G4Media.ro

VIDEO Premierul Ciucă a discutat cu președintele Consiliului European despre aderarea României…

sursa foto: Consiliul European

VIDEO Premierul Ciucă a discutat cu președintele Consiliului European despre aderarea României la spațiul Schengen și importanța acordată finalizării MCV

Prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă a reiterat luni, la discuţiile cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, importanţa acordată de Guvern finalizării Mecanismului de Cooperare şi Verificare, precum şi aderării României la spaţiul Schengen. Cei doi oficiali au subliniat importanţa continuării eforturilor europene comune pentru gestionarea crizei generate de pandemia de Covid-19, cu accent pe consolidarea rezilienţei în domeniul sanitar, precum şi pentru implementarea deplină a instrumentelor europene care să permită relansarea economică la nivel european, în paralel cu procesul de tranziţie verde şi digitală, transmite Guvernul, citat de News.ro.

”În contextul vizitei pe care o efectuează la instituţiile europene, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, a avut, pe 20 decembrie, o întrevedere cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la priorităţile agendei europene, inclusiv în contextul discuţiilor recente de la nivelul liderilor pe o serie de dosare de actualitate, precum gestionarea pandemiei de Covid-19, evoluţia preţurilor la energie şi impactul acestora asupra obiectivelor vizând tranziţia verde, perspectivele politicii europene de securitate şi apărare, respectiv evoluţiile din Vecinătatea Estică. Prim-ministrul României a prezentat principalele priorităţi ale Guvernului şi a oferit asigurări privind angajamentul României de a sprijini în continuare, ca stat profund ataşat proiectului european şi valorilor sale fundamentale, eforturile de consolidare a coeziunii şi convergenţei la nivelul Uniunii. În context, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a exprimat disponibilitatea deplină a Guvernului României de a coopera deschis cu instituţiile europene pentru promovarea acestor obiective şi pentru avansarea de soluţii şi instrumente menite să contribuie la întărirea rezilienţei Uniunii în perioada post-criză. Exprimând ataşamentul pentru valorile statului de drept, premierul Ciucă a reiterat determinarea autorităţilor române de a continua lupta anticorupţie, menţionând relevanţa în acest sens a recent adoptatei Strategii Naţionale în domeniu”, anunţă Executivul.

Cei doi oficiali au evidenţiat importanţa continuării eforturilor europene comune pentru gestionarea crizei generate de pandemia de Covid-19, cu accent pe consolidarea rezilienţei în domeniul sanitar, precum şi pentru implementarea deplină a instrumentelor europene care să permită relansarea economică la nivel european, în paralel cu procesul de tranziţie verde şi digitală.

Prim-ministrul Ciucă a reiterat importanţa acordată de Guvern obiectivului finalizării Mecanismului de Cooperare şi Verificare, precum şi aderării României la spaţiul Schengen.

În context, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a evidenţiat importanţa procesului de redresare economică, ca bază pentru avansarea politicilor şi obiectivelor europene, apreciind rolul pe care Planul european de Redresare şi Rezilienţă îl deţine în susţinerea eforturilor de relansare economică şi stimulare a investiţiilor la nivelul statelor membre. Premierul României a făcut, totodată, referire la priorităţile majore ale României pentru perioada următoare, care vizează atât realizarea infrastructurii de bază în multiple domenii, cât şi adaptarea la procesele de transformare de la nivel european în domeniul digital şi al schimbărilor climatice.

De asemenea, prim-ministrul Ciucă s-a referit la oportunităţile de dezvoltare şi orientare spre viitor pe care procesul de tranziţie ecologică le oferă statelor membre, subliniind, totodată, şi necesitatea de a gestiona provocările inerente de o manieră echilibrată şi echitabilă, astfel încât să nu fie adâncite diferenţele de dezvoltare în interiorul Uniunii, iar realităţile diferite din statele membre să fie luate în considerare.

În context, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat importanţa pe care resursele de gaze naturale şi energia nucleară o au în susţinerea activităţii economice de la nivel naţional, pentru România fiind esenţială menţinerea rolului acestora în procesul de tranziţie. Premierul României a menţionat, în context, importanţa adoptării cât mai curând a actului delegat complementar privind taxonomia, care să includă gazul natural şi energia nucleară.

Cei doi oficiali au salutat, totodată, rezultatele recentului Summit al Parteneriatului Estic, cu accent pe necesitatea implementării obiectivelor agreate cu acest prilej. În context, prim-ministrul României a reafirmat sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova şi pentru procesul de reformă democratică, precum şi pentru asigurarea securităţii energetice, fiind necesară o acţiune coordonată a instituţiilor europene şi statelor membre, inclusiv România. În ceea ce priveşte situaţia de securitate privind Ucraina şi de la Marea Neagră, prim-ministrul Ciucă a subliniat necesitatea unei abordări unitare a UE, prin transmiterea unui mesaj ferm la adresa acţiunilor agresive şi destabilizatoare ale Rusiei, în conformitate cu concluziile Consiliului European de săptămâna trecută.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a menţionat importanţa strategică a relaţiei transatlantice pentru promovarea obiectivelor împărtăşite şi gestionarea provocărilor comune, arătând că o cooperare şi o coordonare strânsă UE-SUA au vocaţia de a contribui la consolidarea rolului global al UE.

sursa foto: Consiliul European

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Premierul Ciucă a informat și despre indexarea cu 8% a pensiilor speciale?? Asta așa ca poporul roman să fie unit ca frații.

    • Romania este o COLONIE si cat timp CONDUCATORII nostri accepta asa ceva NICIODATA nu vom sta la masa cu STAPANII

  2. Ciuca viseaza Romania in spatiul Schengen cu justitia masacrata si politizata de PSD, PNL, UDMR si Iohannis, cu granitele „franjuri”, cu vamile pline de vamesi corupti, cu avioane ale traficantilor care trec cu tigari din Moldova si Ucraina fara a fi depistate de armata si politie etc? Oare interlocutorii sunt atat de nat@rai sa-l creada?
    S-a molipsit si el de la PSD in discutiile cu UE: „Zicem ca ei si facem ca noi, poate-i aburim!” 😛

  3. Ce să căutăm în Schengen acum când Europa e atacată de imigranți ilegali din toate păruțile? Numai granițe deschise ne mai lipsește.

  4. De crima organizata inscaunata in Guvern, justitie, politie si CCR sigur a uitat sa vorbeasca.

  5. Cât timp politicienii noștri sunt o mafie, nu avem cum intra în Schengen…

  6. Ciucă umblă numai cu cioace.

  7. acum ca avem pe neacsu si pe vicol in pozitii cheie, e clar ca trebuie MCV incheiat

  8. Ce exprimare:”procesul de tranzitie ecologica”!
    Cum poate fi o tranzitie ecologica? Ca sa nu mai spunem ca Romania nu a facut nimic in acest domeniu: apele poluate, padurile taiate, aerul poluat in marile orase, canalizarea, ash, vilele din jurul lacurilor isi varsa dejectiile direct in apa. Dambovita este epurata? Traficul de gunoaie de nestapanit. Mafiile din domeniu dicteaza mai rau decat in Napoli. Marile magazine nu sunt in stare de zeci de ani sa aiba la intrare un automat rudimentar de sortare sticle, peturi contra chitante. La sate, oamenii isi arunca gunoaiele tot in albia raului, gunoaie care apoi se acumuleaza in lacurile artificiale din spatele barajelor.
    Nenea asta este tot o marioneta care vrea sa dea bine la Bruxelles. Ca acasa altii dicteaza, ii dicteaza punandu-i apoi conditii cum sa imparta banii EU. Noi fraierii din EU contribuim, dar chiar pedepsita, Romaniei, celor care o conduc nu le pasa.

  9. Mai bine la sânul lu’ Raasia, n-așa Ivane?

  10. Comunicatele de presă ale domnului Nicolae- Ionel Ciuca, care si-a cărat liota la Brucsel 🙂 cu un avion special sunt un exemplu strălucit de limbă de lemn ceaușista.
    Evident că nimeni nu te va primi in Schengen când contrabanda cu țigări si ce-o mai fi se desfășoară nestingherită la granița nord-estică, când infrastructura de intrare în Romanika e varză calita, vezi haosul de pe aeroporturi(dacă luau un avion de linie , Ciuca si liota, lovindu-se de plebe, poate luau măsuri).
    Nimeni nu-ti ridică MCV ul când tocmai s-a produs resurecția savonista in justitie, când instituțiile procuraturii au devenit irelevante si patachinele interlopo-maneliste cu anturaj penal au ajuns mari sefe de comisii parlamentare.
    De COVID nu mai discut, la Romanika distracția nestingherită e in toi, zici că e o lume paralelă.
    Dincolo de comunicatele insipide si de asigurarile că va face si ca drege, epoletul face concret ceva?

  11. Despre Savonea, nimic nimic ?

  12. Nu cred că ăia sunt așa naivi, discuții au mai fost și tot la periferie suntem. Dacă era corect trebuia să spună ce condiții i-au pus.