G4Media.ro

VIDEO Val de clipuri pe TikTok cu voturi filmate în cabinele de…

sursa foto: Captură Tik Tok

VIDEO Val de clipuri pe TikTok cu voturi filmate în cabinele de vot din Diaspora: Propaganda continuă pentru Călin Georgescu / Mesaje-reacție la declarația lui Ciolacu despre românii ”necalificați” 

Un val de clipuri a apărut în ultimele zile pe TikTok cu voturi filmate în cabinele de vot din Diaspora: O parte din electoratul român se filmează în timp ce aplică ștampila pe candidatul Călin Georgescu, conform unei analize a reporterilor G4Media și Info Sud-Est care au identificat zeci de astfel de înregistrări pe rețeaua chinezească.

  • Filmarea sau fotografierea votului este ilegală, conform Legii 115/2015, care prevede contravenție de la 600 la 1000 de lei pentru încălcarea secretului votului. Reamintim și că prin decizia nr. 4546/2014 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în România, rețelele de socializare sunt considerate spațiu public.

Postările românilor din Diaspora conțin hashtagurile ”#calingeorgescupresedinte”, ”#calingeorgescu” sau ”diaspora” și hashtaguri anti-PSD și anti-Marcel Ciolacu, cel mai des întâlnit fiind hashtagul ”plăcuței suedeze” care a devenit celebru pentru valul de revoltă anti-PSD din urmă cu 5 ani.

Majoritatea celor care postează clipurile cu voturile filmate pentru Călin Georgescu îi reproșează lui Ciolacu declarația referitoare la tinerii care pleacă din România pentru că ”nu știu o meserie”. 

Mulți dintre ”necalificați”, așa cum se intitulează ironic cel mai mulți dintre cei care și-au filmat votul, au urcat pe TikTok clipurile din cabina de vot însoțite de maneaua ”M*** PSD.

  • G4Media și ISE au arătat în exclusivitate cum a crescut în sondaje Călin Georgescu, în ultima lună, printr-o strategie de promovare pe TikTok: Acesta a folosit un val de tag-uri care i-au adus zeci de mii de urmăritori și sute de mii de vizualizări noi într-o singură săptămână. Citește analiza integrală aici. 

Iată câteva exemple cu voturile filmate de românii din Diaspora:

 

Cine e Călin Georgescu: Fost ”premier” AUR, apologia criminalilor de război, discurs puternic pro-rus

Călin Georgescu a fost vizibil pe televiziuni atunci când George Simion l-a numit propunerea AUR pentru funcția de premier, dar a făcut un pas în spate la scurt timp, în februarie 2022.

Atunci, Georgescu a devenit motiv de tensiune între George Simion și co-președintele AUR de la acea vreme, Claudiu Târziu, după ce a făcut apologia criminalilor de război calificându-i ”eroi” pe șeful legionar Corneliu Zelea Codreanu și pe autorul Holocaustului din România, Ion Antonescu.

Tot el a spus despre asasinarea lui Nicolae Iorga de către legionari că ”istoria este mistificată”. Procurorii i-au deschis dosar penal pentru elogierea vinovaților de genocid și crime de război, dar nu e clar în ce stadiu este ancheta.

Georgescu a făcut adesea și apologia ”înțelepciunii rusești”, iar într-o dezbatere electorală de marți, la Digi24, Georgescu nu a fost în stare să verbalizeze dacă este sau nu un admirator al lui Putin, deși moderatorii au insistat pentru un răspuns simplu, cu ”Da” sau ”Nu”. Georgescu a devenit vizibil iritat, a comentat că primește prea des această întrebare și nu a răspuns dacă îl admiră sau nu pe Vladimir Putin, inculpat internațional pentru crimele de război din Ucraina.

Ulterior episodului în care a făcut apologia criminalilor de război, Georgescu a fost retras de AUR, ”pierzând” funcția de ”premier” și fiind nominalizat drept ”președinte de onoare” al partidului. O lună mai târziu, Georgescu a anunțat că a întrerupt discuțiile cu partidul extremist (februarie 2022). Călin Georgescu nu a mai fost vizibil în presa tradițională, dar a început să crească pe rețeaua chinezească de socializare Tik Tok.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cum adică „nu e clar” în ce stadiu e ancheta penală? Sunteți jurnaliști, treaba dvs era să lămuriți în ce stadiu este ancheta, că vorbim de un candidat la prezidențiale. E penibil să scrieți asta și să vă pretindeți presă de calitate, ba ați mai și semnat 2 autori articolul. Nici unul nu și-a pus problema să întrebe procurorii – nu știm care – despre asta? Descalificant.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.