G4Media.ro

VIDEO Sorin Cîmpeanu, despre deschiderea școlilor: Am prioritizat grădiniţele şi învăţământul primar,…

Foto: Radu Badoiu/gov.ro

VIDEO Sorin Cîmpeanu, despre deschiderea școlilor: Am prioritizat grădiniţele şi învăţământul primar, ne dorim acest lucru / Ele ar trebui deschise după calendar pe 11 ianuarie, semestrul al II-lea începe pe 8 februarie, asta este o urgență zero

„Am prioritizat deja grădinițele și învățământul primar. Ne dorim acest lucru” (n.red. redeschiderea școlilor și grădinițelor), a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu la adevărul.ro, citat de Edupedu.ro.

„Știm, ele ar trebui deschise după calendar pe 11 ianuarie, semestrul al II-lea începe pe 8 februarie, asta este o urgență zero”, a mai spus Cîmpeanu.

Acesta a menționat faptul că trebuie să se consule cu specialiștii în epidemiologie „trebuie să ținem seama de evoluția mai ales a acestei noi forme pe care a căpătat-o virusul, care din păcate are în centrul atenției tocmai copiii. Trebuie să vedem cum procedează și alte state”.

Citește articolul integral și vezi VIDEO pe Edupedu.ro

Foto: Radu Badoiu/gov.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

26 comentarii

  1. Cu ATI plin ochi, tocmai am gasit prioritatea 0. Avem noi ticalosi la guvernare!

    • Hai că nu e greu să înțelegi un text citit: evident ca se referă la ministerul învățământului, care minister nu are legatură cu ATI, prioritațile sale trebuie să țină de educație. ATI ar trebui să fie prioritate pentru ministerul sănătății.

    • Ochelari de cal sa ai?

  2. Nu știu cine e nenea ăla, eu discut cu doamna învatatoare despre scoala. Si cu medicul de familie pentru probleme de sanatate.
    Asa arata astia ca le pasa? Da’ banii din bugete care dispar nu ni-i arata? Câte zerouri are factorul de multiplicare in tabelele alea operate manual căsuță cu căsuța?

  3. 3/4 din Ue este in lockdown…intra si UK in curand
    toti inchid scolile…noi le deschidem
    am uitat de zicala „decat un filozof ofticos, mai bine un magar sanatos”…
    si ce daca se ingheata anul scolar? e cumva un capat de lume?
    sa inteleg ca si in timpul razboiului toate scolile au functionat normal?
    dar in fine…e problema parintilor care pun presiune…ca nu au rabdare sa stea cu copii lor..
    sanatate la toti

    • Da, am auzit pe multi in jurul meu, cu chestii de genul „de s-ar deschide odata scoala, ca nu mai suport”… Nu mai suporti ce? Sa stai cu copiii tai? Pai, atunci de ce i-ai facut? Sa-i plasezi la mamaie si tu sa iti vezi linistit/linistita de viata? Sa-i lasi cu bona, ca sotul lucreaza in strainatate {numai el stie cum] si-ti trimite bani, ca tu sa-ti faci de cap? (caz cunoscut personal). Viata cu copii inseamna sa ii pui pe ei pe primul lor; nevoile lor. Iar acum, au nevoie mai mare de parinti alaturi… Inteleg, sunt familii monoparentale, unde parintele trebuie sa mearga la serviciu. Dar sunt si familii bine merci, unde copiii sunt plasati la mamaie de mici, ca e mai simplu asa…. Cand al meu era la gradi, muream de nervi ca eu mi-l tineam acasa daca era putin racit, iar altii aduceau plozii la gradi, morti de raciti, ba chiar si cu medicamentele dupa ei, sa le administreze ingrijitoarea sau asistenta, evident, pentru un bacsis, tocmai pentru ca „nu mai suportau” sa tina copilul acasa. Bre, daca nu sunteti in stare sa va cresteti plozii, daca „nu suportati” , nu-i mai faceti, bazandu-va pe altii. Copiii au nevoie de parinti; ii faceti si asteptati sa vii-i formeze gradinita, scoala, etc , dar voi, parintii, ce rol aveti atunci? Inceperea scolii in conditiile actuale inseamna inconstienta totala; ne facem copiii cobai. Cum se poate justifica asta? Mai ales ca si sistemul nostru sanitar este asa cum este? Aveti tupeu sa va internati cu un copil in spital la vremea asta? Eu, una, nu!!! In nici un caz!!!!

    • Ești sigur că în UE se închid școlile? De exemplu în Germania au fost deschise până la jumătatea lui decembrie, au intrat în vacanță de Crăciun puțin mai devreme șî încă sunt în plan de a se redeschide pe 10 ianuarie

    • Germania nu are ATI plin. Esti prastie..

  4. Trebuie să vedem cum procedează și alte state.

    Adica ori „habar n-avem, da’ o sa mergem si noi cu traficu si mai vedem'”, ori „vorbim cu specialistii nostri si vom alege solutia cea mai eficienta (indiferent ce o sa faca alte state, la fel ca pana acum).

    Hotaraste-te nene ministrule, sau si la minister esti la fel de traseist ca la partid?! Cum ti-a zis tata Orban sa te prezinti in public dupa ce te-a cules din şanțurile politicii?!
    Pai?! Ne batem joc de scoala?!

  5. Domnule acampeanu, prioritatea 0 acum e vaccinarea populatiei, combaterea pandemiei! Nu moare nimeni daca prescolarii stau acasa! Va uitati la alte state sa ce? Sa vedeti cum Germania a lasat scoli primare deschise si acum le-au explodat cazurile de covid in fata? Pt minorii in scoli se mai gasesc solutii, pt moarte NU domnule Campeanu! Scoli inchise, vigilenta maxima pana cand lucrurile sunt sub control. Dvs incercati sa va orientati atentia spre miile de cadre de incompetenti titularizati care sug banii de la buget degeaba dle si care nu ii invata pe copii nimic. O epurare ca la carte ar trebui sa fie prioritar pt dvs.

    • In principiu ai dreptate, cu o mentiune: ar trebui sa dai si un termen pana la care lucrurile sa inte sub control. Un an de acum incolo, sa zicem, ti se pare rezonabil?

      Dupa care, nu mai ai pretentii ca cetatenii sa coopereze pentru a salva Guvernul (caci problema societatii este sa nu se treaca peste capacitatea sistemului sanitar si sa inceapa razmerite, nu saracii morti; daca intrebi cati oameni au murit, saracii, de CoViD19 din martie pana acum – valoare absoluta, procent, ce vreti voi – 99,99% habar nu au!)

      Acum gandeste-te ca esti in 1991 si ii indemni pe decidenti sa rezolve treaba cu tranzitia. Si chestia asta va dura 30-35 de ani, pentru ca tu nu ai pus vreun termen. Cum iti suna?

  6. Da. Așa e. Neaparat trebuie pornit scoliile. Altfel va fii copii nostri analfabetii. Viitori muncitori al vestului

  7. Dobitoc ticălos!

  8. Lipsit de credibilitate. Din start…

  9. Foarte bine.

    Toate studiile arata ca aceasta categorie este practic neafectata de acest virus. Cred ca s-a amanetat destul viitorul acestor copii.

    • Ati rămas in urma cu studiile. Ultimele studii atâta ca sunt la fel de contagiosi ca adultii (vedeți de ex studiu publicat de Spiegel desfasurat in școlile din Austria) iar in unele tari au fost declarați chiar motorul pandemiei.

    • Varianta UK da simptome la toate varstele…

  10. După „prioritatea zero” din discursurile politicienilor, iată că a apărut și „urgența zero”! Ambele expresii sunt greșite. Dacă, de dragul discuției, am da totuși un sens „urgenței zero”, acesta ar fi opusul celui intenționat de dl. Cîmpeanu. Act ratat? Ar însemna – dacă există, ceea ce se întâmplă deseori, mai multe urgențe – că problema respectivă nu este una dintre ele, nicidecum faptul că reprezintă cea mai importantă sau prima urgență. Greșelile, stereotipurile și clișeele verbale nu încurajează optimismul referitor la materializarea obiectivelor declarate. Ele nu conving că e vorba de acțiuni cu adevărat asumate și generatoare de îmbunătățiri reale, nu de păguboase mori de măcinat cuvinte golite de conținut.

  11. Gunoiul la gunoi trage…

  12. Deschiderea scolilor ese importantă pentru parlamentarii HAUR care au terminat facultatea dar nu si liceul si primarul USR din Brasov care speră să termine facultatea.

  13. Abia ai venit, Campeanule, și deja vrei sa faci măcel? Adevarul e ca nu trebuia sa vii deloc. Ești cel mai incompetent din guvern și asta deja vrea sa zică ceva…

  14. Cea mai aberanta masura a fost inchiderea totala a scolilor. Nicio tara din Europa n-a inchis scolile, exceptand Italia in prima faza. Peste tot ele au functionat, cu masuri specifice : izolarea copiilor infectati, prelungirea vacantelor cu cateva zile, scoala on-line pe bune, ore suplimentare pt cei cu dificultati, activitati sportive in grupuri restranse.
    Cu toate aceste masuri si eforturi deosebite din partea cadrelor didactice, copiii au pierdut f mult in acest an. Ce sa spunem despre copiii din Romania unde scoala este inchisa de aproape un an ? Cum vor fi evaluati acesti copii si cine o sa treaca clasa ? Cum vor recupera copiii romanilor cunostintele pierdute ?
    Logic ar fi repetarea anului scolar, dar indrazneste cineva sa propuna masura ?

    • Aberanta nu a fost. Nu putem compara conditiile din scolile noastre cu cele din alte tari. La noi au repornit scolile cu acelasi numar de copii, in medie 35 de copii in clasa , inghesuiti umar la umar, fara nici o regula de distantare, in 2 serii una dupa alta, fara nici o posibilitate de dezinfectare a salilor intre cei care invata de diminteata si cei care invata dupa-amiaza, cu aceleasi toatele infecte unde sute de copii se ingramadesc in pauza , cu acelasi personal insuficient alocat pentru curatenie, cu acelasi numar de cadre didactice, cu acelasi numar de spatii pentru clase.Practic investitiile au fost zero in imbunatatirea conditiilor astfel incat sa se previna cat de cat raspandirea virusului. In aceste conditii, scolile sunt un focar sigur iar primele victime sunt cadrele didactice, parintii si bunicii copiilor.

    • @Ionel
      Privind situatia din scolile romanesti, aveti dreptate.
      Sustin in continuare ca decizia politica a fost aberanta pt ca n-a lasat loc la alternative ; cine sa se mai gandeasca la ele din moment ce asa a decis guvernul ?
      Alternative existau si multi romani gaseau solutii, cateva exemple : programa de invatamant / fiecare an de studiu predata la TV, mobilizarea cadrelor didactice pensionate, a studentilor, elevilor de liceu, care sa se ocupe, contra cost (platiti de stat) de grupuri mici de elevi sau alte initiative de genul asta.
      Copiii nu trebuie rupti de scoala, ori noi i-am abandonat in bratele parintilor sau bunicilor si am platit profesorii degeaba aproape un an de zile. Desigur ca si profesorii trebuiau platiti in acest timp ; nu stiu ce-au primit, retributie intreaga sau somaj tehnic ?
      Interesant insa ca adultii n-au fost chiar asa de oropsiti, pt biserica s-au gasit solutii, pt vacante, loisirs uri de asemenea, barurile, terasele, restaurantele au fost inchise doar pt scurt timp.

  15. publicitate & provocări 🙂 …fără educație guvernarea e pustiu 😛