G4Media.ro

VIDEO Ministrul Educației, despre corupția din școli: Școala este oglinda societății. Nu…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

VIDEO Ministrul Educației, despre corupția din școli: Școala este oglinda societății. Nu cred că în școală este mai multă corupție decât în societate

„Școala este oglinda societății. Nu cred că în școală este mai multă corupție decât în societate”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la TVR2. Acesta a spus, întrebat despre soluțiile pentru eradicarea corupției în școli și în sistemul de învățământ în general, că prin concursul pentru directori, care va începe în septembrie, va privilegia competența.

Moderator: Vreau să aflu părerea dumneavoastră despre concluzia unui eurobarometru european realizat de Transparency Internațional conform căruia în România sistemul public de învățământ este pe locul doi la corupție. Ce părere aveți despre acest studiu barometru?

Sorin Cîmpeanu: Principala problema sistemului de învățământ din România este accesul inechitabil o educație de calitate. Cu siguranță aceasta este prima problemă…

Moderator: Dar corupția mascată din sistem nu este și aceasta o problemă?

Vezi VIDEO și articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: Sorin Cîmpeanu. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. atat timp cat va fi cangrena asta numita politica implicata mai mult decat trebuie , nu vom avea o scoala sanatoasa oricati bani s-ar pompa in ea

    intotdeauna se va merge cu capul plecat la inspectorul sef de catre directori la care se va merge cu capul plecam de catre profesori/educatori pentur ca toate merg

    sa ne amintim cazul acelui consilier PNL si profesor cu tupeu maxim (nu ca ar fi o exceptie) de nu isi permitea nimeni sa-l dea afara si se comporta ca un smecher cu bemveu? pentru ca .. cancerul politic

  2. Despre corupția din minister nimic?
    De atribuirea de contracte de training la firmele de casa?
    Depolitizati Educatia Nemancatilor!

  3. E foarte grav, dle ministru! E foarte grav ca nu intelegi importanta scolii ca mediu FARA coruptie, pentru ca acolo copii invata ca in viata obtii „rezultate” mai bune prin cai ocolitoare…
    Poate ii explica cineva acestui vanator-de-articole-stiintifice-de-doi-bani ca impostura e un lucru foarte josnic!

  4. E corupție și în școli…cel mai bun exemplu pe care îl am sunt cei „2 lei pentru paznic”
    De parcă paznicul e cu ziua …
    Unde e politicul este și corupția . Subiectele sunt sinonime

  5. Școala colcăie de corupție! Personal, de circa 20 de ani mă lupt cu mafia locală din școală, încercând să le scot mâinile din buzunarul meu… pisdiștii, doar ei au fost la butoane aici, în ultimii 20 de ani au ținut cu dinții de beneficiile pecuniare câștigate prin șantajul părinților, iar rezultatele au fost dezastruoase în toți cei douăzeci de ani, copiii fiind cei mai afectați; au trecut prin școală ca gâsca prin baltă, în proporție de circa 85-90 la sută. Abia acum, menestrelul răspopit s-a gândit să amendeze șantajul și buzunăreala părinților dar, ca nesimțiții, nu văd că principala cauză a dezastrului din învățământ este politizarea, directorașii (profesori de sport) politruci și inspectorii membrii de partid execută ordine, refuză să ceară banii de la UAT, încurajând buzunăreala și șpăguirea părinților docili sau interesați ”de viitorul copiilor lor”.

    • Jos haita rosie! Sus haita galbena!

  6. Asta e un fel de justificarea coruptiei proprii prin coruptia unui sistem?

  7. Corupţia din şcoli incepe de la directori. Toate nulităţile de partid ajung directori pe şpagă. Odată ajunşi „pe funcţie” colectează de la fiecare profesor şpăgi. Ba fondul clasei, ba de la balul bobocilor, ba de la fondul de protocol pentru bac. Nu plăteşti, înseamnă că nu eşti sociabil şi nu e bine. Copiii sunt învăţaţi din clasa 1 că în Românica răzbeşti dacă ai relaţii bune cu superiorii bazate pe şpăgi. Şi şpăgile se dau sub formă de flori, cadouri şi meditaţii. Multe meditaţii. În Românica poţi să fii geniu, niciodată nu vei avea loc de şpăgari.

  8. ” Jos haita roșie:” ,e un alt distrus al acestei odioase mârlănii și mizerii numită#Rezist! Omule ,ești dus rău cu pluta,tu la fel că și distruși ăștia din actualul guvern și cu trădătorul de Johannis,nu puteți să spuneți decât ” Ciuma roșie”! Atât? Normal,la ce creier de bibilica aveți și cât de slugoi sunteți! Dar ,de văzut cum acești nemernici ordinări distrug această țară și nenorocesc acest popor,ai văzut ,terminatule???? Cine a dat în Sănătate ,cine a dat în Religie ,cine a dat în Învățământ???? Zi!!! Nemernici pe care tu ii preaslăvești PNL PDL și USR Plus Minus! Sunt pusi pe distrus bucată cu bucată această țară! Uita te bine,” desteptule asimptomatic”!!!

    • La coltul psd-istului turbat bre, nu aici!
      Sau la spitalul de glumeti!

    • Si tu rsti orbit de politica, numai asta vezi, nu esti cu nimic mai bun decat cei pe care ii critici!

  9. Ar fi trebui sa spuna: Nu cred ca este mai putina coruptie. Este posibil ca la acest nivel sa intalnim o rata de coruptie peste media societatii

  10. Nu îi e rușine?ce corupție, ati văzut vreun gip , vreo vilă la vreun profesor? Aveți glume in program? Profesorii sunt cei mai cinstiți, mai săraci decât ăia care n-au lucrat niciodată dar încasează ajutor de 800 lei.Pana în 16 iulie e școala,in timp ce alții se lăfăie din 16 iunie. Cel mai mik salar din societate îl au profesorii, Documentațiva și vedeți unde e corupția.

  11. Cât timp examenul pentru directori va conține interviu, cu o comisie formată din colegi ai directorilor, inspectori școlari locali, vor câștiga directorii care sunt în funcții agreați. NU va fi un concurs imparțial așa cum spune dl. ministru și dl ministru știe asta. Așa a fost și acum cinci ani! NU schimbăm nimic d-le ministru?? Poate, vom avea și noi o șansă. Să fie… cum era pe vremuri la facultate… numai scris… zic.!

  12. Am comentat civilizat și v-am arătat unde este corupția. Voi ce ați făcut, mi-ați pus pumnul în gură…. am deranjat??
    Așa va fi și la concurs…. Mulțumesc!

  13. Corupția este in tot sectorul bugetar, deci și în învățământ, dar în învățământul preuniversitar corupția este la un nivel redus. Corupția mare în învățământ este la nivel universitar: vezi spagi date la examene, mai ales în instituții private și instituții de stat apărute după 1990, precum si la celebrele doctorate. Am fost profesor la licee tehnologice și pot sa afirm că există mica corupție: mici cadouri date chiar de colegi profesori la secretare pentru eliberarea mai rapidă a unui act, cadouri oferite de clasa de elevi către profesori, de regulă diriginți, cu ocazia zilelor de1 sau 8 Martie. Personal nu am dat și nu am primit cadouri. O singura data șefa unei clase m-a întrebat de fata cu elevii ce cadou sa îmi ofere. Am răspuns că nu îmi trebuie nici un cadou. Șefa clasei și toți elevii s-au holbat la mine ca la un extraterestru, fapt ce m-am determinat să cred că am fost singurul profesor care le-a dat un astfel de răspuns. Bineînțeles că am fost un profesor prost văzut de directoarele pe care le-am avut și probabil și de către unii colegi.