G4Media.ro

VIDEO Temele pentru acasă obligatorii iau sfârșit în Polonia / Inițiative anemice…

VIDEO Temele pentru acasă obligatorii iau sfârșit în Polonia / Inițiative anemice în România pe acest subiect

Din 3 aprilie, Polonia a implementat Regulamentul de evaluare și clasificare a elevilor în școlile publice din Polonia. Asta înseamnă că din clasa a VI-a până în clasa a VIII-a nu vor mai avea teme obligatorii pentru acasă, iar cele suplimentare nu vor fi notate și vor de asemenea, limitate, arată o documentare a jurnaliștilor din Polonia din cadrul proiectului european ENTR.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de ENTR ro (@ro.entr)

Noul regulament din Polonia nu se aplică și în cazul elevilor de liceu. Elevii și părinții din Polonia se declară mulțumiți de noile reglementări, dar totuși, profesorii nu sunt cei mai mare fani ai acestei noi reguli

Elevii din România nu vor avea parte prea curând de interzicerea temelor pentru acasă, din contră, ei declară des că se simt epuizați din cauza lor. 

Totuși, mai multe inițiative au tot fost lansate de-a lungul timpului care să limiteze măcar volumul de teme încât elevii să și poată termina lecțiile acasă în mai puțin timp. Această propunere de modificare face parte din Statutul Elevilor, recent publicat, redactat de asociațiile de elevi și organizația Salvați Copiii și sugerează limitarea temelor încât elevii să le poată termina în maximum două ore. 

Alt zvon privind temele pentru acasă a fost ghidul pentru profesori care să instruiască cadrele ditactice cum să își structureze mai bine materia, încât elevii să primească mai puține teme, prezentat chiar de ministrul Educației la începutul toamnei trecute. Totuși, nu s-a mai discutat nimic despre această inițiativă a ministerului Educației.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. In Romania trebuie sa inveti mechanic ca robotelul. Temele sunt sfinte, mai ales alea din timpul vacantei. Imi mai aduc aminte cum in primara in timpul vacantei de vara aveam de rezolvat cate 100-150 de pagini de culegere la limba Romana si matematica. Pe vremea aia invatatorii erau niste mici dumnezei la clasa. Nu ai rezolvat temele pentru vacanta de vara, atunci primeai cate 2 de 2. Si stai baiete in vacanta de vara sa rezolvi teme in loc sa te simti bine.

    • Tare va mai e teama de un pic de munca – si inca munca pentru propria educatie…
      Mai ales daca aveti copii, ce sa zic… incurajati-i sa se simta bine (?) cat mai mult timp, daca se poate tot timpul cat sunt sustinuti de dvs. Pentru ca atunci cand vor ajunge sa fie pe picioarele proprii, vor munci inzecit tot restul vietii tocmai din cauza educatiei precare si vor plange in pumni ca atunci cand au avut timp, l-au risipit simtindu-se bine – cum anume, stand zeci si sute de ore cu ochii lipiti de telefonul mobil? Macar daca ar face ceva util in timpul liber – util lor insile, vreau sa spun – un sport, o lectura, o iesire in natura, ceva…
      Altfel:
      – sunt complet depasit de vremuri si habar n-am ce-i aia culegere la limba romana si ce trebuie rezolvat din ea;
      – Romania are unul dintre cei mai scurti ani scolari din Europa (asta ca veni vorba de epuizarea copiilor), daca nu cumva chiar cel mai scurt. Asta probabil pentru ca oricum suntem hiper-educati si trebuie sa o lasam mai moale, sa ne ajunga si ceilalti din urma;
      – rezolvarea unei probleme de matematica nu e nicidecum invatare mecanica, este antrenament pentru creier. Ne ducem la gym, la cosmetica, la hair stylist si mai nu stiu unde, pentru ca avem nespusa grija de muschii nostri, de par, de dinti, de ten etc. Numai de creier nu ne prea pasa.
      – mai uitati-va doar la doua lucruri. Unu, la scorurile PISA pe care le-a obtinut Romania in context istoric (va spun eu – rezultate din ce in ce mai proaste) si doi, la cum se invata in tarile fruntase in acest clasament, in particular prin Asia de Sud-Est, Singapore, China, Coreea de Sud etc.