G4Media.ro

VIDEO Papa Francisc, mesaj de Paștele catolic: În aceste luni întunecoase de…

Sursa foto: Captură video

VIDEO Papa Francisc, mesaj de Paștele catolic: În aceste luni întunecoase de pandemie, să nu ne pierdem niciodată speranţa

Papa Francisc i-a chemat pe credincioşi la Vigilia Pascală din Sâmbăta Mare să nu-şi piardă speranţa în criza prelungită a coronavirusului, notează dpa şi vaticannews, citate de Agerpres.

„La ceas de întuneric, când omenirea se confruntă cu pandemia şi alte boli, creştinii trebuie să pună la inimă mesajul de Paşte al îngerului ca să nu se teamă,”, a spus suveranul pontif, 84 de ani, în bazilica Sfântul Petru.

Un mesaj al Paştelui, a spus el, este acela că întotdeauna este posibil să începi din nou. Chiar şi din dezastrele istoriei umane, Dumnezeu a creat ceva nou.

„Chiar şi din ruinele inimii noastre – fiecare le ştie, îşi cunoaşte ruinile inimii -, Dumnezeu poate să construiască o operă de artă, chiar şi din resturile prăfuite ale umanităţii noastre, Dumnezeu pregăteşte o istorie nouă”, a adus aminte papa Francisc.

„În aceste luni întunecoase de pandemie, îl auzim pe Domnul Înviat care ne invită să începem din nou, să nu ne pierdem niciodată speranţa”, a mai spus el.

Circa 200 de credincioşi şi clerici s-au alăturat liturghiei.


Numai un număr limitat de persoane au avut voie să participe ca măsură de precauţie pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Suveranul pontif i-a îndemnat pe credincioşi „să împrospăteze zi de zi începutul drumului, uimirea primei întâlniri” cu Domnul „şi, modeşti, să ne lăsăm surprinşi de căile lui Dumnezeu”.

„Dumnezeu, a mai spus papa, nu poate fi încadrat în amintirile copilăriei, ci e viu, mereu surprinzător. Înviat, El nu sfârşeşte niciodată să ne uimească”.

Francisc a subliniat că Hristos este viu aici şi acum. „Credinţa nu este un repertoriu din trecut, Isus nu este un personaj depăşit”, a continuat el.

„Merge alături de tine zi de zi, în situaţia pe care o trăieşti, în încercarea prin care treci, în visele pe care le porţi cu tine. Chiar dacă totul ţi se pare pierdut, te rog, deschide-te cu uimire la noutatea sa: te va surprinde”, a spus suveranul pontif.

Catolicii sărbătoresc Învierea Domnului la sfârşitul Săptămânii Mari.

La începutul vigiliei de sâmbătă, pontiful a purtat lumânarea de Paşte – lumina lui Hristos – în bazilica Sfântul Petru aflată în întuneric.

În Duminica Învierii, 4 aprilie, papa Francisc prezidează Sfânta Liturghie la ora Romei 10.00 în bazilica Sfântul Petru, iar la finalul celebrării euharistice transmite „Urbi et Orbi” tradiţionalul mesaj pascal, însoţit de binecuvântarea apostolică şi de darul indulgenţei plenare.

Sursa foto: Captură video

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Din mesajul Suveranului Pontif se distinge educația, cuviința, rafinamentul și bunul simț. Papa Francisc ne invită să nu ne pierdem speranța. Ortocșii ne-ar invita să nu ne pierdem credința. E o diferență. Diferențele se văd și între guvernanții italieni și cei români. Uitați-vă în piața San Pietro. E pustiu, doar două mașini de carabinieri. Și vom vedea ce va fi de Paștele ortodox. Civilizație și civilizație. Și se mai laudă unii că dacii au exportat la Roma limba latină.

    • Când am ajuns la „pandemie” am renunțat să citesc. IDIOȚENII POT CITI ȘI CÂND SE EXPRIMĂ RAFILA SAU IMBRI!!!

    • @Lucian Nicolescu Extraordinare cuvintele Papei, însă nu trebuie să uităm că pe lângă funcția de șef al Bisericii Catolice, este și șef de stat, adică politician. Papa are nevoie să facă exerciții de imagine, deoarece conduce o Biserică lovită crunt de scandalurile abuzurilor sexuale și care este pe moarte (cel puțin în statele occidentale). Educația, cuviința, rafinamentul și bunul simț despre care vorbiți există și la preoți și ierarhi ortodocși, pentru că nu toți sunt Teodosie. Doar pentru că ierarhii și preoții ortodocși au „bubele” lor, nu cred că ar trebui să ridicăm osanale Papei, doar pentru niște cuvinte frumoase spuse.

  2. @ Dan: „Pentru ca nu toti sunt Teodosie”. Adevarat, nu toti sunt Teodosie. Dar sunt extrem de multi Teodosie in Romania. E vorba de pacatul delatiunii. Pentru asta nu exista, cred eu, iertare. La fel cum nu exista la catolici iertare pentru abuzurile sexuale. Nu au nicio scuza ca ortodocsi nu fac politica. Lasati ca pun acum neolegionarii domnului dr Lavric si ai profesorului Gologan. Ia sa mi vedeti cum vireaza spre politica preotul roman. Rau am ajuns ca popor. Si asta cu „sprijinul” preotilor despre care vorbeati. 30 de ani am votat mincinosi si hoti. Sa nu-mi spuneti ca au iesit in fruntea bucatelor fara ca preotii sa nu participe in alegerea mediocrilor. Toti mediocri care ne-au calarit atatia zeci de ani fara sa faca absolut NIMIC. Acum asteapta doar semnalul AUR. Sa ne fereasca bunul Dumnezeu.
    Apreciez limbajul dumneavoastra educat si elevat.
    Cu cele mai respectoase ganduri,
    L. Nicolescu

  3. Ca stiti sa cenzurati forumisti e una, dar sa va cenzurati articol intreg, al DUMNEAVOASTRA!
    Nu-i de bun augur.

  4. ,,Religia este suspinul creaturii asuprite, inima unei lumi fara inima si sufletul conditiilor lipsite de suflet. Este opiul oamenilor.”

    Marx & Ruge

  5. Scrisoarea istoricilor Demetriade si Hodor semnata si de domnul Ursu va spune ceva?

    • evident, romanii au ratat absolut toate revolutiile istorice si le va rata si in viitor.
      lichelism las, prostie, superficialism, imostura si superstitii.

  6. evident, romanii au ratat absolut toate revolutiile istorice si le va rata si in viitor.
    lichelism las, prostie, superficialism, imostura si superstitii.