VIDEO Peripețiile unui bărbat cu cel mai lung penis din lume, personaj într-un program TV danez conceput pentru copiii între 4 și 8 ani / Controverse în Danemarca: Programul perpetuează cultura vestiarului
O reţea daneză de televiziune şi radio a lansat sâmbătă o serie animată pentru copii despre un bărbat dotat cu un penis uriaş, capabil de lucruri extraordinare cum ar fi să salveze oameni, să picteze pereţi şi chiar să fure îngheţata copiilor, scrie The Guardian, citată de Adevărul.ro
Programul este conceput pentru copiii între 4 şi 8 ani şi are în centrul personajul lui John Dillermand (literal bărbatul-penis), bărbatul cu cel mai lung penis din lume, care depăşeşte cu bine o serie de încercări şi provocări cu ajutorul organelelor sale genitale uriaşe.
Cum era de aşteptat, reacţiile au fost împărţite şi s-au stârnit dezbateri în privinţa mesajului pe care îl transmit copiilor peripeţiile unui bărbat care nu-şi poate controla penisul. Într-un context mai larg, showul este difuzat la câteva luni de la demararea mişcării de conştientizare a abuzurilor sexuale asupra femeilor #MeToo în Danemarca, la iniţiativa prezentatoarei TV Sofie Linde.
Christian Groes, cercetător de gen la Universitatea Roskilde, e de părere că programul „perpetuează conceptul standard al unei societăţi patriarhale normalizănd ceea ce a fost numită cultura vestiarului (menită pentru sportivii bărbaţi) folosită ca scuză pentru o seamă de comportamente nepotrivite ale bărbaţilor. E conceput să fie amuzant aşa că e privit ca ceva complet nevinovat. Dar nu este şi asta îi învăţăm pe copii”.
Erla Heinesen Højsted, psiholog clinician care lucrează cu familii şi copii, spune că oamenii se gândesc prea departe. „John Dillermand le vorbeşte copiilor şi le împărtăşeşte modul de a vedea lucrurile – iar copii găsesc organele genitale amuzante.
Showul prezintă un bărbat impulsiv şi nu întotdeauna stăpân pe sine, care face greşeli – cum fac şi copiii, doar că, şi asta este foarte important, Dillermand le îndreaptă de fiecare dată. Îşi asumă responsabilitatea acţiunilor sale. De pildă, când o femeie din animaţie îi spune să-şi ţină penisul în pantaloni, el o ascultă, ceea ce e drăguţ. Poate fi tras la răspundere”.
Totuşi psihologul admite că momentul nu este cel mai potrivit, iar un program ce are în centru corpul uman ar fi putut aborda mai degrabă „diferenţa şi diversitatea”, şi nu un penis supradimensionat numit „diller” în argoul danez.
Citește integral pe Adevărul.ro
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
20 comentarii