UPDATE Autoritățile au deschis punctul de frontieră Borș pentru fluidizarea traficului/ Șoferii au protestat în Vama Nădlac din cauza controalelor și a timpului mare de așteptare, de peste 5 ore
UPDATE ora 20:00 Punctul de Trecere a Frontierei Borş a fost deschis pentru efectuarea formalităţilor de frontieră dintre România şi Ungaria, a informat, sâmbătă, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea. „În vederea fluidizării traficului la graniţa dintre România şi Ungaria, Poliţia de Frontieră Română a contactat autorităţile de frontieră din Ungaria, pentru a permite cetăţenilor români tranzitarea Ungariei şi efectuarea formalităţilor de frontieră, atât pe sensul de ieşire din România, cât şi pe sensul de intrare în ţară, şi prin PTF Borş, judeţul Bihor, în intervalul 7,00 – 1,00 (ora României)”, se arată în comunicatul transmis de ITPF Oradea.
***
Timpul de aşteptare la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac a fost, sâmbătă, de peste 300 de minute, coloanele de maşini depăşind şase kilometri şi pe sensul de intrare şi pe cel de ieşire din ţară. Toate persoanele care trec graniţa sunt verificte epidemiologic, fie la intrarea în România, fie la intrarea în Ungaria. Peste o sută de persoane care au aşteptat ore în şir au protestat, strigând ”Hoţii”. Oamenii au cântat Imnul Naţional, transmite News.ro.
UPDATE: Peste o sută de persoane care au aşteptat ore în şir pentru a intra în ţară au protestat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.
Oamenii au strigat ”Hoţii” şi au cântat Imnul, cerând ca formalităţile să se desfăşoare mai repede.
Știrea inițială
Aplicaţia Poliţiei de Frontieră ”Trafic Online” anunţă timp de aşteptare de 300 de minute la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.
”Timpi de aşteptare din cauza anchetei epidemiologice efectuate la intrarea în ţară. Pe sensul de ieşire din România: valori mari de trafic şi verificări amănunţite ale autorităţilor de frontieră ungare”, precizează Poliţia de Frontieră.
Potrivit sursei citate, se intră în ţară pe şapte artere şi se iese pe cinci artere, aceasta fiind capacitatea maximă a Vămii Nădlac, cu toate acestea coloanele depăşesc şase kilometri şi pe sensul de intrare şi pe cel de ieşire.
Poliţia de Frontieră Română continuă să aplice în punctele de trecere a frontierei, alături de celelalte autorităţi cu atribuţii în domeniu, măsurile de prevenire şi control a răspândirii virusului SarsCov-2.
Astfel, situaţia participanţilor la trafic va fi în continuare atent monitorizată încă de la intrarea în ţară, iar în punctele de trecere a frontierei (rutiere, maritime şi aeroportuare) se vor face verificări pentru toate persoanele care se prezintă la intrarea în ţară şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică.
”În această perioadă, formalităţile de frontieră urmează aceeaşi procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare la locuinţă sau carantină instituţionalizată”, a transmis Poliţia de Frontieră.
În continuare, se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizilor, cu câteva excepţii prevăzute de decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.
De asemenea, rămâne suspendată temporar, total sau parţial, activitatea prin următoarele puncte de trecere a frontierei de stat:
La frontiera româno-ungară:
Turnu, judeţul Arad (cu excepţia circulaţiei lucrătorilor transfrontalieri);
Salonta, judeţul Bihor – feroviar şi rutier (cu excepţia circulaţiei lucrătorilor transfrontalieri pe cale rutieră);
Săcuieni, judeţul Bihor (cu excepţia circulaţiei lucrătorilor transfrontalieri);
Valea lui Mihai, judeţul Bihor – feroviar şi rutier (cu excepţia traficului feroviar de marfă);
Carei, judeţul Satu Mare.
La frontiera româno-bulgară:
Negru Vodă, judeţul Constanţa;
Lipniţa, judeţul Constanţa;
Dobromir, judeţul Constanţa;
Zimnicea, judeţul Teleorman;
Turnu Măgurele, judeţul Teleorman;
Bechet, judeţul Dolj (cu excepţia traficului de marfă).
La frontiera româno-ucraineană:
Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş;
Isaccea, judeţul Tulcea.
La frontiera româno-moldoveană:
Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani;
Oancea, judeţul Galaţi;
La frontiera româno-sârbă:
Porţile de Fier II, judeţul Mehedinţi;
Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi (cu excepţia traficului de marfă);
Orşova, judeţul Mehedinţi;
Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin;
Naidăş, judeţul Caraş-Severin;
Vălcani, judeţul Timiş;
Stamora-Moraviţa, judeţul Timiş – feroviar (cu excepţia traficului de marfă);
Lunga, judeţul Timiş;
Foeni, judeţul Timiş;
Jimbolia, judeţul Timiş – feroviar (cu excepţia traficului de marfă).
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
6 comentarii