G4Media.ro

VIDEO Misiune de trei zile în spațiu pentru patru astronauți amatori /…

Sursa foto: Captură video

VIDEO Misiune de trei zile în spațiu pentru patru astronauți amatori / Din echipajul denumit  Inspiration4 face parte și un miliardar

Echipajul, botezat Inspiration4 şi alcătuit dintr-un miliardar şi trei „cetăţeni obiţnuiţi”, a decolat de la Kennedy Space Center din Florida într-o capsulă Dragon ataşată unei rachete SpaceX și a ajuns la primele ore ale zilei de joi, pe orbita terestră într-o misiune privată în jurul Pământului, anunță News.ro.

În următoarele trei zile, echipajul va face de 15 ori înconjurul Pământului, timp în care va efectua câteva experimente ştiinţifice. Acesta este un punct important pentru turismul spaţial, după călătoriile lui Richard Branson şi Jeff Bezos, având în vedere că la bord nu se află niciun astronaut.

În urma acestei misiuni, vor exista două vizite private pe Staţia Spaţială Internaţională – una în octombrie, când vor ajunge acolo un cineast rus şi o actriţă, şi o alta, la începutul noului an, potrivit BBC.

Echipajul Inspiration4 format din Jared Issacman, miliardarul în vârstă de 38 de ani care a iniţiat misiunea, Hayley Arceneaux, Sian Proctor şi Chris Sembroski s-a pregătit şase luni cu SpaceX pentru această incursiune.

Sistemele de la bord vor controla capsula lor şi vor fi supravegheate de echipele SpaceX de la sol.

Dragon nu se va apropia de SSI. „Zborul liber” are o altitudine ţintă de 575 kilometri, cu aproximativ 150 de km deasupra laboratorului care orbitează şi undeva la înălţimea de la care telescopul Hubble observă cosmosul.

Sursa foto: Captură video

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Foarte fain.
    Noi platim costurile „energiei verzi” si astia se dau cu racheta prin spatiu

    • Comentariu de cioban. Explorarea spațiului a adus omenirii cele mai mari progrese tehnologice din istorie.

      De la GPSul pe care îl folosește curierul să-ți aducă pachetele, tigaia de teflon cu care îți faci dimineața omletă și până la panourile solare care îți vor scădea, in cele din urmă, prețul la energie – toate astea și nenumărate altele au apărut pe Terra doar datorită progreselor programelor spațiale.

      Dar ce contează asta… daca nu ne da cineva și nouă un litru de ulei și o găleată de plastic, aruncam cu venin. Penibil.

    • @Ciprian: Foarte frumos spus si adevarat.
      Explorarea spatiului a adus si o sa aduca beneficii, dar…”Acesta este un punct important pentru turismul spaţial”. Aici este vorba despre turism spatial, nu explorare stiintifica, deci …

    • @Ciprian: inca ceva, pana sa imi spui ca o sa se faca si „cateva experimente stiintifice”. Experimentele o sa vada cum rezista in spatiu oameni obisnuiti, care nu au fost antrenati in sensul asta, deci tot pentru turism.

  2. Vor face inconjurul pamantului de 15 ori pe zi (45 inconjururi in 3 zile).

  3. Daca vreti sa ajungeti mai sigur in Spatiu, va recomand Peru. Viziune 900* cu Fibonacci.