G4Media.ro

VIDEO Semestrul examenelor. Cum învățăm? Metoda celor 15 minute pe materie, explicată…

VIDEO Semestrul examenelor. Cum învățăm? Metoda celor 15 minute pe materie, explicată de profesoara Raluca Stratulat

A început semestrul de examene și evaluări. Cum facem să învățăm tot ce trebuie pentru a reuși ce ne-am propus? Vom ține pasul cu lecțiile și materia, cu frecventele mutări din online în clasă și invers? Raluca Stratulat, profesor și antreprenor – fondator al aplicației IziBAC, recomandă pentru G4Media/ENTR metode inteligente de a învăța, pe de o parte, și a face din mediul online prietenul învățăturii, pe de altă parte.

„Vreau să învăț doar ca să trec examenul? Vreau să învăț ca să rămân cu niște informații care eventual să mă și ajute în viață? Sau vreau poate să le bifez pe amândouă. În momentul e mult mai clar de ce faci ceea ce faci, poți mult mai ușor să-ți setezi niște obiective realizabile, se spune că ar trebui să luăm elefantul și să îl împărțim în bucățele mai micuțe ușor de digerat.”, spune Raluca Stratulat.

Este vorba, mai explică aceasta, despre tehnica Pomodoro: „implică 15-20 de minute de activitate intelectuală intensivă după care cinci minute pauză și ideal ar fi ca atunci să schimbăm domeniul de activitate. Adică: mai întâi 15 minute am învățat la română, după care fac cinci minute pauză, după care 15 minute învăț la matematică, pentru că practic activez o altă zonă a creierului, care este odihnită. Pe prima am utilizat-o, i-am dat o pauză după care intru pe altă zonă și tot așa. Și e bine să gestionăm foarte echilibrat cele două emisfere: cea creativă, cu cea analitică”.

Explicațiile integrale, în interviul VIDEO pentru ENTR:

Un alt aspect esențial ce caracterizează școala la începutul acestui an este migrarea frecventă între online și sala de clasă, apoi invers. Învățarea online a adus multe schimbări pentru elevi și profesori în ultimii 2 ani. Este greu? Cum vor fi afectați?

Raluca Stratulat a explicat că la început, mai la tranziția în mediul online, s-a observat rezistență și din partea elevilor, și a părinților, și a colegilor profesori. „Dar ulterior, cu cât ne-am adaptat, cu cât am acceptat și cu cât cumva am început să folosim tehnologia în beneficiul procesului educațional, cu atât și elevii au început să vină cu noi în aceeași barcă și să aibă o privire mult mai de ansamblu asupra avantajelor tehnologice. Deci i-am văzut mult mai conștienți de avantajele pe care le presupune și mulți dintre ei, chiar și acum la arhitectură și vorba aceea, predau desen, online, chiar și mulți dintre ei acum îmi spun că vor să continue în online, chiar dacă noi vom relua activitatea și în offline. Mereu voi avea de acum înainte un hibrid între online și offline, pentru că mi-am dat seama că din punct vedere academic sunt extraordinar de mult avantajele în mediul online”.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Printesa urbana a zis ca in Olanda e mai bine

    • Normal, toți progresiștii trag la depravatii aia, acolo se poate transforma in printisorul urban.