G4Media.ro

VIDEO Premierul Ciucă anunță disponibilitatea României de a primi o misiune de…

Sursa foto: Fabienne Keller / Twitter

VIDEO Premierul Ciucă anunță disponibilitatea României de a primi o misiune de verificare din Olanda pe Schengen / Premierul Rutte ceruse o evaluare ”mai largă”

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi că România este dispusă să primească o misiune suplimentară din partea Olandei pentru a verifica îndeplinirea condițiilor de aderare la Schengen. Anunțul premierului vine după ce primul ministru olandez Mark Rutte declarase că își dorea o misiune de evaluare pe Schengen ”mai largă, mai profundă”, cu referire la misiunea Comisiei Europene care a evaluat doar trei criterii din cele prevăzute de acquis-ul Schengen.

”A fost o comisie internațională care a verificat tot ce ceea era de verificat conform acquis-ului Schengen și mai mult decât atât. Ne-am oferit disponibilitatea inclusiv în relația bilaterală cu Olanda, astfel încât unde consideră că sunt probleme și doresc sa vină să verifice la fata locului suntem in măsură să acceptăm aceasta colaborarea bilaterala astfel ca dumnealor sa poată verifice si sa vada ca suntem pregatiti pentru accedere la spatiul Schengen”, a declarat joi premierul Nicolae Ciucă la Craiova.

El a mai spus că ”țara noastra a făcut tot ceea ce era necesar astfel încât să îndeplinească toate cerințele tehnice pentru a accede la spatiul Schengen, lucru care s-a dovedit și prin rezultatele verificărilor făcute de către comisia nominalizată in acest sens”.

Premierul Ciucă s-a referit la recenta misiune de evaluare a modului în care România îndeplinește trei criterii de aderare la spațiul Schengen, misiune gestionată de Comisia Europeană și din care Olanda nu a făcut parte.

De ce nu a făcut Olanda parte din recenta misiune? Guvernul de la Haga nu a dat detalii publice despre această absență, dar premierul olandez Mark Rutte a spus chiar în timpul vizitei sale din România din 11 octombrie că guvernul său voia o misiune care să verifice mai multe criterii Schengen.

„Misiunea de evaluare ar putea fi mai largă, mai profundă, așteptăm rezultatele, deci nu pot să vă dau un termen, dar nu vom lua mai mult timp decât necesar”, a spus premierul Olandei în timpul vizitei de la Cincu.

Reamintim că, potrivit ministrului de Interne Lucian Bode, echipa de experți UE a verificat modul în care România realizează trei criterii din acquis-ul Scengen: managementul frontierelor, cooperarea polițienească și returnarea migranților ilegali.

Vezi mai jos declarația premierului Ciucă la minutul 13.30:

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Intre datul inainte cu legile justitiei si intrarea Romaniei in Schengen, cu totii stim ce are prioritate.

  2. PSDNL e o alianță a hoților, care se preface că nu știe de ce nu ne vrea Olanda în Schengen – fiindcă suntem o țară de hoți care abia așteaptă să ia o șpagă la graniță.

  3. Asta ca sa se convinga ca fac o nedreptate. Sa vedem daca au disponibilitate de data asta. Pe instagram vad ca sunt preocupati cu precadere de Ucraina si Olanda.

  4. La minutul 13:16 zice cuvantul „accesabil”
    Ce a vrut sa spuna ?

  5. Ce zici, mă Ciucă, de o comisie de verificare a doctoratelor politicienilor?

  6. Nu inteleg de ce ne caciulim asa?!! De ce ne umilim asa?!? Cum aduca disponibilitatea unei tari de a fi verificata de narcoparlamentarii alteia!?! Ce naiba suntem?!?

    Olanda blocheaza?! Sa-i fie de bine! Dar cu siguranta exista suficienta de multa libertate de miscare in cadrul aqui-ului comunitae pentru ca atitudinea noastra sa se schimbe radical atat cu privire la Olanda cat mai ales cu privire la “coledzii” din Vest.

  7. PM se face ca nu intelege: legile justitiei facute in favoarea mafiei psd+pnl pe care o reprezinta cu brio. Beneficiaza de privilegii in calitate de plagiator, la fel cum golfarul de la cotroceni beneficiaza de bmw-uri de la prieteni, cu care face statul afaceri, si sase case din meditatii nefiscalizate.

    • Ce nu inteleg guvernantii nostri e faptul ca rezultatele si statisticile spun totul , nu trebuie sa vina olandezu sa vada ca suntem pregatiti cand cifrele arata ca traficul de persoana si crima organizata provine din romania sau prin romania.

  8. Este interesant circul sovietic practicat de mafiotii de la guvernare care se fac ca nu au auzit de recomandarile MCV, de vamesi corupti, de retele infractionale controlate de politicieni, de distrugerea DNA si ANI pentru ca-i deranjau pe politicieni la furat s.a.m.d.
    Ce sa verifice Olanda in aceste probleme care exista pentru toti numai pentru mafiotii de la guvernare nu exista?

    • Jmecherii de la guvernare fac ce stiu ei mai bine. Jmecherii. O dau cu lozinca tehnic am indeplinit toate conditiile. Tehnic, adica avem tehnica cumparata prin coruptie, celebrul contract de securizare a frontierelor EADS. Problema nu este la tehnic.Este la functionarii de stat din frontiere, retelele de contrabanda si trafic de migranti dirijate chair de functionarii superiori ai statului. Prezenta imigrantilor intrati din Serbia este dovada.Arad,Timis,Oradea este plin de imigranti clandestini.La intrarea in Hungaria sunt orite tiruri cu imigranti trecuti prin frontiera cu Serbia. Nu tehnica e problema. Coruptia functionarilor de stat si a retelelor mafiote de stat e problema.

  9. Sa luam o problema : ce masuri a luat Romania pentru a stopa exodul de romi in tarile din vestul Europei?

  10. Ne umilim în ultimul hal, auzi să vină să ne verifice… suntem o colonie nu o țară!
    Râdem de unguri, dar noi nu avem coloană vertebrală, nu o să ne comparam cu Orban niciodată!
    Suntem umili pentru că suntem săraci și depindem de banii UE!!!

  11. Este adevărat ,avem și noi păcatele noastre dar , să nu credeți că Olanda in materie de corupție este curată lacrimă.Doar că la ei corupția în obținerea unor avantaje contractuale ,economice,politice se numește lobby!