G4Media.ro

VIDEO Plagiatul, dezbătut de mai-marii universităților: “Gradul de similitudine tolerat” și “termenele…

sursa foto: Pixabay

VIDEO Plagiatul, dezbătut de mai-marii universităților: “Gradul de similitudine tolerat” și “termenele de prescriere”, metode vehiculate pentru îndulcirea sancționării fraudelor academice

“Ni s-a transmis de către ARACIS că în regulamentele școlilor doctorale va trebui să apară gradul de similitudine care va fi tolerat”, grad care riscă să crească “de la un procent la altul”, a spus joi, într-o dezbatere pe tema integrității în învățământul superior, senatorul Adrian Hatos, președinte al Comisiei pentru Știință. Un alt participant, profesorul Liviu Papadima de la Universitatea din București, a povestit la rândul său cum, în discuțiile ce vizau Legea cercetării științifice, se punea problema unor “termene de prescriere” pentru plagiat.

Acestea au fost doar două dintre exemplele de “îndulcire” a sancțiunilor pentru încălcarea regulilor de integritate academică, prezentate în discuția găzduită de Senat.

Evenimentul a descris proporțiile fraudei într-o țară afectată de un val de scandaluri de plagiat, unde “norme există”, după cum a spus fostul ministru Daniel Funeriu, dar “se merge pe o minimă rezistență”, conform profesorului Marius Andruh, iar granița între răspunderea etică și cea legală este continuu forțată în acest domeniu, după cum apreciază Liviu Papadima.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Păi mai marii universităților au plagiat la rândul lor, punându-și studenții să traducă de prin magazine străine, în cadrul lucrărilor de diplomă și preluând de acolo. Când ne uitam la plagiat, nu săpăm în lucrările de diplomă ale studenților, să vedem câte au apărut ca și lucrări de doctorat ale coordonatorilor. Învățământul românesc este un dezastru, plin de impostori, normal că vor să îndulcească problema, cu termene de prescriere.

    Am o veste proastă: tot niște impostori intelectuali rămân, oricum se vede, indiferent de ce se prescrie.

  2. Pai d’aia nu vor sa se lupte cu universitatile din afara… ai nu tolereaza nimic, la noi greu cu schimbarea…

  3. Ai di capu’ meu! Cum dracului sa prescrii plagiatul? Adica cum? Daca trec ceva ani, gata, nu mai e plagiat si „doftorul” e om destept?

  4. Bun, România trebuie să dispară de pe hartă. Să nu rămână picior de om cinstit aici, să fiţi toţi hoţi.

    • Păi asta se va întâmpla sigur, întrebarea e doar când, dar probabil în 50-75 de ani, aici va fi colonie.

  5. ,,exemplele de “îndulcire” a sancțiunilor pentru încălcarea regulilor de integritate academică,, Doamne apara-ne!
    Dar cu cei 45 de studenti de la Drept pe care i-au exmatriculat , aceiasi intelepti, cu dorinte hulpave de prescriere a furtului lor, cum ramane? Pentru ei, Doctorii, trebuie sa ne uitam in alta parte ca ei sunt altceva, respira alt aer. Halal exemplu dati copiilor, sa va fie rusine!