G4Media.ro

VIDEO Mic experiment pentru copii – publicat de fostul ministru al educației…

Foto: Facebook.com/ Daniel Funeriu

VIDEO Mic experiment pentru copii – publicat de fostul ministru al educației Daniel Funeriu, cercetător chimist

“Un mic experiment pentru a vă uimi copiii la cină” a fost realizat de fostul ministru al Educației Daniel Funeriu, chimist cu doctoratul obținut sub îndrumarea unui nobelist și fost cercetător în Japonia și SUA. Un experiment însoțit de o explicație pe înțelesul tuturor, pe care părinții îl pot replica, acasă, cu cei mici.

Experimentul face parte din “rubrica” online “Minutul de inteligență” lansată Funeriu pe pagina sa de Facebook, cu scopul de a populariza știința.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Experimentul vizează pixelul albastru?
    Iar când zice că e „pentru copii”, se referă la o smetie peste falca unuia?
    Întreb pentru cunoscători, nu de alta…

    • Chiar plagiat. Stiam trucul de pe youtube si pe wikihow de cativa ani. L-am facut si pentru copii mei recent, folosind sapun real, nu de vase si rezultatul e identic. Ca sa fie mai real, experimentul a fost pus in practica de baiatul meu de 3 ani jumate, urmand instructiunile si ramanand foarte uimit de final.

      Dar stirea e uimitoare. Oau.

      https://www.wikihow.com/Main-Page e o sursa deosebita unde oameni comuni publica sute de trucuri uimitoare inaintea tuturor cercetatorilor ce reintenteaza roata fara a mentiona ca au preluat de la altii.

    • Tehnic vorbind, Funeriu a publicat un mic videclip, facut de el, pa pagina lui de FB.
      A devenit „stire” doar pentru ca G4Media l-a preluat..

  2. Buna ziua!Știrea este așa de prost scrisă dar,nu pot să renunț la comentariu!Exact cum ați remarcat este plin internetul de experimente pentru cei mici.Este lăudabil gestul tinand cont de contextul actual când ,celor mici trebuie să le umplii timpul.Ce mă deranjează este expresia”chimist cu doctoratul obținut sub îndrumarea unui fost nobelist si fost cercetător în Japonia și SUA”????Deci,chimist????A depus Funeriu documente care ,pot fi vizualizate si pot fi confirmate de catre ministerul invatamantului in Romania?Noi avem experienta „chimistei de renume,Elena Ceausescu!”Stie cineva vreo realizare „cu polimeri „a acestui Funeriu???Cand scrii”nobelist”in loc de Nobel ,de ce nu scrii si „funerist”in loc de Funeriu!!!Cum poti sa redactezi expresia „fost cercetataor in Japonia si SUA”,ca si cum cititorul ,trebuie sa iti acorde credibilitate pentru cele 2 țări de renume,și nu pentru numele cercetatorului”nobelist” care,se pare ca nu are nume(oare „funeristul”stie cine i-a fost îndrumător în doctoratul pentru chimie???) Ca să redacteze o știre fără informații concrete:Cand a terminat facultatea de chimie „funeristul”(Despre care se vehicula când era ministru că nici bacalaureatul nu-l avea!),Cand a obținut doctoratul?in ce tara ?Care sunt realizările în chimie ale „funeristului”după doctorat???Deci,ne subestimati inteligenta….MAXIM!!!!

    • M-ai pierdut la „confirmate de catre ministerul invatamantului in Romania”. Aia confirma numai doctoratele false.

  3. Pentru Mia, un text în limba franceză(sper să înţeleagă) despre diplomele domnului Funeriu: En 1988, âgé de dix-sept ans, il fuit la Roumanie communiste et se réfugie en France, à Strasbourg. Il y obtient une licence de chimie organique, en 1994, un master de chimie organique et supramoléculaire, à l’université Louis-Pasteur, un an plus tard. Il est alors recruté comme assistant, avant d’animer, entre 1998 et 1999, des conférences au Collège de France. En 1999, il passe son doctorat avec succès, puis devient chercheur en Californie. Il y travaille trois ans, étant recruté au Japon en 2002. En 2007, il se présente aux élections européennes, sur la liste du PDL, mais ne remporte pas de siège. Il est nommé, le 23 décembre 2009, ministre de l’Éducation, de la Recherche et des Sports dans le gouvernement d’Emil Boc. Le 9 février 2012, il est remplacé par Cătălin Baba.

  4. Funeriu vrea un loc in parlament pentru urmatoarea legislatura, deja isi face campanie.

  5. Buna seara!Pe bune Andritoiu!Genul asta de știre ti-l publica orice ziar dacă,plătești.Deci,”funeristul”pleacă în 1988 din cauza regimului comunist si ,se stabileste la Strassbourg,in Franta(am vizitat in 2010!) unde obtine o licenta de chimie organica(nu reiese că a fost școlit acolo,ci doar că obtine licenta!!!) iar în 1994,un an mai tarziu(aici m-ai pierdut!!!) un master de chimie organică și supramoleculara la institutul Luis-Pasteur(recunoscut de altfel ca institut!!).Atunci este recrutat ca asistent și,înainte de a participa la conferințele Colegiului Franței între 1998-1999(nu am inteles ce a facut in perioada 1988-1998,cu excepția anului 1994?)
    În 1999 a trecut doctoratul cu succes,apoi devine cercetător în California.Lucreaza 3 ani si,apoi in 2002 este recrutat in Japonia(parca indrumatorul era un fost cercetător nobelist în Japonia și SU A,iar îmi scapă ceva!!!).In 2007 se inscrie la alegerile parlamentare europene pe lista PDL,unde nu se incadreaza pe loc.Este numit în decembrie 2009 ministrul educație,cercetării și sportului în guvernul emil boc.In februarie 2012 este înlocuit de Cătălin baba….deci,nu am tradus „motta mot”dar,in general este rezumatul unui CV care poate fi scris să sune pompos!!!Asa cum ti-am spus în acolade,m-ai pierdut pentru că este alambicat pentru a nu reliefa lipsa unor date și ale documentelor!!!Faptul ca încerci să scoți în evidență o redactare în limba franceză pentru a mă pune în dificultate(întâmplător am studiat vreo 10 ani franceză în școală comunistă!!!)si a arată că funeristul este cunoscut în mediile științifice,nu prea reiese din acel rezumat!!!Nu prea am incredere in invatamantul UE!!!Oricum în baza legislatiei UE așa cum,cei care termină studiile în țară trebuie să le fie recunoscute studiile apostilate în UE și,funeristul trebuia sa echivaleze studiile apostilate în UE cu studiile recunoscute în România!!Eu nu neg activitatea lui ci,lipsa documentelor recunoscute de România conform legislatiei Europene!!!!Cand vor fi puse la dispoziția presei din țară,îmi voi cere scuze.Cum nu are nevoie de scuzele mele,este clar ca nu vor fi la vedere!!!

  6. Buna seara!Pe bune, Andritoiu!Ai preluat în copy paste,rezumatul unui CV care se vrea pompos fiind redactat în franceză.Nu mă deranjează că vrei să mă pui în dificultatea traducerii pentru că am studiat vreo 10 ani franceză în regimul comunist dar, mă deranjează faptul că prezinți niște date însoțite de denumiri care sa creeze confuzia unei persoane superpregatite.Deci,nu fac o traducere motta -mot:Funeristul pleacă în 1988 din cauza regimului comunist și se stabileste in Franta,la Strassbourg (am trecut pe podul prieteniei in 2010!) in 1988,la 27 de ani.Obtine o licenta de chimie organica,in 1994,un master de chimie organica si supramoleculara la institutul Pasteur,un an mai tarziu.(Aici m-ai pierdut:la 27 de ani obtine licenta sau la 33 de ani?Si la 34 obtine masterul sau???)El este recrutat atunci ca asistent și,înainte de a participa la conferintele Colegiului Franței între 1998-1999.In 1999 trece doctoratul sau cu succes și apoi devine cercetător în California(doctoratul sau avea o temă???sau trebuie să cred pe bune!!Totodata nu prea inteleg ce a facut in perioada 1988-1999 cu exceptia anului 1994 si parca nobelistul indrumator de doctorat era un fost cercetator in SUA si in Japonia!!!Si de ce nu l-au oprit in Franta daca era o somitate???Aici a muncit 3 ani si,apoi a fost recrutat în 2002 in Japonia.(Ce a facut in perioada 2002-2007, nu spune ce a muncit???)In 2007 a participat la alegerile europarlamentare pe listele PDL dar nu a avut un loc eligibil.Este numit în decembrie 2009 ministrul educației,cercetări și sportului în guvernul emil boc.In februarie 2012 este schimbat cu cătălin baba.Deci,așa cum am mai spus un rezumat de cv pompos, fără date concrete,tocmai pentru a crea confuzie și imagine!!!Lipseste de la până la:scoala,etc…Totodată reglementările UE prevăd recunoașterea diplomelor apostilate ale țării care emite, în tara în care profesezi!!!!Nu am cunoștiință de așa ceva și,cu textul franțuzesc nu ai demonstrat aceste diplome!!!