G4Media.ro

VIDEO Marea Migraţie de pe Nil, cea mai mare deplasare a antilopelor…

sursa foto: Captura video

VIDEO Marea Migraţie de pe Nil, cea mai mare deplasare a antilopelor în Sudanul de Sud şi Etiopia / Pentru a înregistra numărul antilopelor, două avioane echipate cu camere foto au realizat peste 330.000 de fotografii

Migraţia uriaşă a antilopelor în Sudanul de Sud şi Etiopia cuprinde aproximativ 6 milioane de animale, a constatat un studiu recent, transmite marţi agenţia DPA conform Agerpres. Aceasta este cea mai mare migraţie a mamiferelor terestre de pe planetă, devansând chiar şi migraţia populaţiilor de gnu între Serengeti din Tanzania şi Maasai Mara din Kenya, conform guvernului din Sudanul de Sud.

Antilopele migrează în fiecare an spre nord şi est din Parcul Naţional Bandingilo de lângă Nilul Alb, au declarat marţi experţii în conservare la Juba, capitala Sudanului de Sud.

Pentru a înregistra numărul antilopelor, două avioane echipate cu camere foto au realizat peste 330.000 de fotografii. Acestea au fost analizate de o echipă de la Universitatea din Juba.

Studiul a acoperit întregul areal cunoscut al celor mai importante patru specii de antilope migratoare din cadrul Marii Migraţii, aşa cum este denumită această deplasare de proporţii a animalelor terestre în zona Nilului.

Date de la 251 de coliere de monitorizare şi localizare au furnizat, de asemenea, informaţii privind comportamentele migratorii.

„Rezultatele acestui studiu sunt pur şi simplu uluitoare”, a declarat Peter Fearnhead, director executiv al African Parks.

Gazelele dau naştere puilor în zonele mlăştinoase situate de-a lungul Nilului Alb, înainte de a migra în zona izolată.

Parcurile naţionale existente nu acoperă decât aproximativ 30% din zona de migraţie, a declarat pentru DPA David Simpson, manager al parcurilor naţionale Badingilo şi Boma.

Protecţia regiunii trebuie consolidată, a precizat Simpson, care a subliniat că acest lucru ar putea fi realizat doar prin implicarea grupurilor etnice din zonă. „Ei sunt gardienii naturii. Ei vânează acolo, ei trăiesc de pe urma animalelor, dar le tratează cu responsabilitate. Cu toate acestea, există probleme tot mai mari din exterior, din cauza braconajului”, a spus el.

Sudanul de Sud, care şi-a câştigat independenţa în 2011, este marcat de consecinţele a zeci de ani de război. Ţara are o infrastructură deficitară şi este una dintre cele mai sărace din lume.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează