G4Media.ro

VIDEO Percheziții DNA la spitalul din Huși, condus de Nelu Tătaru /…

Sursa foto: Captură video

VIDEO Percheziții DNA la spitalul din Huși, condus de Nelu Tătaru / Fostul ministru al Sănătății: ”Când vor veni domnii, vom vedea ce vom face în continuare. Nu au ce să găsească” / Camera Deputaților i-a ridicat luni imunitatea lui Nelu Tătaru

Procurorii DNA efectuează percheziții, joi dimineață, la spitalul din Huși, condus de fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru.

”Fac ce fac de 20 de ani de când sunt aici, mă duc la spital. Când vor veni domnii, vom vedea ce vom face în continuare. Nu au ce să găsească”, a spus Nelu Tătaru jurnaliștilor de la Vaslui TV.

Camera Deputaților i-a ridicat luni imunitatea lui Nelu Tătaru printr-un vot în plen. Au votat atunci pentru 177 de deputați, 12 împotrivă și 1 abținere.

Medicul Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii pe vremea pandemiei, este acuzat de procurori că ar fi primit 150 de lei de la un pacient, pe care îl operase, pentru eliberarea documentelor necesare concediului medical, se arată în referatul DNA privind solicitarea ridicării imunităţii parlamentare, ajuns la Parlament şi consultat de G4Media.ro. Fapta s-ar fi petrecut pe 25 aprilie 2024 în cabinetul medicului din Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” din Huşi, judeţul Vaslui.

Procurorii susțin că a doua zi, pe 26 aprilie, medicul Tătaru ar fi primit 50 de lei de la un pacient pentru un consult medical şi eliberarea unei reţete.

Pe 27 aprilie 2024, medicul Tătaru ar fi primit „ouă şi o pasăre” de la un aparţinător pentru că o operase pe soţia acestuia.

Pe 7 iulie acest an, medicul ar fi primit o sticlă de vodcă şi una de şampanie de la o pacientă pentru un consult ulterior unei intervenţii chirurgicale.

Procurorii notează în referat că, pe data de 26 iunie 2024, la ora 16:18, medicul ar fi primit o mită de la un pacient în timp ce pe fundal se auzeau dezbaterile din cadrul videoconferinţei Camerei Deputaţilor.

Acestea sunt doar câteva exemple din cele 57 de situaţii în care medicul ar fi primit mită şi pe care ofiţerii DGA (Direcţia Generală Anticorupţie din MAI) le-au fotografiat şi filmat. Procurorii notează că medicul lua mită în funcţie de complexitatea operaţiei sau a cazului medical.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...