G4Media.ro

VIDEO Malta a făcut în mai puțin de un an o platformă…

Sursa: Captura Teleskola.mt

VIDEO Malta a făcut în mai puțin de un an o platformă online cu lecții “la cerere” pentru toate materiile și toți anii de studiu – Proiectul Teleskola / România așteaptă de zece ani o bibliotecă virtuală similară

Ministerul Educației din Malta a decis, la începutul anului școlar 2020-2021, în plină pandemie, să realizeze o bancă de lecții înregistrate, așa încât materia să fie accesibilă online pentru toți elevii, oricând și oriunde. La mai puțin de un an de atunci, biblioteca virtuală, realizată sub genericul de “teleșcoală”, este aproape finalizată și dată deja în folosință, conform unui anunț făcut de autoritățile malteze prin platforma europeană Eurydice. 

  • În România, realizarea unei biblioteci școlare virtuale este prevăzută de un deceniu în Legea Educației Naționale și a devenit proiect în 2018. În mai 2020, fostul ministru de resort, Monica Anisie, spunea că o astfel de bibliotecă urma să fie pusă la punct până în septembrie 2020, cu fonduri europene. Acest lucru nu s-a întâmplat nici până acum. În martie a.c., Maria Manea, secretar de stat în Ministerul Educației, aprecia că în luna mai avea să fie declarat un câștigătorpentru proiectul Bibliotecii virtuale. De atunci, nicio veste.

Potrivit prezentării făcute de oficialii din Malta, platforma de “lecții la cerere” este aproape finalizată, cuprinzând peste 10.500 de materiale (în câteva zile de la publicarea anunțului pe platforma Eurydice, numărul de lecții depășise 11.100). Acestea acoperă toate subiectele atinse în toate materiile predate în școlile malteze, de la nivel preșcolar la ultimul an de învățământ secundar.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Dragi componenti ai redactiei G4, rugam sa nu mai mentionati nerealizarile Romaniei atunci cand prezentati realizarile altor natiuni. Stim ca la orice proiect de succes al altor tari, noi avem unul asemanator pregatit din timp a carui implementare insa dureaza de ani buni si poate nu va fi niciodata gata. Sau daca va fi gata, nu va fi functional pe deplin ( vezi aplicatia cardului de sanatate ) si va necesita anularea sa impreuna cu implementarea unui nou proiect, ca doar trebuie sa pape si gura altora ceva. Trebuie sa intelegem si sa acceptam ca actuala structura, administrare si mentalitate a majoritatii societatii romanesti este indiferenta spre refractara vis-a-vis de progres. Cu acestea fiind spuse, va multumim pentru intelegere si La multi ani multpreafericitului Daniel-Calauzitorul.

  2. Deja specialiştii educaţiei şi-au făcut bagajele pentru o vizită de lucru în Malta, să vadă minunea!