G4Media.ro

VIDEO Pescarii britanici au protestat cu camioane în fața reședinței premierului Boris…

VIDEO Pescarii britanici au protestat cu camioane în fața reședinței premierului Boris Johnson, furioși că nu mai pot exporta pește în UE după Brexit

Zeci de tiruri folosite pentru transportul peștelui și al fructelor de mare s-au strâns astăzi în centrul Londrei, lângă reședința premierului din Downing Street, într-un protest față de faptul că pescarii britanici nu își mai pot exporta produsele în UE după 1 ianuarie, data Brexit, transmite Sky News.

Pescarii britanici, mai cu seamă cei din Scoția, nu au putut să își mai vândă produsele în Uniunea Europeană din cauza barierelor administrative apărute după ce Marea Britanie a ieșit din UE. Astfel, aceștia pierd timp prețios încercând să completeze formularele care atestă respectarea standardelor europene, iar noile sisteme informatice le dau bătăi de cap.

Unul dintre camioane purta o pancartă cu mesajul „Brexit Carnage”, în timp ce altul avea mesajul „Incompetent Government Destroying Shellfish Industry!”.

Planul inițial al pescarilor, de a vărsa pește stricat în fața reședinței premierului Boris Johnson, a fost abandonat în cele din urmă, transmite Sky News.

Context. Pescuitul a fost unul dintre subiectele cele mai spinoase în negocierile dintre UE și Marea Britanie pentru un acord după Brexit. Influentul parlamentar conservator britanic Jacob Rees-Mogg a susţinut săptămâna trecută că peştii din apele din jurul Marii Britanii „se simt mai bine şi sunt mai fericiţi” după Brexit. Drept răspuns la criticile unui deputat scoţian în sensul că guvernul britanic a provocat un dezastru pentru industria piscicolă, Rees-Mogg a asigurat că executivul va rezolva problemele cât mai curând posibil.

Citește și:

Peştii din apele britanice „sunt mai fericiţi” după Brexit, susţine un deputat conservator de la Londra

sursa foto: Captură video/ Insider News

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. Să exporte în India, Pakistan și Bangladesh, poate ăia nu au atâtea pretenții.

    • Păi să exporte, boss, dar indianul si pakistanezul plătesc 2 rupii pe kil, nu 5 euro ca francezul sau 8 9 euro ca romanul. Si uite asa peștii chiar ca vor fi mai fericiti, ca se lasă aia de pescuit ca n au cui sa mai vândă:))

  2. Dar vai, parca tocmai luna trecuta aveam o gramada de comentatori experti care ne asigurau ca nimic nu s-a schimbat pt UK si ca brexit a fost un super deal pt UK si o mare teapa pt UE. Uite ca se pare ca nu e asa. Dupa cum spuneam…

    Btw, dar parca britanicii dansau intr-un picior de bucurie ca si-au luat peste inapoi. Nu-l pot manca ei? Sa-l vanda in UK ca poate asa mai slabeste un pic populatia

    • cam mai tot ce se pescuieste era destinat EU (IT, SP) iar ce se cere pe piata pt Fish and Chips care este vindut de magazinele indiene/paki este importat/cumparat inclusiv din Norvegia. Toata lumea stia asta 🙂

    • e simplu: tot ce era destinat vinzarii va trebui sa fie procesat si congelat insa asta va mai dura si va fi nevoi de capital care nu este disponibil pt firmele mici de famile. Vor fi falimernte iar cei cu capital + americanii abia asteapata sa se interpuna in lantul de comercializare. Si iata cum apar noi oportunitati de afaceri pt cei care sustin partidul de guvernare si care se intimpla sa detina si capitalul necesar 🙂

    • @rasputin pai normal deoarece brexit a fost dorit in primul rand de politicieni si de marii oameni oameni de afaceri din UK, ca altfel nu se apuca nimeni de nebun sa faca referendum si sa-l mai si aplice. Lumea fost prostita pe fata. Bogatii din UK vor deveni si mai bogati iar restul, restul va manca peste sau capul la peste mai bine zis.

  3. Ai naibii pești, după ce că au fost „luați înapoi” de pateticul clovn Boris și după ce li s-a asigurat fericirea, nu vor dom’le să se vândă în țările suprapopulate (și cu putere scăzută de cumpărare) de pe alte continente! Oare sparanghelul o fi la fel de fițos? Mult succes in discuțiile cu peștii, Boris!

  4. Peștele de la cap se împute

  5. Ati votat pentru Brexit, inteligentilor. Bine, nu Scotia si Irlanda de Nord, dar restul merita tot ce primesc, adica saracie. Asa e si in Romania, cand votezi cu PSD, saracesti, inafara de slugile de partid, care se umplu de banii fraierilor.

  6. Uite că brexmanii n-au pus la socoteală toată economia mafiotă pe care o desfășurau supușii majestății sale pe continent. Englezocii au un mare aer de jentelmeni, dar au cea mai coruptă economie de pe planetă, mafie și crimă organizată cât cuprinde.

    Ce să vezi ? Au sărit mafioții arși că nu le mai merg afacerile.
    Ce să facă cu peștele ? Să-l pupe in bot.

  7. Lăsați l dreaqu să se înmulțească apucați vă de table că vă dă regina bani că are vistieria plină, la cât a jumulit coloniile, aboliți monarhia și luați vă dreptul aplicați metoda franceză căderea westminster ului

  8. e bine ca v-ati luat tara inapoi .. vai de capul vostru de peste

  9. Ati vrut brexit acum mâncați capu la pește.

  10. …numiti si neo comunisti si fara de rusine…

  11. La cat de figuranți sunt englezii …eu as interzice
    definitiv intrarea lor în Europa . Mars in insula vostra!!!

  12. Brexitul pare un joc de poker in care cei mai ahtiati dintre jucatori nu stiau poker.Cum sa se intample asa ceva cu industria port-drapel a iesirii din UE ?
    Este foarte instructiv pentru noi, oameni din intreaga lume, sa fim contemporani cu manifestarile megalomanice, sovine si in final cu insasi cacealmaua politicienilor dintr-un stat socat de schimbarea drastica a statutului sau pe glob, stare de soc care abia acum isi dezvaluie adevarata profunzime, cand lucreaza cu motoarele economice pe cale de a se gripa si cele politic- populiste turate impotriva calitatii vietii propriilor cetateni , implicit chiar impotriva sa.

  13. Dupa cum am invatat la scoala pestele contine fosfor. Fosforul ajuta activitatii creierului. Carenta de fosfor dauneaza.
    Daca pescarii ar fi vandut mai mult peste pe piata interna inainte de referendum, britanicii poate ar fi fost mai cu mintea la ei cand au votat.