G4Media.ro

VIDEO Un Boeing 747 și-a pierdut o roată la decolare, în Italia…

Sursa foto: Captură video

VIDEO Un Boeing 747 și-a pierdut o roată la decolare, în Italia / Avionul și-a continuat zborul spre Statele Unite pentru că nu s-a considerat că vor fi probleme la aterizare

Un avion cargo Boeing 747 LCF Dreamlifter cu destinația Charleston (SUA) a pierdut marți dimineață, una dintre roți, imediat după decolarea de la Grottaglie (Taranto). Roata a ajuns într-un zonă adiacentă pistei aeroportului, fiind găsită de un viticultor care a găsit-o înfiptă în pământ.

Avionul, care decolase de pe aeroportul Arlotta din Grottaglie, se afla deja în aer când a pierdut roata, care a căzut mai întâi în zona aeroportului, ricoșând de mai multe ori și apoi terminându-și cursa, după ce a rupt un gard, într-o podgorie care era pustie în acel moment.

Imaginile au apărut pe Facebook, viralizându-se rapid.

La fața locului s-au deplasat ofițeri de la secția de poliție din Grottaglie. Se pare că, în ciuda faptului că lipsea roata de la unul dintre boghiuri, avionul și-a continuat zborul, după ce s-a considerat că avionul nu riscă să aibă probleme la aterizare.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Si daca ar fi fost probleme la aterizare… Ori acolo, ori la destinatie ar fi fost la fel

  2. O decizie care a pus in pericol pilotii. Probabil ca era vreo firma italiana care a zis ca „merge si asa”.

    • In ce fel a pus in pericol pilotii?
      Poate ca in State au conditii mai bune pentru asistenta la aterizare. Ca la mama lui.
      Sau trimiteau pe un dorel sa-i lipeasca roata la loc, in zbor

    • Cu riscul de a deveni plictisitor, revin.
      Intoarcerea ar fi fost CEA MAI PROASTA DECIZIE.
      Aterizarea fara una dintre cele n’shpe roti ar fi fost la fel de riscanta dpdv pur mecanic in orice moment. Asta fara a mai pune la socoteala cantitatea de combustibil care ar fi participat la risc cu dbla contributie, ca masa de impact si ca sursa de material exploziv.
      In afara de asta, amanarea dezastrului da un timp de gandire … cine a trecut prin momente critice stie ca in fiecare secunda vezi sute de posibile solutii. Pana ajunge avionul la destinatie devin mii. Pe alese!
      Sau poti sa alegi sa intorci avionul si sa-l zdrobesti de pamant. Si dormi linistit ca e de vina unul care n-a strans un surub?

  3. Nu ar fi fost la fel, la sosire in US avionul cantarea cu 10-20 de tone mai putin, din cauza combustibilului consumat. Daca alegea sa se intoarca pe aeroportul de plecare, ar fi trebuit sa scape oricum de combustibilul in plus, fie prin aruncare din rezervoare, fie prin zbor de asteptare de cateva ore. Greutatea maxima admisa la aterizare este mult mai mica decat cea de decolare.

    • Cu atat mai buna decizia.

    • Chestiile astea au si ceva redundanta in ele. La un google scurt avionul asta a pierdut o roata, deci mai avea … 17. Nu e ca si cum ai pierde o roata de la bicicleta.

      Putea sa piarda si un motor si tot ajungea la destinatie.