedintele nou ales.” Dezinformare e ceea ce faceti dvs. Exista vreun nou Presedinte care a depus juramantul ? Iohannis putea fi demis, deci isi putea pierde privilegiile.

    • dudule de ce nu citesti cu atentie?are un mandat plin dus la capat ca si constantinescu care se bucura de aceleasi drepturi nu avea dublu daca avea doua

    • @ddd088 ai uitat de alineatul 3 – Mandatul Preşedintelui României poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau de catastrofă.
      Stii de vreo lege organica data in acest sens? poate nu stiu eu, dar nu am auzit nimic.

    • @miki spaga Se mentioneaza undeva in constitutie de un mandat „plin” la aceste articole ? Spune doar ca presedintele in functie ramane atata timp cat un nou presedinte nu a depus juramantul.

    • @miki spaga Se mentioneaza undeva in constitutie de un mandat „plin” la aceste articole ? Spune doar ca presedintele in functie ramane atata timp cat un nou presedinte nu a depus juramantul.

    • @ddd08.

      KWI a depus juramantul de 2 ori.
      Dupa primul mandat, KWI a depus din nou juramantul pentru al doilea mandat, fiind ales presedinte.

      Deci, dupa primul mandat al lui KWI, presedintele nou ales (cum scrie in constitutie) era tot KWI.

      Este clar acum?

  2. Poate pleca în D și statul romăn tr.să-i plătească protecția cuvenită.

  3. Aproape cel mai slab presedinte….care mi a inselat votul si asteptarile pe plan extern a tinur linia europeana si cam atat….in tara a slabit justitia, a demis o pe Kovesi, a acceptat interferentele serviciilor in politica romaneasca…..A accepat derapajele economice ale guvernului PSD si ale aliantei toxice USL 2,5…pentru a avea mandate usoare, si fara batai de cap, timp liber mai mult pentru golf si excursii exotice…..
    Pe partea de comunicare a stat si mai prost, a fost absent, inchis in camerele multe de la Cotroceni a pierdut legatura cu poporul si nevoile lui…….A plecat cu coada intre picioare…………….Dezamagire totala….

  4. Cata greata adunata fata de omul asta. Are asigurata o flegma in fata de la mine daca dam ochii vreodata

    • Inutil, sincer.

      Charles este si el sef de stat.
      De cate ori il vezi la televior, facand declaratii de cum/ce s-a ales?

      Un sef de stat nu este institutie de presa.

      Iar cheltuielile cu avionul privat: da, sunt sigur mari. Dar:

      1. Romania a renuntat la avion prezidential si sincer ne-ar fi costat mult MULT mai mult intretinerea acestui avion
      2. Un Presedinte nu poate sa astepte dupa un avion de linie: „Imi pare rau dle Cancelar al Germaniei. Trebuie sa plec pentru ca pleaca avionul si…. daca e trafic nu il mai prind”.
      3. Aceste costuri, probabil la nivel de zeci de milioane de euro, sunt infime daca ne gandim la costul adevarat al unei presedentii rele.
      Si anume: Intrarea intr-un ev mediu modern, la iesirea Romaniei din NATO si EU si invitarea rusilor aici, prima data dupa 45!

    • @Mihaita,
      N-a contestat nimeni nevoia! Noi ne dam cu capu’ de peretii virtuali, din cauza secretizarii costurilor si de asemenea din cauza destinatiilor alese – prea suna a concedii toate fara beneficii pentru Romanica, saraca! Unde mai pui ca „achizitia” de servicii s-a facut, pare-se, direct fara nici un fel de licitatie, fara a analiza piata etc. Dar astea-s detalii! Partea buna e ca, iata, dulapu’ si-a gasit in sfarsit casa! 🙂

    • Jesuismihai, avioanele ca avioanele, dar cum a slabit el justitia in Romania nu a facut-o nimeni. Cate legi strambe putea sa nu le promulge si sa le intoarca in parlament si totusi a ales sa n-o faca. De ce? De pu.toare sau de stra.mb ce era. Oricare ar fi, e la fel de rau.

  5. Acuma că a plecat ăsta să sperăm că nu aşteptaţi să vină Nicusor sau Crin fiindcă noi avem alte planuri, planul nostru este că ni s-a acrit de marionetele voastre.

    • Las ca stiu eu ce marionete va plac voua. Alea cioplite, matrioska parca le zice, nu?

    • Votati ma cu Elena daca n-aveti cu cine. Va dau si un motiv bun pt. asta: este singurul candidat (subliniez singurul, restul probabil ca-s la mana lor si nu indraznesc sa se lege de caracatita) care a zis ca v-a reforma serviciile in caz ca iese presedinte.

  6. Ceremonia de plecare, o ultima aroganta a lui mos Klaus al nostru, in nota obisnuita, un ultim gest, de zici ca vrea sa-l faca mare pe Georgescu.
    Cat despre puciul lui Bode, daca e real, stau si ma intreb daca a fost sa-l salveze pe Iohannis, pentru sine sau pentru Georgescu?

    • Oricum ar fi situatia, USR e de vina 🙂

    • Trebuie sa-mi revizuiesc un pic parerea, a plans, nu’i chiar robot si nu are nici pe departe talentul de a juca teatru.
      A si gresit prea mult, in mintea lui o fi crezut ca face bine, poate n-am inteles noi, dar nici nu mai conteaza trecutul.

  7. Din pacate trebuie sa-mi revizuiesc parerea. Bah, plangea! Si cred ca era pe bune, omu’ nu are capacitatea sa joace teatru atat de bine. Se va specula ca dupa jeturi private, dar nu cred ca e asa.
    Si atunci, daca mos Klaus si Marcel nu sunt chiar atat de rai pe cat am vrea sa credem, inseamna ca au fost foarte prost sfatuiti, tradati de cei in care aveau incredere.

  8. cel mai puturos,obraznic,arogant presedinte,o panarama cu pretentii de mare ,,telectual”ca ,de ,a scris o carte,in rest un profitor ordinar…caruia sper sa i desecretizeze excesele in cheltuirea banului public si sa i le impute

  9. G4Media, dai tonul si chiar trebuia sa te limitezi la a prezenta strictul necesar. Adica, ce rost avea sa repeti informatia despre “drepturile si avantajele” pe care le are un fost Presedinte. Putina decenta sau vroiai sa “pescuiesti” o multime de comentarii pe aceasta tema. In contextul in care se afla Romania de cateva luni, chiar drepturile pe care le are fostul Presedinte nu conteaza. Conteaza mai mult cum s-a ajun aici, conteaza ca Ciolacu si serviciile manipuleaza de zor, arogant. Ma intreb cand vad toata desfasurarea de forte subterane daca nu o parte din tot ceea ce a facut Iohannis “rau” nu a fost facut pentru ca i s-a impus. Dur.

  10. Iohannis a avut un mesaj scurt pentru succesorul său… că doar nu voiați să fie lung.

  11. Aruncati cu noroi in omul asta, de parca ar fi incalcat vreo lege! Legile sunt date de parlament, a incalcat vreuna!? Basescu nu v-a placut, era prea „jucator”. Iohannis nu v-a placut, ca isi vedea de treaba si de functie. Toti va pricepeti la toate si la nimic, de fapt. Pe vrajba asta din societate s-a ridicat fostul candidat prorus la prezidentiale. O sa incepeti cat de curand sa il judecati si pe Bolojan, ca nu face, ca nu drege

    • Doar ”România educată” dacă pronunți și îți dai seama de prăbușirea patriei în epoca sultanului leneș!

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.