G4Media.ro

VIDEO VOX De ce participi la un hackathon? Explicațiile tinerilor despre motivația…

VIDEO VOX De ce participi la un hackathon? Explicațiile tinerilor despre motivația de a lucra 24 h fără întrerupere pentru a crea aplicații, softuri sau jocuri, alături de companii

Un hackathon este un eveniment pe jumătate social, pe jumătate tehnic, care poate avea beneficii pe termen lung atât pentru participanți cât și pentru companiile care îl susțin. Se lucrează fără întrerupere, în echipe, timp de 24 sau 48 de ore, pentru a crea diferite programe, aplicații sau jocuri pe temele date.

Cel mai recent a avut loc weekendul trecut, se numește DevHacks și au participat fizic aproximativ 150 de tineri care au fost selectați dintre cei care s-au înscris în avans. Câteva companii din domeniul IT&C au fost prezente pentru a trasa teme de lucru, dar au fost și prezente prin reprezentanții lor pe toată durata evenimentului pentru a acorda îndrumare concurenților.

De ce vin aici participanții, dar și companiile? De ce este organizat un astfel de eveniment? G4Media/ENTR a stat de vorbă cu concurenții, cu reprezentanții firmelor susținătoare și cu cei care au avut inițiativa – compania de Resurse Umane Catalyst Solutions.

Simina are 21 de ani și lucrează ca biochimist într-un laborator, dar este interesată de partea tehnologică a biochimiei și a venit la hackathon pentru a experimenta mai mult domeniul de programare.

Alexandru are 16 ani, este elev și a venit din Craiova împreună cu colegii pentru atmosferă și pentru experiența în sine. Andrei are 24 de ani, este programator și vorbește despre tema la care a concurat – Smart Cities – și ideea echipei sale, aceea de a digitaliza muzeele.

Ioana Ghimpețeanu, specialist PR la Catalyst Solutions a explicat pentru G4Media că sunt organizate mai multe evenimente din zona IT-ului pentru tineri și pentru profesioniști. Hackathonul din 19-20 noiembrie, DevHacks a fost structurat pe 5 domenii și la fiecare dintre acestea a existat o companie parteneră care a oferit 3 premii, începând de la 2.000 euro – premiul I.  (detalii, aici)

De ce se implică companiile de IT? Acestea sunt în principal interesate să susțină dezvoltarea unor soluții și aplicații pe anumite domenii unde consideră că este necesar și totodată să descopere tineri talentați care ar putea ulterior să fie cooptați în echipele lor, a explicat pentru ENTR Mihaela Gheorghe, reprezentanta Systematic.

 

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. nu inteleg conceptul de hackaton… are legatura cu hackerii sau cum?

    • E doar un nume. Vine de la „hacking marathon”, adica un maraton in care se cauta hackuri pt ceva anume. Acum cuvantul hack este mai extins, nu inseamna doar ca spargi o retea, ca faci virusi sau chestii de genul. Un hack poate fi o solutie simpla, dezvoltata rapida si uneori partiala pt o problema. Ii zice havkathon pt ca stai 1-2 zile cu echipa pana scoti un hack pt o problema complexa.

  2. Lucratul fără întrerupere 24-48 de ore poate avea efecte nefaste asupra sănătății. Mai ales dacă pentru a rezista atâta timp se consuma „energizante”

  3. o mizerie toxica și nesustenabila promovată de corporații