G4Media.ro

VIDEO Președintele Consiliului Tineretului: „România trebuie să-și asume dezvoltarea unor mecanisme de…

Foto: Comisia Europeană

VIDEO Președintele Consiliului Tineretului: „România trebuie să-și asume dezvoltarea unor mecanisme de control, de cybersecurity a lucrurilor periculoase care vin prin rețelele sociale”

Experții în domeniul luptei anti-trafic de persoane atrag atenția despre pericolele pe care le reprezintă în ultimii ani rețelele sociale. În contextul creșterii acestor amenințări, pentru adolescenți, copii și tineri în general, Mircea Meriacri, președintele Consiliului Tineretului din România a spus la dezbaterea „Love sau loverboy? Cum ne ferim de pericolele traficului de persoane” că este necesară, în opinia sa, un control al conținutului cu riscuri crescute.

„Rețelele sociale, internetul, tehnologia sunt într-o continuă și alertă evoluție și noi avem responsabilitatea, ca societate să ne asigurăm, că toate aceste instrumente sunt mai degrabă în folosul dezvoltării sociale, a accesului la informații, educării și cât se poate de puțin în zona de riscuri și de încurajare a unor comportamente deviante”, a spus Mircea Meriacri.

Acesta a menționat intențiile de restricționare a accesului la Tiktok, din Franța – „tocmai pentru că a devenit o platformă foarte greu de controlat și riscuri crescute în multe direcții, în special accesul copiilor la această platformă.”

„România trebuie să-și asume responsabilitatea dezvoltării unor mecanisme de control. de cybersecurity a acestor lucruri care vin prin rețelele sociale, Să nu uităm, România este în zona cea mai propice a globului cu privire la viteza internetului, la atuul tinerilor români ca fiind extrem de pricepuți  la industria IT. Sunt convins că avem și resursele umane dar și cele financiare, avem nevoie de un pic de voință politică și de asumare a faptului că aceste rețele de socializare nu mai pot zburda libere oricând și cu orice fel de informații, desigur având în continuare libertăți și drepturi dar având grijă foarte mare și la celelalte componente care fac parte din viața noastră dar care trebuie să aibă cât mai puțin impact.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează