G4Media.ro

VIDEO Povestea unui tânăr antreprenor din Ungaria: platformă de produse cu oferte…

Foto: Food waste combat, Facebook

VIDEO Povestea unui tânăr antreprenor din Ungaria: platformă de produse cu oferte anti-risipă alimentară, inițiată în pandemie, acum activă în 4 țări

Pandemia, dorința de a iniția un business și de a contribui la combaterea risipei alimentare au fost cele trei premise pe care s-a construit un start-up în Ungaria.

Patru tineri au creat în 2020 o platformă online cu scopul de a ajuta la livrări dar pe parcurs aceștia au descoperit o și mai mare utilitate pentru pachetele de produse care altfel ar expira și ar fi aruncate. El spune că în cei patru ani de funcționare au fost salvate aproape 2 milioane de porții de mâncare de la risipă.

Kirill Perepelica a povestit la evenimentul „From Plate to Purpose”, organizat joi, 18 ianuarie de G4Media, despre cum a apărut și cum funcționează aplicația Munch, care are astăzi, potrivit declarațiilor sale, 900.000 de utilizatori și peste 3000 de magazine și restaurante partenere.

„În pandemie, am incercat să creăm o soluție pentru brutării de home delivery ca să nu ajungă să se închidă. Pe parcurs am descoperit că aveau mult mai multe probleme decât livrarea, aruncau multe produse de calitate”, a explicat Kirill Perepelica.

„Am avut ideea să le vindem printr-o aplicație, am creat Munch în 2020, este o aplicație caere ajută supermaketurile și restaurantele să nu arunce mâncarea. Astfel a apărut Munch care tocmai se lansează și în România. Cum funcționează: îți arată pachetele disponibile în apropierea locației tale, plătești cu cardul și ridici pachetele, sunt pachete surpriză”, spune acesta

Cum funcționează „pachetele surpriză”?

„Nu știi exact ce produse vei avea în pachet. Lucrăm cu mulți retaileri în Ungaria, Cehia și alte țări. De exemplu, în cazul unui supermarket cu care lucrăm, au creat 4 pachete tematice: mâncare, produse refrigerate, produse de băcănie, produse de patiserie. Nu știi chiar exact ce vei primi, este mai ușor pentru retaileri pt că nu știi exact care produs va rămâne în fiecare zi”.

Context:

Dezbaterea online de joi, 18 ianuarie a avut speakeri și participanți din mai multe țări, pe tema risipei alimentare:

Risipa alimentară este una dintre cele mai mari probleme economice, sociale și de mediu ale secolului nostru, în întreaga lume. Noi, în calitate de cetățeni europeni, suntem parte din ea în fiecare zi.

SPEAKERI:
Maria ANGHEL, Ministerul Agriculturii, România
Felician CARDOȘ, manager de mediu, Carrefour România
Simon SUITNER, fondator, Asociația SOMARO
Kirill PEREPELICA, co-fondator al Munch.hu
Lucian BOTEA, Vice-Rector, Universitatea Româno-Americană
MODERATORUL EVENIMENTULUI: Codruț NICOLAU, trainer în domeniul sustenabilității, fondator Sustain Future

Atelierul internațional online G4Media a reunit toți actorii cu întrebarea comună: ce poate face fiecare dintre noi pentru a combate efectiv acest fenomen? Reprezentanți ai instituțiilor europene, oficiali ai instituțiilor românești, experți, antreprenori și reprezentanți ai companiilor au fost invitați să dezbată și să puncteze soluții.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează