G4Media.ro

VIDEO Prin „catacombele Sibiului”: Muzeul Astra deschide anul acesta o serie de…

sursa foto: Turnul Sfatului

VIDEO Prin „catacombele Sibiului”: Muzeul Astra deschide anul acesta o serie de tuneluri construite în interiorul Bastionului Soldisch (Reportaj Turnul Sfatului)

La jumătatea acestei săptămâni, cu directorul Muzeului Național Astra drept ghid, reporterii Turnul Sfatului au vizitat ceea ce multă vreme au fost denumite „catacombele” Sibiului. În realitate sunt o serie de tuneluri construite în interiorul Bastionului Soldisch, lungi de aproape 300 de metri și cu adevărat spectaculoase.

Muzeul Național Astra a preluat în urmă cu mai bine de doi ani o serie de clădiri degradate aflate la intersecția străzii Bastionului cu Șoseaua Alba Iulia, unde se află și Bastionul Soldisch. Decizia a fost luată după ce muzeul sibian a trebuit să predea clădirea din Piața Mică de la numărul 12.

La scurt timp după ce a văzut în detaliu ce presupune noul sediu, directorul Ciprian Ștefan Anghel a anunțat public că aici va deveni un nou centru de atracție pentru sibieni și turiști, în centrul atenției aflându-se Bastionul Soldisch cu bogata lui istorie.

sursa foto: Turnul Sfatului

„Vrem să organizăm tot felul de activități care să atragă un public, să obținem niște venituri, astfel încât tot ce înseamnă cheltuieli de funcționare să fie suportate de actul cultural pe care tu îl dezvolți în zona asta. Noi nu ne permiteam birouri în centrul orașului, dar aici am văzut oportunitatea. Gândiți-vă că suntem înconjurați de aproape 3-4.000 de copii și tineri, dacă adunăm toate liceele și școlile din vecinătate. Nu mai vorbesc de facultăți și universitate. Ei nu au un spațiu unde să facă activități în aer liber, într-o zonă atât de încărcată de istorie a orașului. Ei sunt principalii beneficiari, apoi este comunitatea. Aceasta zonă face parte din istoria orașului, noi trebuie s-o dăm înapoi comunității, care să o exploateze și s-o integreze în viața de zi cu zi. Pe locul trei se află turiștii, care în afară de strada Cetății, unde sunt amenajate turnurile, nu au niciun alt loc unde să poată vedea și experimenta istoria”, a detaliat Ciprian Ștefan Anghel planurile de viitor.

Primele tururi ghidate prin noile tuneluri și primele evenimente educative în noul spațiu descoperit vor avea loc în a doua parte a acestui an.

Articolul complet pe Turnul Sfatului

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu