G4Media.ro

VIDEO Romsilva Ilfov a arat cu plugul poteci pe care se desfăşoară…

foto: Platforma civică Împreună pentru Centura Verde

VIDEO Romsilva Ilfov a arat cu plugul poteci pe care se desfăşoară cel mai mare concurs internaţional de ciclism cross country din estul Europei, acuză activistul de mediu Alex Găvan

Activistul de mediu Alex Găvan afirmă, într-o postare pe Facebook, că Romsilva Ilfov a arat cu plugul poteci pe care se desfăşoară cel mai mare concurs internaţional de ciclism cross country din estul Europei, cu mii de participanţi, Prima evadare. Conform lui Găvan, incidente similare au avut loc în mai mulţi ani, chiar înaintea concursului. ”Pădurea nu este doar cherestea, ci infinit mai mult”, este mesajul său către Romsilva, transmite News.ro.

”Dragă Romsilva Ilfov, upă cum bine ştii deja, conform propriilor tale norme, pădurile din jurul capitalei au, în principal, un scop social şi de recreere. Iar Prima Evadare este cel mai mare concurs internaţional de ciclism cross country din estul Europei, cu mii de participanţi. În cei 15 ani de existenţă a devenit unul dintre evenimentele emblematice ale Bucureştiului atrăgând, pe lângă iubitorii de natură şi de pedalat amator şi nume mari ale acestui sport, cum ar fi o multiplă campioană mondială şi olimpică. Cum s-ar zice, treabă serioasă”, scrie activistul de mediu.
El acuză Romsilva Ilfov că ”sabotează cu bună ştiinţă evenimentul”.

”Să ari cu plugul în mai mulţi ani fix potecile pe care se desfăşoară acest concurs, fix înainte de concurs, aşa cum ai făcut-o pe o lungime de vreo 2 km şi acum câteva zile, sabotând cu bună ştiinţă evenimentul cu doar puţin timp înainte de start şi ameninţându-i astfel desfăşurarea, nu este doar un gest abuziv, ci şi ceva care, cu siguranţă, nu îţi face cinste. Pădurea nu este doar cherestea, ci infinit mai mult”, afirmă Alex Găvan.

”Considerăm că atât accesul în pădure pentru recreere, sport sau educaţie, cât şi la toate celelalte daruri pe care pădurea ni le oferă necondiţionat şi cu infinită generozitate este un drept al nostru fundamental. Te invităm alături de noi să te bucuri de natură, de oameni de (mult) bine şi foarte faini, te invităm şi te încurajăm să contribui concret pentru o lume mai bună”, mai scrie el în finalul postării.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Foarte bine.
    Au cerut voie proprietarului, Romsilva, să facă concursuri prin pădure ? Plătesc ceva, are Romsilva vreun beneficiu ?

    • Mioriticule, evident la cine-i stergi bocanci – cu limba.
      Romsilva e administrator nu proprietar, evident ca Bacalaureat si Dex nu fac parte din vocabularul unui analfabet functional – inclusiv la capitolul democratie, padurea e bun public national nu proprietatea unor boieri. Inapoi in vizuina ta medievala.

    • Romsilva are numai beneficii. Din cherestea direct in buzunarele sefilor.

    • Proprietarul nu e Romsilva, ci poporul roman. Romsilva ar trebui sa aiba doar grija de paduri.
      Asadar, romanii sunt liberi sa se plimbe prin paduri, deoarece sunt ale lor.

    • pentru Romsilva, Pădurea e bani

    • Bizonii așa cred că funcționează civilizația, să facă oricine ce vrea. ATV-uri, drumuri apărute prin pădure, pe stilul „e al mea, pot să o distrug”!
      Pentru orice făcut și pe domeniul public și pe domeniul privat e obligatorie autorizarea în civilizație.

    • @ Lucian Ferianu – Evident ca mesajul lui antiUSL este ironic!

    • Domnule Ferianu, marele activist al mediului duce mii de oameni, dupa spusele lui, pe biciclete in padure. Acuma, dupa mintea Dvs cam uscata, va pot explica eu cum arata padurea dupa un eveniment de 1 ora. Aia nu e natura. Daca pedalezi, nu inseamma ca automat respecti natura

    • @Petru
      Banui ca nu ai vazut niciodata urmele unui traseu amenajat doar pt biciclete in padure, garantat arata mult mai bine dpdv al impactului asupra naturii decit acelasi traseu arat cu plugu. Dar, cum experienta asta o poti capata doar intr-o tara civilizata cu un sistem de administrare functional – nu mafiot, evident care e cauza confuziei matale, care probabil cunosti doar urmele de roti si senile lasate de utilajele menite sa devalideze padurile Romaniei.

  2. Pot foarte bine devia traseul daca e doar pe 2km. Traseul de la concurs e de vreo 50km, deci 2km inseamna putin. Mare bai oricum nu e. Si daca nu e arat, pe vremea asta e mocirla prin padure si numai bucurie nu e sa-ti rupi bicicleta prin hartoape, sa-ti faci loc prin multimea de participanti pe micile portiuni ramase pe langa lacuri, as putea spune ca e ca si cum ai incerca sa-ti pui la incercare limitele de toate felurile. Ca mai apoi sa alergi cu bicla la cel mai apropiat service sa mai arunci niste bani ca n-ai avut altceva mai bun de facut in weekendul respectiv. Concursul pe vreme ploioasa este un test ca sa vezi cam cat poti duce, nu te poti bucura cand faci efort extrem si nu vad cum facand asta poti contribui la o lume mai buna, asa cum scrie in postare.

    • @ Mira – Mai citeste o data ce-ai scris acolo! Slava Domnului ca nu toata lumea gandeste ca tine.

    • Succes la Prima Evadare!

  3. padurea e ca sa se omoare animale si sa se taie copacii … nu pentru fandoseli de astea cu plimbatu’, cu bicicleta …

  4. Ramânisme.Și din partea Romsilva și din partea comentatorilor.