G4Media.ro

VIDEO Palatul Buckingham nu a vrut ca Elton John să cânte „Candle…

Sursa foto: Captură video - YouTube / Philip Anness

VIDEO Palatul Buckingham nu a vrut ca Elton John să cânte „Candle In The Wind” la funeraliile prinţesei Diana: „Prea sentimentală”

Documente recent declasificate dezvăluie că Palatul Buckingham a considerat că versiunea cântecului „Candle In The Wind”  de la funeraliile prinţesei Diana este „prea sentimentală” şi a fost nevoie de intervenţia decanului de la Westminster pentru ca melodia să fie inclusă în ceremonie, relatează News.ro.

„Prea sentimmentală”, aşa a considerat Palatul Buckingham versiunea „Candle In the Wind” pe care Elton John a pregătit-o pentru funeraliile prinţesei Diana din 1997. Serviciile reginei au cerut atunci un alt cântec care să însoţească ceremonia, aşa cum arată documente recent declasificate de Arhivele Naţionale britanice şi redate de Sky News.

La o săptămână după decesul tragic într-un accident de maşină la Paris, pe 31 august 1997, funeraliile prinţesei de Wales erau aşteptate de întreaga ţară, devastată de moartea brutală a fostei soţii a prinţului Charles. Omagiul distant al reginei a şocat o parte a opiniei publice şi palatul Buckingham părea să aibă nevoie de ajutor pentru a înţelege importanţa momentului.

„Este un punct crucial şi vă îndemnăm să daţi dovadă de îndrăzneală”, a spus preotul Wesley Carr, decan la Westminster, într-o scrisoare trimisă Palatului Buckingham.

În final, scrisoarea sa a făcut ca balanţa să încline în favoarea lui Elton John.„Aici se întâmplă neaşteptul şi acolo este acel ceva din lumea modernă pe care prinţesa îl reprezenta. Cu tot respectul, cred că orice este clasic sau coral (chiar şi un clasic popular) este nepotrivit”, a pledat preotul.

El a invocat latura populară a prinţesei Diana şi a lui Elton John, explicând că acesta din urmă „a scris noi versuri care sunt ascultate în toată ţara în amintirea Dianei. Se cântă tot timpul la radio. Folosirea cântecului în acest context ar fi generoasă pentru milioanele de oameni care se simt personal îndoliaţi: aceasta este cultura populară la apogeul ei”.

Sursa foto: Captură video – YouTube / Philip Anness

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Așa, și?! Ce concluzie ar trebui să tragem?! Nu cumva secerica și ciocănelul marxist și progresist are o problemă cu monarhia și grăiește și pe aici?!

  2. Se termina si monarhia. Mult a fost, putin a ramas. Inca nu s-au trrezit britanicii din betie sa-si dea seama pe ce lume traiesc. „Prea sentimentala” O piesa absolut geniala.