G4Media.ro

VIDEO Sărbătoarea de San Fermin a început în Pamplona: O mare de…

sursa foto: Captură video

VIDEO Sărbătoarea de San Fermin a început în Pamplona: O mare de oameni îmbrăcați în alb cu eșarfe roșii continuă o tradiție din Evul Mediu

Cele nouă zile de festivităţi de San Fermin – celebre în întreaga lume prin eliberarea unor tauri – au început sâmbătă, în oraşul Pamplona, în nordul Spaniei, cu o maree de oameni în alb şi roşu, relatează AFP, citată de News.ro.

Mii de persoane, îmbrăcate în alb şi cu o eşarfă roşie la gât, potrivit tradiţiei, s-au adunat sâmbătă la prânz, la ”chupinazo” – tragerea unei rachete pirotehnice din balconul primăriei, care dă anual semnalul începerii sărbătorii.

Participanţii încep apoi, strigând ”Trăiască San Fermin!” şi bând mult alcool, aceste sărbători în care oraşul este îmbrăcat în alb şi roşu până la 14 iulie.

Ele atrag vizitatori din întreaga lume, iar scriitorul american Ernest Hemingway le-a imortalizat în romanul său ”The Sun Also Rises” din 1926.

Festivităţile, care există din Evul Mediu, sunt ocazia unui vârtej de concerte, procesiuni religioase, focuri de artificii şi băute până în zori.

Atracţia festivităţilor rămâne însă eliberarea taurilor – „encierros” -, în fiecare dimineaţă, la ora locală 8.00 (9.00, ora Romîniei).

Prima în acest an este prevăzută duminică, de Ziua San Fermín.

Sute de persoane în căutare de senzaţii tari aleargă aproximativ 850 de metri pe stăduţe pavate în Pamplona în faţa a şase tauri de luptă, cu obiceiul de a se apropia cât mai mult posibil de aceştia.

Cursa se încheie în arenele oraşului, unde are loc după aceea, după-amiaza, o corrida, în care cei şase tauri sunt ucişi.

Aceste „encierros” se soldează anual cu zeci de răniţi, iar uneori cu morţi.

Ultimul deces a avut loc în 2009, când un tânăr spaniol în vârstă de 37 de ani a fost luat în coarne de către un taur

Începând din 1911, când au început să se înregistreze date, cel puţin 16 alergători au murit.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu la Pamplona în urmă cu ceva ani se băteau oamenii cu roșii (pătlăgele) într-un festival anual asemănător?