G4Media.ro

VIDEO S-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția a 31 de km…

VIDEO S-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția a 31 de km din autostrada Transilvania: Tronsonul Nădăşelu – Mihăieşti – Zimbor

Contractul pentru proiectarea şi execuţia a 31 de kilometri pe sectoarele dintre Nădăşelu – Mihăieşti – Zimbor din autostrada Transilvania a fost semnat, marţi, la Cluj-Napoca, de către reprezentaţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastucturii Rutiere (CNAIR) şi ai companiei româneşti care a adjudecat licitaţia, transmite Agerpres.

La eveniment au fost prezenţi premierul Ludovic Orban, europarlamentarul Daniel Buda, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, autorităţi locale şi judeţene.

Contractul vizează proiectarea şi execuţia sectoarelor de autostradă Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, Subsecţiunea 3A2: Nădăşelu – Mihăieşti (km 8+700-km 25+500) şi Subsecţiunea 3B1: Mihăieşti – Zimbor (km 0+000 – km 13+260)’ .

„Am reuşit, în aceste aproape 11 luni de mandat al Guvernului Ludovic Orban să punem proiectul autostrăzii Transilvania pe o traiectorie ireversibilă, dând în trafic 25 de kilometri de autostradă – Biharia – Borş – Ienut – Cheţani, semnând contracte de proiectare şi execuţie pentru 110 kilometri de autostradă, cu cei 31 pe care-i vom semna astăzi, rămânând două tronsoane, între Poarta Sălajului – Zalău – Nuşfalău, cu tunelul Meseş, respectiv Suplacu de Barcău – Chiribiş, 67 de kilometri, pentru care procedurile sunt declanşate iar în luna noiembrie avem termen pentru depunerea ofertelor”, a declarat Lucian Bode.

Gabriel Budescu, coordonator al Direcţiei Tehnice din cadrul CNAIR, a precizat la rândul său că traseul autostrăzii Transilvania, de la Ungheni până la Borş, însumează 274 de kilometri, dintre care 97 de kilometri sunt recepţionaţi, respectiv 36% din traseu, în execuţie sunt 109 kilometri, respectiv 40% din traseu, şi ultimii 67 de kilometri în procedură de atribuire, însumând 25% din traseul obiectivului.

„Implementarea acestor secţiuni presupune o investiţie semnificativă, de 1,39 miliarde de lei, precum şi un volum însemnat de lucrări. Aici mă refer la cei peste şapte milioane metri cubi de săpătură, peste două milioane de metri cubi de umpluturi, peste 280.000 de tone de mixtură şi peste 28 de poduri, pasaje şi viaducte. Perioada de implementare a contractului este de 12 luni proiectarea şi 24 de luni execuţie şi o garanţie de cinci ani”, a adăugat Gabriel Budescu.

Sursa Foto: Facebook

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Proiectia?

  2. oooo! mai este teribil de mult până departe! Nu de lipsa contractelor am dus noi dorul, ci de finalizarea lor! Haide că suntem în campanie electorală. Peste 4 ani se vor recepționa primii 6-7 km din contractul semnat astăzi. Să fim serioși…

    • oooooo….ba te contrazic.

      si de lipsa contractelor am dus lipsa ( licitatii care dureaza ani de zile, studii de fezabilitate care au expirat si acum se refac, acorduri de mediu care au expirat…si cate si mai cate )

      fiecare contract semnat e un pas inainte, iar in ceea ce priveste firma UMB…am sperante ca-si va face treaba

  3. Cătălin, te contrazic, problemele apar la studiile de fezabilitate dar mai ales la exproprierile proprietarilor si depășirea termenelor de execuție care si asa sunt mari din start si se lungesc pe o perioadă de timp exagerat de mare. Ca s-a semnat un contract este fix egal cu 0, cate contracte au fost semnate si apoi reziliate din cauza constructorului, iti spun eu, foarte multe! PNL-ul si-a luat comisionul din contract, asta conteaza. Ca exemplu iti dau contractul cu linia de metrou din Drumul Taberei care s-a întins pe o perioadă extraordinar de mare iar termenul de finalizare a fost depășit cu ani de zile.

    • Metroul Drumul Taberei s-a facut in mult mai mult timp pentru ca in momentul cand Ponta (PSD) a ajuns prim ministru a taiat toata finantarea.

  4. Interesant stil de lucru, faci întâi ce e ușor și lași la urma tunelul de sub Meseș de aproape 3km…
    Sau sa faci un tunel din acesta e că și cum ai pocni din degete?

    • Bine punctat.
      Prima dată trebuie pornite lucrările „grele”, care dureaza, apoi cele simple. Atuncea exista sansa sa avem curînd autostrada. Si sa nu uitam, alea simple ,poate oricine, chiar si PSD, în citiva zeci de ani.

    • Tunelul asta va avea aceeasi soarta cu cel de pe tronsonul Lugoj – Deva

    • Nu.
      Faci întâi capetele care sunt conectate la ceva. Adică înceapi dinspre graniță, unde e autostrada ungurească, și o prelungești treptat până la București.
      Tunelul prin Meseș nu are nicio valoare daca nu leagă două bucăți de autostradă preexistente. Să legi doua pășuni printr-un tunel, abia aia ar fi fost cu adevărat stupid.

  5. Dacă s-a semnat contractul, tronsonul e ca și făcut, la viteza PNL-ului!

  6. Ce stire e asta decat o reclama ?! Cu cine puii mei s.a semnat contractul? Ce profesionalism. In loc sa precizeze ce conteaza , imi insira nume de netonti cnadr cnair etc ….of of. Si eu de obicei sunt calm, dar acum m.ati scos si voi din pepeni 🙁

  7. Nu uitati ca Bode e foarte rapid…

  8. Contează foarte mult și partea de contractare. E pasul absolut necesar, fără de care nu se întâmplă nimic. Să nu uităm că hoții pesede au refuzat să mai aloce fonduri pentru infrastructură, nu au mai semnat niciun contract și asta ne-a întârziat cu atâția ani.
    Nu sunt PNLiștii rupți din rai, dar sunt mult mai ok decât ciuma roșie – tâlharii absoluți.