G4Media.ro

VIDEO Sibiul deține singurul exemplar de leopard de Amur din România /…

leopard de amur

VIDEO Sibiul deține singurul exemplar de leopard de Amur din România / Ar mai exista în lume doar 100 de exemplare

Singurul exemplar din România de leopard de Amur, considerat cea mai rară felină mare din lume de către World Wildlife Fund (WWF), poate fi admirat la Grădina Zoologică din Sibiu, potrivit medicului veterinar Liviu Todescu, anunță Agerpres.

Cunoscut şi sub numele de „leopardul de Orientul Îndepărtat”, „leopardul manciurian” sau „leopardul coreean”, leopardul de Amur este o subspecie a leopardului şi, în 2022, se credea că că mai există în libertate aproximativ o sută de exemplare, în toată lumea, potrivit WWF.

Leopardul de Amur este un animal solitar. Are o greutate între 32 şi 48 de kilograme, poate atinge viteza de 60 de km/h şi poate sări şase metri în plan orizontal şi trei metri în plan vertical. Puterea lor imensă le permite să vâneze o pradă cu o greutate de până la 10 de ori mai mare decât propria lor greutate.

Leoparzii de Amur au o blană mai pală comparativ cu alte specii de leoparzi, cu pete mari, de culoare închisă, situate la distanţă unele de altele. Adaptaţi să trăiască în climatul aspru şi rece din Orientul Îndepărtat Rus, aceste feline au blana lungă, care poate ajunge la şapte centimetri în timpul iernii.

Leoparzii de Amur trăiesc în medie 10-15 ani în sălbăticie şi până la 20 de ani în captivitate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. la gradina zoo din Bucuresti NU exista nici o felina mare.
    e o cusca pe care scrie LEU dar nu e nici un animal acolo,. Penibili

  2. In anul 2023 sa te mandresti ca detii in captivitate unul din cele maximum 100 de exemplare existente la nivel mondial, mi se pare cel putin indecent. Animalele salbatice ar trebui sa fie libere, nu in custi la zoo. Asa cum s-a procedat cu animalele de la circ, asa ar trebui sa se procedeze si cu animalele de la zoo – eliberate in sanctuare (pt ca de acomodat in viata salbatica le va fi f greu / imposibil) si desfiintate gradinile zoologice.

    • In libertate vor murii . Animalele pe cale de disparitie trebuie protejate in sanctuare , nu lasate de capul lor. Natura nu e buna si nici oamenii nu sunt .

    • Breezer, singurul comentariu de bun simt.

  3. sunt curios de unde il au. daca e un animal atat de rar ar trebui introdus intr-un program international de reproducere.